Technologický postup
Předem namočené fazole uvaříme téměř doměkka. Přidáme kukuřici, přepůlené fazolové lusky, kroupy, cibuli nakrájenou nadrobno, brambory nakrájené na kostičky, nastouhanou mrkev, papriku nakrájenou na kostičky, loupaná rajčata nakrájená na kostičky. Poté vložíme petrželovou nať, bobkový list, slaninu nakrájenou na kostičky a na kostičky nakrájeného a opečeného sumečka. Zalejeme vývarem z hovězího bujónu a vaříme doměkka. Dle potřeby ještě osolíme a opepříme.Podáváme teplé, můžeme dozdobit zbylou petrželovou natí.
Poznámka
Alergeny:1,4
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Fazole červená ledvina Lagris | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Kukuřice sterilovaná | 150 | 150 | 120 | 120 | 120 | 120 |
Fazolové lusky | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Kroupy | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Cibule | 100 | 85 | 80 | 68 | 80 | 68 |
Brambory | 100 | 75 | 80 | 60 | 80 | 60 |
Mrkev | 100 | 85 | 80 | 68 | 80 | 68 |
Zelená paprika | 50 | 45 | 40 | 36 | 40 | 36 |
Rajčata loupaná celá Podravka | 300 | 300 | 240 | 240 | 240 | 240 |
Nasekaná petrželová nať | 10 | 7,5 | 8 | 6 | 8 | 6 |
Bobkový list Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Anglická slanina | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Filet ze sumečka afrického | 300 | 300 | 240 | 240 | 240 | 240 |
Hovězí bujón Podravka | 44 | 44 | 35 | 35 | 35 | 35 |
Sůl Lagris | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Diskuze