Technologický postup
Sumečka nakrájíme na větší kusy a po 3 – 4 kouscích napícháme na špejle. Ochutíme Podravka přísadou Natura, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji opečeme špízky z obou stran dozlatova a dáme stranou. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme krájená rajčata, bobkový list, Podravka přísadu Natura a společně vaříme 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Přidáme nasekaný česnek, citrón nakrájený na kolečka a vaříme dalších 5 – 10 minut. Citrón vyjmeme, dle chuti osolíme a opepříme. Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu.Na talířku ozdobíme petrželovou natí.
Poznámka
Alergeny: 1,4,9
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Filet ze sumečka afrického | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Špejle (ks) | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Podravka přísada do jídel Natura | 30 | 30 | 24 | 24 | 24 | 24 |
Citrón (ks) | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Hladká mouka | 60 | 60 | 48 | 48 | 48 | 48 |
Olivový olej | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Cibule | 300 | 275 | 240 | 220 | 240 | 220 |
Rajčata krájená Podravka | 500 | 500 | 400 | 400 | 400 | 400 |
Bobkový list Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Česnek | 30 | 30 | 24 | 24 | 24 | 24 |
Sůl Lagris | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Petrželová nať sekaná | 10 | 7,5 | 8 | 6 | 8 | 6 |
Kolena Podravka | 800 | 800 | 640 | 640 | 640 | 640 |
Diskuze