Technologický postup
Těstoviny vsypeme do vroucí osolené vody, promícháme a vaříme dle návodu na obalu, dokud nejsou uvařeny „al dente“. Do rozpáleného oleje vložíme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme do růžova, přidáme pomleté filety ze sumečka a prolisovaný česnek. Vše za stálého míchání restujeme. Přidáme ajvar, krájená rajčata a zalijeme vodou. Vaříme pozvolna asi 20 minut. Podle potřeby zahustíme jíškou. Dochutíme Podravka přísadou Natura. Rajčatovou směsí přeléváme těstoviny přímo na talíři.Těstoviny můžeme posypat strouhaným sýrem a ozdobit čerstvou bazalkou.
Poznámka
Alergeny: 1,4,9
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Fusilli Podravka | 750 | 750 | 600 | 600 | 600 | 600 |
Sůl Lagris | 15 | 15 | 12 | 12 | 12 | 12 |
Rostlinný olej | 40 | 40 | 32 | 32 | 32 | 32 |
Cibule | 200 | 185 | 160 | 148 | 160 | 148 |
Filet ze sumečka afrického | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Česnek | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
Ajvar jemný Podravka | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Rajčata krájená s oliv. olejem a česnekem Podravka | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Hladká mouka | 80 | 80 | 64 | 64 | 64 | 64 |
Podravka přísada do jídel Natura | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
Diskuze