Technologický postup
Filet ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme a opečeme na části oleje (můžeme též upéct v konvektomatu na 200 °C po dobu 15 minut). Na zbylé části oleje zpěníme nakrájenou šalotku a česnek, přidáme nakrájená rajčata a povaříme. Dochutíme solí a pepřem a nakonec přidáme nasekanou bazalku. Grahamové těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme dle návodu.Můžeme dozdobit petrželkou.
Poznámka
Alergeny: 1,4.7
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Filet ze sumečka afrického | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Sůl Lagris | 15 | 15 | 12 | 12 | 12 | 12 |
Pepř černý celý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Rostlinný olej | 40 | 40 | 32 | 32 | 32 | 32 |
Šalotka nebo cibule | 200 | 185 | 160 | 148 | 160 | 148 |
4 stroužky česneku | 50 | 45 | 40 | 36 | 40 | 36 |
Rajčata loupaná celá Podravka | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Čerstvá bazalka | 50 | 30 | 40 | 24 | 40 | 24 |
Grahamové těstoviny Podravka | 800 | 800 | 640 | 640 | 640 | 640 |
Diskuze