Přeskočit na obsah
Sumeček s grilovanou zeleninou a bramborovou kaší

Sumeček s grilovanou zeleninou a bramborovou kaší

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Filet ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce. Poté je osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji z obou stran (můžeme též upéct v konvektomatu na 200 °C po dobu 15min). Na takto opečená filátka přidáme máslo a necháme v teple dojít. Očištěnou zeleninu nakrájíme na drobné kousky (každý druh může být jinak nakrájený, čímž získáme pestřejší vzhled) aorestujeme na olivovém oleji. Zeleninu v průběhu restování ochutíme solí a cukrem, abychom zvýraznili chuť zeleniny. Přidáme kousek másla a čerstvý estragon. Zelenina by měla zůstat tvrdá tak akorát. Bramborovou kaši připravíme dle návodu.Opečené filety ze sumečka podáváme na bramborovém pyré.

Poznámka

Alergeny: 4,7,9,12

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Filet ze sumečka afrického 1000 1000 800 800 800 800
Sůl Lagris 20 20 16 16 16 16
Pepř černý mletý Podravka 2 1 1,6 0,8 1,6 0,8
Olivový olej 100 100 80 80 80 80
Máslo 150 150 120 120 120 120
Mrkev 200 185 160 148 160 148
Celer 200 185 160 148 160 148
Dýně muškátová 200 150 160 120 160 120
Cuketa 200 190 160 152 160 152
Cibule 150 125 120 100 120 100
Cukr 5 5 4 4 4 4
Estragon 5 5 4 4 4 4
Bramborová kaše s mlékem Lagris 500 500 400 400 400 400

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se