Technologický postup
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a promícháme s majonézou, kterou můžeme zjemnit jogurtem a ochutit. Do misky skládáme těstoviny a rajčátka. Na napichovátko dáme mozzarellu a rajčátko. Vše dochutíme bylinkovým olivovým olejem (olivový olej a bazalka).
Poznámka
Lehký předkrm pro školní jídelny
Hmotnost 1 porce: 76 g
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Olivový olej extra panenský (ml) | 50 | 40 | 40 | |||
Vřetena Ponte | 300 | 240 | 240 | |||
Sůl jedlá jodovaná | 5 | 4 | 4 | |||
Majonéza Nowaco | 100 | 80 | 80 | |||
Bazalka drhnutá Kotányi | 10 | 0,8 | 0,8 | |||
Mozzarella ciliegina | 100 | 80 | 80 | |||
Smetanový jogurt bílý 10% | 100 | 80 | 80 | |||
Cherry rajčátka | 100 | 80 | 80 |
Diskuze