Přeskočit na obsah
Pečený sumeček a pórkovou omáčkou a bulgurovou směsí

Pečený sumeček a pórkovou omáčkou a bulgurovou směsí

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Na dvou třetinách oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme do zlatova. Zalijeme studeným mlékem a vodou, přidáme zeleninový bujón a za občasného šlehání vaříme 20 minut. Na zbylém oleji orestujeme na kolečka nakrájený pórek, který následně přidáme do omáčky. Hotovou omáčku zjemníme smetanou, dle chuti osolíme a opepříme. Bulgurovou směs vložíme do horké osolené vody v poměru 2:1 (voda:bulgur) a vaříme cca 20 – 25 minut. V konvektomatu připravujeme na páře cca 40 minut, na 1 kg bulguru použijeme 1,8 l vody . Filety ze sumečka afrického nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme ana másle opečeme dozlatova.Dozdobíme zbylým pórkem nakrájeným na kolečka.

Poznámka

Alergeny: 1, 4, 7, 9

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Rostlinný olej 80 80 64 64 64 64
Cibule 150 140 120 112 120 112
Mouka hladká 100 100 80 80 80 80
Mléko 500 500 400 400 400 400
Zeleninový bujón Podravka 44 44 35 35 35 35
Pórek 400 320 320 256 320 256
Smetana na šlehání 200 200 160 160 160 160
Sůl Lagris 10 10 8 8 8 8
Pepř černý mletý Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Bulgur směs s čočkou a quinoou Lagris 800 800 640 640 640 640
Filety ze sumečka afrického 1000 1000 800 800 800 800
Máslo 50 50 40 40 40 40

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se