Přeskočit na obsah
Halušky s grilovaným sumečkem a zeleninou

Halušky s grilovaným sumečkem a zeleninou

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Filet ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme a opečeme na oleji (můžeme též upéct v konvektomatu na 200 °C po dobu 15 minut). Bramborové halušky připravíme dle návodu. Vzniklétěsto protlačíme přes cedník na noky do vroucí osolené vody a vaříme cca 5 minut (dokud nevyplavou na hladinu). Po uvaření scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme chvíli odkapat.Zeleninu nakrájíme na menší kousky, vložíme na plech pokrytý pečícím papírem, osolíme, opepříme a zakápneme olejem.Můžeme dozdobit nasekanou natí z petržele.

Poznámka

Alergeny: 1,4,7,9

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Filet ze sumečka afrického 1000 1000 800 800 800 800
Sůl Lagris 10 10 8 8 8 8
Pepř černý celý Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Olivový olej 30 30 24 24 24 24
Bramborové halušky Lagris 800 800 640 640 640 640
Mrkev 150 140 120 112 120 112
Celer 70 65 56 52 56 52
Petržel 70 65 56 52 56 52
Cherry rajčátka 100 100 80 80 80 80
Pórek 75 75 60 60 60 60

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se