Technologický postup
Druh potravin |
Hmotnost v g na 10 porcí |
|
hrubá |
čistá |
|
Salát hlávkový |
1000 |
960 |
Špagety |
500 |
|
Rajčata |
600 |
550 |
Šunka |
250 |
|
Česnek |
18 |
15 |
Cibule |
200 |
180 |
Dresink |
300 |
|
Grilovací koření |
53 |
|
Petržel nať |
10 |
|
Sůl |
20 |
Technologický postup:
Špagety uvaříme ve slané vodě s rozkrojenými cibulemi a stroučky česneku (po uvaření odstraním). Prolijeme studenou vodou, necháme okapat a dáme vychladit. Studené špagety pokrájíme na malé (2 cm) dlouhé kousky. Vmícháme nadrobno posekaný hlávkový salát, na kostičky nakrájené rajčata a na nudličky pokrájenou šunku. Promícháme s kořením a dresinkem a při podávání sypeme perželkou.
Podáváme vychlazené.
Diskuze