Přeskočit na obsah
Zeleninový salát s tuňákem a kuskusem

Zeleninový salát s tuňákem a kuskusem

2013-08-03_Vitana-logo-uprav2

Tento recept pro vás připravila společnost VITANA, a.s.

Technologický postup

Do vody na přípravu kuskusu přidáme zeleninový bujón, přivedeme k varu, odstavíme a vsypeme kuskus. Promícháme, přiklopíme a necháme chvíli odpočinout. Poté promícháme vidličkou a vychladíme. Papriku červenou a zelenou a salátovou okurku nakrájíme na kostičky, vložíme spolu s tuňákem a krájenými rajčaty v tomatové šťávě do kuskusu. Zlehka promícháme. Před podáváním přidáme natrhaný ledový salát,olivový olej aopatrně salát promícháme. Při podávání sypeme krájenou pažitkou a doplníme celozrnným pečivem.

Hmotnost 1 porce: 250 g

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Voda na kuskus 500 500 400 400 400 400
Natur bujón zeleninový Vitana 26 26 20,8 20,8 20,8 20,8
Kuskus Vitana 250 250 200 200 200 200
Paprika červená 170 140 136 112 136 112
Paprika zelená 200 160 160 128 160 128
Okurka salátová 350 330 280 264 280 264
Tuňák ve slunečnicovém oleji Vitana 250 250 200 200 200 200
Ledový salát 700 650 560 520 560 520
Krájená rajčata v tomatové šťávě Vitana 180 180 144 144 144 144
Olivový olej 80 80 64 64 64 64
Pažitka 8 6 6,4 4,8 6,4 4,8

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se