Technologický postup
Z mléka, vajec, hladké mouky a parmazánu si připravíme hustější těstíčko, ve kterém obalíme osolený a opepřený filet ze sumečka nakrájený na jednotlivé porce. Opečeme na oleji dozlatova, případně dopečeme v troubě. Bramborovou kaši připravíme podle návodu na obalu a zjemníme kouskem másla.Hotového sumečka podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka
Alergeny: 1, 3, 4, 7, 12
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Mléko | 600 | 600 | 480 | 480 | 480 | 480 |
Vejce (ks) | 3 | 3 | 2,4 | 2,4 | 2,4 | 2,4 |
Hladká mouka | 300 | 300 | 240 | 240 | 240 | 240 |
Parmezán | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Sůl Lagris | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Filet ze sumečka afrického | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Rostlinný olej | 150 | 150 | 120 | 120 | 120 | 120 |
Bramborová kaše s mlékem Lagris | 500 | 500 | 400 | 400 | 400 | 400 |
Máslo | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Diskuze