Technologický postup
Do vroucí vody přidáme zeleninový bujón, polévkovou zeleninu a krátce povaříme. Nudle uvaříme zvlášť v dostatečném množství vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Filety ze sumečka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Přidáme je do hotové polévky. Na závěr přidáme i uvařené nudle.Podáváme horké, dozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Poznámka
Alergeny: 1, 4, 9
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Voda | 2500 | 2500 | 2000 | 2000 | 2000 | 2000 |
Zeleninový bujón Podravka | 66 | 66 | 53 | 53 | 53 | 53 |
Zelenina polévková mražená | 400 | 400 | 320 | 320 | 320 | 320 |
Vlasové nudle Podravka | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Sůl Lagris | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Pepř černý mletý Podravka | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Filety ze sumečka afrického | 300 | 300 | 240 | 240 | 240 | 240 |
Olej | 30 | 30 | 24 | 24 | 24 | 24 |
Petrželová nať | 10 | 7,5 | 8 | 6 | 8 | 6 |
Diskuze