Technologický postup
Filet ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme a opečeme na oleji (můžeme též upéct v konvektomatu na 200 °C po dobu 15 minut). Bramborové halušky připravíme dle návodu. Vzniklétěsto protlačíme přes cedník na noky do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut (dokud nevyplavou na hladinu). Po uvaření scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme chvíli odkapat.Zeleninu nakrájíme na menší kousky, vložíme na plech pokrytý pečícím papírem, osolíme, opepříme a zakápneme olejem.Můžeme dozdobit nasekanou natí z petržele.
Poznámka
Alergeny: 1,4,7,9
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Filet ze sumečka afrického | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Sůl Lagris | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Pepř černý celý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Olivový olej | 30 | 30 | 24 | 24 | 24 | 24 |
Bramborové halušky Lagris | 800 | 800 | 640 | 640 | 640 | 640 |
Mrkev | 150 | 140 | 120 | 112 | 120 | 112 |
Celer | 70 | 65 | 56 | 52 | 56 | 52 |
Petržel | 70 | 65 | 56 | 52 | 56 | 52 |
Cherry rajčátka | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Pórek | 75 | 75 | 60 | 60 | 60 | 60 |
Diskuze