Přeskočit na obsah
Sicilská tomatová polévka ze sumečka

Sicilská tomatová polévka ze sumečka

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Cibuli, celer, mrkev a fenykl si nakrájíme na malé kostičky a následně si je opatrně orestujeme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme rozmačkaný česnek, vše mírně prohřejeme, přidáme rajčata a rybí vývar a vše přivedeme k varu. Vše vaříme při mírném varu cca 15 minut. Sumečka si nakrájíme na menší kousky, které osolíme a opetříme a vložíme je do polévky. Takto polévku připravujeme cca 15 minut. Polévku dochutíme solí a pepřem a v případě potřeby trochou citronové šťávy.Do hotové polévky přidáme jemně natrhanou petrželku.

Poznámka

Alergeny:4,9

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Cibule červená 150 135 120 108 120 108
Celer 150 125 120 100 120 100
Mrkev 150 135 120 108 120 108
Fenykl 100 80 80 64 80 64
Olivový olej 50 50 40 40 40 40
Česnek 30 30 24 24 24 24
Rajčata pasírovaná Podravka 600 600 480 480 480 480
Rybí vývar 1000 1000 800 800 800 800
Filet ze sumečka afrického 300 300 240 240 240 240
Sůl Lagris 10 10 8 8 8 8
Pepř černý mletý Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Citron 70 15 56 12 56 12
Petrželka 10 7,5 8 6 8 6

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se