Technologický postup
Odměřené množství tarhoňe vložíme do konvektomatu. Zapneme program pečení 140 °C na 15 minut. Poté nalijeme do gastronádoby s opečenou tarhoňou osolenou vodu. Na 2 kg tarhoně použijeme 2,5 litru vody. Voda by měla být alespoň vlažná, ne studená.Vložíme zpět do konvektomatu, přepneme na program vaření (100 % pára) a vaříme cca 20 minut. Po ukončení programu tarhoňu promícháme. Filety ze sumečka nakrájíme na kostky a orestujeme na rozpáleném oleji. Orestovaného sumečka, ajvar, nakrájená sušená rajčata,Podravka přísadu Středomořskou, bazalkové pesto a olivy překrojené na půl. Promícháme a podle chuti salát osolíme.Při výdeji salát ozdobíme sekanou bazalkou.
Poznámka
Alergeny: 1,4,9
Hmotnost 1 porce: 100 g
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Tarhoňa Podravka | 350 | 350 | 280 | 280 | 280 | 280 |
Sůl Lagris | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Filety ze sumečka afrického | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Ajvar jemný Podravka | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Sušená rajčata | 20 | 20 | 16 | 16 | 16 | 16 |
Podravka přísada do jídel Středomořská | 3 | 3 | 2,4 | 2,4 | 2,4 | 2,4 |
Bazalkové pesto | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Olivy černé, zelené | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Bazalka čerstvá na ozdobu | 3 | 2 | 2,4 | 1,6 | 2,4 | 1,6 |
Diskuze