Přeskočit na obsah
Istrijská maneštra se sumečkem

Istrijská maneštra se sumečkem

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Předem namočené fazole uvaříme téměř doměkka. Přidáme kukuřici, přepůlené fazolové lusky, kroupy, cibuli nakrájenou nadrobno, brambory nakrájené na kostičky, nastouhanou mrkev, papriku nakrájenou na kostičky, loupaná rajčata nakrájená na kostičky. Poté vložíme petrželovou nať, bobkový list, slaninu nakrájenou na kostičky a na kostičky nakrájeného a opečeného sumečka. Zalejeme vývarem z hovězího bujónu a vaříme doměkka. Dle potřeby ještě osolíme a opepříme.Podáváme teplé, můžeme dozdobit zbylou petrželovou natí.

Poznámka

Alergeny:1,4

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Fazole červená ledvina Lagris 200 200 160 160 160 160
Kukuřice sterilovaná 150 150 120 120 120 120
Fazolové lusky 50 50 40 40 40 40
Kroupy 100 100 80 80 80 80
Cibule 100 85 80 68 80 68
Brambory 100 75 80 60 80 60
Mrkev 100 85 80 68 80 68
Zelená paprika 50 45 40 36 40 36
Rajčata loupaná celá Podravka 300 300 240 240 240 240
Nasekaná petrželová nať 10 7,5 8 6 8 6
Bobkový list Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Anglická slanina 100 100 80 80 80 80
Filet ze sumečka afrického 300 300 240 240 240 240
Hovězí bujón Podravka 44 44 35 35 35 35
Sůl Lagris 5 5 4 4 4 4
Pepř černý mletý Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se