Technologický postup
Fazole namočíme přes noc do vlažné vody. Druhý den je v nové vodě uvaříme doměkka. Slijeme a necháme vychladnout. Filety ze sumečka si ochutíme solí a pepřem, nakrájíme na malé kousky, zakápneme citronem a necháme odpočinout. Cibuli si nakrájíme na malé kousky a následně ji mírně zpěníme na oleji. Přidáme rajčatový koncentrát, necháme prohřát. Do tohoto základu si přidáme scezené vychlazené fazole a vše necháme povařit. Na pánvi si na olivovém oleji opečeme kousky sumečka, přidáme nastrouhaný zázvor a drcený česnek. Opečené kousky sumečka přidáme do směsi s fazolemi a necháme mírně prohřát. Směs dochutíme solí, pepřem a čerstvým koriandrem. Tortillu si prohřejeme na pánvi tak, aby neztratila svoji vláčnost. Do takto připravené tortilly vždy vložíme list salátu, tomatovou směs s rybou a vše zatočíme do kornoutu.Porci na talíři dozdobíme zbylým hlávkovým salátem.
Poznámka
Alergeny: 1,4
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Fazole červená ledvina Lagris | 300 | 300 | 240 | 240 | 240 | 240 |
Filet ze sumečka afrického | 600 | 600 | 480 | 480 | 480 | 480 |
Sůl Lagris | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Citron | 70 | 15 | 56 | 12 | 56 | 12 |
Cibule | 200 | 175 | 160 | 140 | 160 | 140 |
Olivový olej | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Rajčatový koncentrát Podravka | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Zázvor | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Česnek | 30 | 30 | 24 | 24 | 24 | 24 |
Koriandr | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Tortilla (10 kusů) | 600 | 600 | 480 | 480 | 480 | 480 |
Salát hlávkový | 400 | 350 | 320 | 280 | 320 | 280 |
Diskuze