Technologický postup
Červenou řepu scedíme a promícháme s uvařenou a vychlazenou cizrnou. Sumečka opláchneme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji. Po vychladnutí přidáme zakysanou smetanu a křen. Dle potřeby dochutíme cukrem a solí.Podáváme chlazené.
Poznámka
Alergeny: 4,7
Hmotnost 1 porce: 100 g
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Červená řepa Podravka (pevného podílu) | 600 | 600 | 480 | 480 | 480 | 480 |
Cizrna Lagris | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Filety ze sumečka afrického | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Smetanový křen | 30 | 30 | 24 | 24 | 24 | 24 |
Zakysaná smetana | 150 | 150 | 120 | 120 | 120 | 120 |
Rostlinný olej | 25 | 25 | 20 | 20 | 20 | 20 |
Diskuze