Přeskočit na obsah
Polévka z červené čočky a sumečka

Polévka z červené čočky a sumečka

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku s plátky česneku a na malé kostičky nakrájenou mrkev, cuketu a papriku. Přidáme čočku, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Když je čočka téměř měkká přidáme zeleninový bujón a vaříme do změknutí čočky. Před dovařením přidáme na kousky nakrájeného a opečeného sumečka. Polévku zahustíme jíškou a dochutíme solí.Polévku můžeme dle chuti přikyselit citronovou šťávou a dozdobit petrželkou.

Poznámka

Alergeny:1,4,9

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Rostlinný olej 50 50 40 40 40 40
Cibulka nebo pórek 150 140 120 112 120 112
Česnek 30 25 24 20 24 20
Mrkev 75 50 60 40 60 40
Cuketa 100 95 80 76 80 76
Červená paprika 75 50 60 40 60 40
Červená čočka Lagris 250 250 200 200 200 200
Zeleninový bujón Podravka Natura 44 44 35 35 35 35
Filety ze sumečka afrického 200 200 160 160 160 160
Hladká mouka 80 80 64 64 64 64
Šťáva z citronu 75 10 60 8 60 8
Petrželka 10 7,5 8 6 8 6

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se