Přeskočit na obsah
Paprika plněná sumečkem s dlouhozrnnou rýží

Paprika plněná sumečkem s dlouhozrnnou rýží

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Sumečka pomeleme a smícháme s fixem do sekané a karbanátků. Připravenou směsí plníme očištěné a semínek zbavené papriky. Na části oleje dorůžova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme koření, rajčatový koncentrát, pasírovaná rajčata a podlijeme trochou vody. Do základu vložíme naplněné papriky a dusíme cca 30 minut. Základ zahustíme zásmažkou připravenou z hladké mouky a zbylého oleje. Podlijeme potřebným množstvím vody a vaříme dalších 20 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a osladíme. Rýži vložíme do osolené vroucí vody a na mírném plameni vaříme 10 – 12 minut, dokud rýže nezměkne. Při přípravě v konvektomatu zalijeme dobře propláchnutou rýži zalijeme vodou (na 1 kg rýže použijeme 1,3 litry vody), osolíme a vaříme 25 – 30 minut v páře.Podáváme teplé.

Poznámka

Alergeny: 1,3,4

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Sumeček africký 1000 1000 800 800 800 800
Fix do sekané a karbanátků Podravka 90 90 72 72 72 72
Paprika bílá (ks) 10 10 8 8 8 8
Olej 60 60 48 48 48 48
Cibule 200 170 160 136 160 136
Bobkový list Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Nové koření 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Pepř černý celý Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Rajčatový koncentrát Podravka 150 150 120 120 120 120
Rajčata pasírovaná ochucená Podravka 300 300 240 240 240 240
Mouka 100 100 80 80 80 80
Sůl Lagris 10 10 8 8 8 8
Pepř černý mletý Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Cukr 100 100 80 80 80 80
Rýže dlouhozrnná 800 800 640 640 640 640

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se