Přeskočit na obsah
Sumeček po indicku s jasmínovou rýží

Sumeček po indicku s jasmínovou rýží

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Filety ze sumečka si nakrájíme na jednotlivé porce, ochutíme kořenící směsí Podravka přísada Asie a citrónovou šťávou. Gastronádobu si vymažeme olivovým olejem, vložíme porce ryby a pečeme v konvektomatu při teplotě 160 °C cca 12 – 20 minut. Namočené luštěniny povaříme do poloměkka, scedíme a smícháme dohromady. Cibuli nakrájenou nadrobno, vložíme do kastrolu a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme rajčata a prolisovaný česnek a povaříme. Poté přidáme luštěniny, vše promícháme, osolíme a opepříme. Rýži vložíme do osolené vroucí vody a na mírném plameni vaříme 10 – 12 minut, dokud rýže nezměkne. Při přípravě v konvektomatu zalijeme dobře propláchnutou rýže 750 ml vody, osolíme a vaříme 25 – 30 minut v páře.Před podáváním ozdobíme čerstvým koriandrem.

Poznámka

Alergeny: 4,9

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Filet ze sumečka afrického 1000 1000 800 800 800 800
Podravka přísada do jídel Asie 5 5 4 4 4 4
Citron 70 15 56 12 56 12
Olivový olej 100 100 80 80 80 80
Čočka velkozrnná Lagris 100 100 80 80 80 80
Fazole červená ledvina Lagris 200 200 160 160 160 160
Cizrna Lagris 100 100 80 80 80 80
Cibule 150 145 120 116 120 116
Rajčata pasírovaná Podravka 200 200 160 160 160 160
Česnek 20 15 16 12 16 12
Sůl Lagris 20 20 16 16 16 16
Pepř černý mletý Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Rýže jasmínová Lagris 500 500 400 400 400 400
Koriandr 5 4 4 3,2 4 3,2

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se