Přeskočit na obsah
Fusilli s mediteránskou omáčkou a sumečkem

Fusilli s mediteránskou omáčkou a sumečkem

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Těstoviny vsypeme do vroucí osolené vody, promícháme a vaříme dle návodu na obalu, dokud nejsou uvařeny „al dente“. Do rozpáleného oleje vložíme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do růžova, přidáme pomleté filety ze sumečka a prolisovaný česnek. Vše za stálého míchání restujeme. Přidáme ajvar, krájená rajčata a zalijeme vodou. Vaříme pozvolna asi 20 minut. Podle potřeby zahustíme jíškou. Dochutíme Podravka přísadou Natura. Rajčatovou směsí přeléváme těstoviny přímo na talíři.Těstoviny můžeme posypat strouhaným sýrem a ozdobit čerstvou bazalkou.

Poznámka

Alergeny: 1,4,9

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Fusilli Podravka 750 750 600 600 600 600
Sůl Lagris 15 15 12 12 12 12
Rostlinný olej 40 40 32 32 32 32
Cibule 200 185 160 148 160 148
Filet ze sumečka afrického 1000 1000 800 800 800 800
Česnek 20 20 16 16 16 16
Ajvar jemný Podravka 200 200 160 160 160 160
Rajčata krájená s oliv. olejem a česnekem Podravka 200 200 160 160 160 160
Hladká mouka 80 80 64 64 64 64
Podravka přísada do jídel Natura 20 20 16 16 16 16

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se