Technologický postup
Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku s plátky česneku a na malé kostičky nakrájenou mrkev, cuketu a papriku. Přidáme čočku, krátce orestujeme a zalijeme vodou. Když je čočka téměř měkká přidáme zeleninový bujón a vaříme do změknutí čočky. Před dovařením přidáme na kousky nakrájeného a opečeného sumečka. Polévku zahustíme jíškou a dochutíme solí.Polévku můžeme dle chuti přikyselit citronovou šťávou a dozdobit petrželkou.
Poznámka
Alergeny:1,4,9
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Rostlinný olej | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Cibulka nebo pórek | 150 | 140 | 120 | 112 | 120 | 112 |
Česnek | 30 | 25 | 24 | 20 | 24 | 20 |
Mrkev | 75 | 50 | 60 | 40 | 60 | 40 |
Cuketa | 100 | 95 | 80 | 76 | 80 | 76 |
Červená paprika | 75 | 50 | 60 | 40 | 60 | 40 |
Červená čočka Lagris | 250 | 250 | 200 | 200 | 200 | 200 |
Zeleninový bujón Podravka Natura | 44 | 44 | 35 | 35 | 35 | 35 |
Filety ze sumečka afrického | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Hladká mouka | 80 | 80 | 64 | 64 | 64 | 64 |
Šťáva z citronu | 75 | 10 | 60 | 8 | 60 | 8 |
Petrželka | 10 | 7,5 | 8 | 6 | 8 | 6 |
Diskuze