Přeskočit na obsah
Tortilla plněná směsí ze sumečka a fazolí

Tortilla plněná směsí ze sumečka a fazolí

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Fazole namočíme přes noc do vlažné vody. Druhý den je v nové vodě uvaříme doměkka. Slijeme a necháme vychladnout. Filety ze sumečka si ochutíme solí a pepřem, nakrájíme na malé kousky, zakápneme citronem a necháme odpočinout. Cibuli si nakrájíme na malé kousky a následně ji mírně zpěníme na oleji. Přidáme rajčatový koncentrát, necháme prohřát. Do tohoto základu si přidáme scezené vychlazené fazole a vše necháme povařit. Na pánvi si na olivovém oleji opečeme kousky sumečka, přidáme nastrouhaný zázvor a drcený česnek. Opečené kousky sumečka přidáme do směsi s fazolemi a necháme mírně prohřát. Směs dochutíme solí, pepřem a čerstvým koriandrem. Tortillu si prohřejeme na pánvi tak, aby neztratila svoji vláčnost. Do takto připravené tortilly vždy vložíme list salátu, tomatovou směs s rybou a vše zatočíme do kornoutu.Porci na talíři dozdobíme zbylým hlávkovým salátem.

Poznámka

Alergeny: 1,4

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Fazole červená ledvina Lagris 300 300 240 240 240 240
Filet ze sumečka afrického 600 600 480 480 480 480
Sůl Lagris 10 10 8 8 8 8
Pepř černý mletý Podravka 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Citron 70 15 56 12 56 12
Cibule 200 175 160 140 160 140
Olivový olej 100 100 80 80 80 80
Rajčatový koncentrát Podravka 50 50 40 40 40 40
Zázvor 5 5 4 4 4 4
Česnek 30 30 24 24 24 24
Koriandr 5 5 4 4 4 4
Tortilla (10 kusů) 600 600 480 480 480 480
Salát hlávkový 400 350 320 280 320 280

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se