Přeskočit na obsah
Tarhoňa po středomořsku s kousky sumečka

Tarhoňa po středomořsku s kousky sumečka

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Odměřené množství tarhoňe vložíme do konvektomatu. Zapneme program pečení 140 °C na 15 minut. Poté nalijeme do gastronádoby s opečenou tarhoňou osolenou vodu. Na 2 kg tarhoně použijeme 2,5 litru vody. Voda by měla být alespoň vlažná, ne studená.Vložíme zpět do konvektomatu, přepneme na program vaření (100 % pára) a vaříme cca 20 minut. Po ukončení programu tarhoňu promícháme. Filety ze sumečka nakrájíme na kostky a orestujeme na rozpáleném oleji. Orestovaného sumečka, ajvar, nakrájená sušená rajčata,Podravka přísadu Středomořskou, bazalkové pesto a olivy překrojené na půl. Promícháme a podle chuti salát osolíme.Při výdeji salát ozdobíme sekanou bazalkou.

Poznámka

Alergeny: 1,4,9

Hmotnost 1 porce: 100 g

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Tarhoňa Podravka 350 350 280 280 280 280
Sůl Lagris 10 10 8 8 8 8
Filety ze sumečka afrického 200 200 160 160 160 160
Ajvar jemný Podravka 50 50 40 40 40 40
Sušená rajčata 20 20 16 16 16 16
Podravka přísada do jídel Středomořská 3 3 2,4 2,4 2,4 2,4
Bazalkové pesto 10 10 8 8 8 8
Olivy černé, zelené 50 50 40 40 40 40
Bazalka čerstvá na ozdobu 3 2 2,4 1,6 2,4 1,6

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se