Technologický postup
Cibuli, celer, mrkev a fenykl si nakrájíme na malé kostičky a následně si je opatrně orestujeme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme rozmačkaný česnek, vše mírně prohřejeme, přidáme rajčata a rybí vývar a vše přivedeme k varu. Vše vaříme při mírném varu cca 15 minut. Sumečka si nakrájíme na menší kousky, které osolíme a opetříme a vložíme je do polévky. Takto polévku připravujeme cca 15 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem a v případě potřeby trochou citronové šťávy.Do hotové polévky přidáme jemně natrhanou petrželku.
Poznámka
Alergeny:4,9
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Cibule červená | 150 | 135 | 120 | 108 | 120 | 108 |
Celer | 150 | 125 | 120 | 100 | 120 | 100 |
Mrkev | 150 | 135 | 120 | 108 | 120 | 108 |
Fenykl | 100 | 80 | 80 | 64 | 80 | 64 |
Olivový olej | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Česnek | 30 | 30 | 24 | 24 | 24 | 24 |
Rajčata pasírovaná Podravka | 600 | 600 | 480 | 480 | 480 | 480 |
Rybí vývar | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Filet ze sumečka afrického | 300 | 300 | 240 | 240 | 240 | 240 |
Sůl Lagris | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Citron | 70 | 15 | 56 | 12 | 56 | 12 |
Petrželka | 10 | 7,5 | 8 | 6 | 8 | 6 |
Diskuze