Technologický postup
Do vody na přípravu kuskusu přidáme zeleninový bujón, přivedeme k varu, odstavíme a vsypeme kuskus. Promícháme, přiklopíme a necháme chvíli odpočinout. Poté promícháme vidličkou a vychladíme. Papriku červenou a zelenou a salátovou okurku nakrájíme na kostičky, vložíme spolu s tuňákem a krájenými rajčaty v tomatové šťávě do kuskusu. Zlehka promícháme. Před podáváním přidáme natrhaný ledový salát,olivový olej aopatrně salát promícháme. Při podávání sypeme krájenou pažitkou a doplníme celozrnným pečivem.
Hmotnost 1 porce: 250 g
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Voda na kuskus | 500 | 500 | 400 | 400 | 400 | 400 |
Natur bujón zeleninový Vitana | 26 | 26 | 20,8 | 20,8 | 20,8 | 20,8 |
Kuskus Vitana | 250 | 250 | 200 | 200 | 200 | 200 |
Paprika červená | 170 | 140 | 136 | 112 | 136 | 112 |
Paprika zelená | 200 | 160 | 160 | 128 | 160 | 128 |
Okurka salátová | 350 | 330 | 280 | 264 | 280 | 264 |
Tuňák ve slunečnicovém oleji Vitana | 250 | 250 | 200 | 200 | 200 | 200 |
Ledový salát | 700 | 650 | 560 | 520 | 560 | 520 |
Krájená rajčata v tomatové šťávě Vitana | 180 | 180 | 144 | 144 | 144 | 144 |
Olivový olej | 80 | 80 | 64 | 64 | 64 | 64 |
Pažitka | 8 | 6 | 6,4 | 4,8 | 6,4 | 4,8 |
Diskuze