Technologický postup
Očištěné hlávky zelí zbavíme košťálu, nakrájíme na nudličky, prosolíme a necháme proležet.K odleželému zelí přidáme okapané červené fazole a tuňáka. Z olivového oleje, balzamikového octa a zázvorové pasty smícháním vytvoříme emulzi, kterou ochutíme salát. Zlehka promícháme. Při podávání můžeme salát doplnit celozrnným pečivem.
Hmotnost 1 porce: 250 g
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Hlávkové zelí | 1800 | 1500 | 1440 | 1200 | 1440 | 1200 |
Sůl | 8 | 8 | 6,4 | 6,4 | 6,4 | 6,4 |
Červené fazole v jemném nálevu Vitana - bez nálevu | 500 | 500 | 400 | 400 | 400 | 400 |
Tuňák ve slunečnicovém oleji Vitana | 400 | 400 | 320 | 320 | 320 | 320 |
Extra panenský olivový olej D.O.P. Chef Club | 80 | 80 | 64 | 64 | 64 | 64 |
Balzamikový ocet bílý Condimento Bianco Chef Club | 40 | 40 | 32 | 32 | 32 | 32 |
Zázvor kořenící pasta Chef Club | 34 | 34 | 27,2 | 27,2 | 27,2 | 27,2 |
Diskuze