Technologický postup
Penne vložíme do vroucí osolené vody a vaříme dle návodu. Na části oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na půlky překrájená rajčátka. Přidáme ajvar a uvařené těstoviny, vše společně promícháme a krátce prohřejeme. Sumečka nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme a na zbylém oleji opečeme z obou stran (můžeme též upéct v konvektomatu na 200 °C po dobu 15 minut).Před podáváním ozdobíme sekanou petrželovou natí.
Poznámka
Alergeny:1,4
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Penne Podravka | 800 | 800 | 640 | 640 | 640 | 640 |
Rostlinný olej | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Cibule | 100 | 85 | 80 | 68 | 80 | 68 |
Cherry rajčata | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Ajvar jemný Podravka | 70 | 70 | 56 | 56 | 56 | 56 |
Sumeček africký | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Sůl Lagris | 15 | 15 | 12 | 12 | 12 | 12 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Petrželová nať | 10 | 7,5 | 8 | 6 | 8 | 6 |
Diskuze