Technologický postup
Na oleji orestujeme cibuli dozlatova, přidáme na kostky nakrájeného sumečka, osolíme a necháme zatáhnout. Přidáme bobkový list, nasekané chilli a všezalijeme horkou vodou. Vaříme cca 15 minut, poté přidáme na kostky nakrájená rajčata a mletou papriku, na kostičky nakrájené brambory a na mírném ohni vaříme dalších 15 minut. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.Hotový pokrm můžeme dozdobit kysanou smetanou.
Poznámka
Alergeny:4
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Rostlinný olej | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Cibule | 200 | 185 | 160 | 148 | 160 | 148 |
Filet ze sumečka afrického | 400 | 400 | 320 | 320 | 320 | 320 |
Sůl Lagris | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Bobkový list Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Chilli paprička (ks) | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Rajčata loupaná celá Podravka | 400 | 400 | 320 | 320 | 320 | 320 |
Paprika lahůdková sladká Podravka | 4 | 4 | 3,2 | 3,2 | 3,2 | 3,2 |
Brambory | 500 | 500 | 400 | 400 | 400 | 400 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Diskuze