Technologický postup
Na dvou třetinách oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a orestujeme do zlatova. Zalijeme studeným mlékem a vodou, přidáme zeleninový bujón a za občasného šlehání vaříme 20 minut. Na zbylém oleji orestujeme na kolečka nakrájený pórek, který následně přidáme do omáčky. Hotovou omáčku zjemníme smetanou, dle chuti osolíme a opepříme. Bulgurovou směs vložíme do horké osolené vody v poměru 2:1 (voda:bulgur) a vaříme cca 20 – 25 minut. V konvektomatu připravujeme na páře cca 40 minut, na 1 kg bulguru použijeme 1,8 l vody . Filety ze sumečka afrického nakrájíme na jednotlivé porce, osolíme, opepříme ana másle opečeme dozlatova.Dozdobíme zbylým pórkem nakrájeným na kolečka.
Poznámka
Alergeny: 1, 4, 7, 9
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Rostlinný olej | 80 | 80 | 64 | 64 | 64 | 64 |
Cibule | 150 | 140 | 120 | 112 | 120 | 112 |
Mouka hladká | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Mléko | 500 | 500 | 400 | 400 | 400 | 400 |
Zeleninový bujón Podravka | 44 | 44 | 35 | 35 | 35 | 35 |
Pórek | 400 | 320 | 320 | 256 | 320 | 256 |
Smetana na šlehání | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Sůl Lagris | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Bulgur směs s čočkou a quinoou Lagris | 800 | 800 | 640 | 640 | 640 | 640 |
Filety ze sumečka afrického | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Máslo | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Diskuze