Technologický postup
Filety ze sumečka si nakrájíme na jednotlivé porce, ochutíme kořenící směsí Podravka přísada Asie a citrónovou šťávou. Gastronádobu si vymažeme olivovým olejem, vložíme porce ryby a pečeme v konvektomatu při teplotě 160 °C cca 12 – 20 minut. Namočené luštěniny povaříme do poloměkka, scedíme a smícháme dohromady. Cibuli nakrájenou nadrobno, vložíme do kastrolu a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme rajčata a prolisovaný česnek a povaříme. Poté přidáme luštěniny, vše promícháme, osolíme a opepříme. Rýži vložíme do osolené vroucí vody a na mírném plameni vaříme 10 – 12 minut, dokud rýže nezměkne. Při přípravě v konvektomatu zalijeme dobře propláchnutou rýže 750 ml vody, osolíme a vaříme 25 – 30 minut v páře.Před podáváním ozdobíme čerstvým koriandrem.
Poznámka
Alergeny: 4,9
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Filet ze sumečka afrického | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Podravka přísada do jídel Asie | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Citron | 70 | 15 | 56 | 12 | 56 | 12 |
Olivový olej | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Čočka velkozrnná Lagris | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Fazole červená ledvina Lagris | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Cizrna Lagris | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Cibule | 150 | 145 | 120 | 116 | 120 | 116 |
Rajčata pasírovaná Podravka | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Česnek | 20 | 15 | 16 | 12 | 16 | 12 |
Sůl Lagris | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Rýže jasmínová Lagris | 500 | 500 | 400 | 400 | 400 | 400 |
Koriandr | 5 | 4 | 4 | 3,2 | 4 | 3,2 |
Diskuze