Přeskočit na obsah
Sumeček po dalmátsku (brudet) s těstovinami

Sumeček po dalmátsku (brudet) s těstovinami

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Sumečka nakrájíme na větší kusy a po 3 – 4 kouscích napícháme na špejle. Ochutíme Podravka přísadou Natura, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji opečeme špízky z obou stran dozlatova a dáme stranou. Na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme krájená rajčata, bobkový list, Podravka přísadu Natura a společně vaříme 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou. Přidáme nasekaný česnek, citrón nakrájený na kolečka a vaříme dalších 5 – 10 minut. Citrón vyjmeme, dle chuti osolíme a opepříme. Těstoviny vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu.Na talířku ozdobíme petrželovou natí.

Poznámka

Alergeny: 1,4,9

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Filet ze sumečka afrického 1000 1000 800 800 800 800
Špejle (ks) 10 10 8 8 8 8
Podravka přísada do jídel Natura 30 30 24 24 24 24
Citrón (ks) 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Hladká mouka 60 60 48 48 48 48
Olivový olej 50 50 40 40 40 40
Cibule 300 275 240 220 240 220
Rajčata krájená Podravka 500 500 400 400 400 400
Bobkový list Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Česnek 30 30 24 24 24 24
Sůl Lagris 5 5 4 4 4 4
Pepř černý mletý Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Petrželová nať sekaná 10 7,5 8 6 8 6
Kolena Podravka 800 800 640 640 640 640

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se