Přeskočit na obsah
Pasticcio se sumečkem

Pasticcio se sumečkem

2017-01-09_rybapodravka100

Tento recept pro vás připravily společnosti Fish Farm Bohemia s.r.o. a Podravka – Lagris a.s.

Technologický postup

Penne uvaříme dle návodu. Polovinu uvařených těstovin smícháme s vejci a rozprostřeme do předem vymazaného plechu.Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a česnek, přidáme na kostičku nakrájené filety ze sumečka a mírně orestujeme. Přidáme pasírovaná rajčata a Podravka přísadu. Podle potřeby podlijeme vodou a zahustíme moukou. Připravenou směs navršíme rovnoměrně na těstoviny. Na tuto směs rozprostřeme druhou polovinu těstovin a vše zalijeme bešamelem, který připravíme následovně: mouku opečeme nasucho v kastrolu a necháme ji částečně zchládnout. Poté přilijeme mléko a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu (není potřeba dlouze vařit, budeme ještě zapékat). Takto připravený bešamel zjemníme máslem, dochutíme muškátovým květem,Podravka přísadou a polovinou nastrouhaného sýra.Pečeme na 165 ° cca 25 minut.Při podávání můžeme dozdobit sekanou bylinkou.

Poznámka

Alergeny: 1,3,4,7,9

Suroviny

Potravina I. kategorie II. kategorie III. kategorie
(hmotnost v g) Hrubá Čistá Hrubá Čistá Hrubá Čistá
Penne Podravka 1200 1200 960 960 960 960
Vejce (ks) 5 5 4 4 4 4
Olej 100 100 80 80 80 80
Cibule 300 275 240 220 240 220
Česnek 60 55 48 44 48 44
Filety ze sumečka afrického 1000 1000 800 800 800 800
Rajčata pasírovaná ochucená Podravka 600 600 480 480 480 480
Podravka přísada do jídel Středomořská 10 10 8 8 8 8
Mouka hladká 120 120 96 96 96 96
Mléko 1000 1000 800 800 800 800
Máslo 100 100 80 80 80 80
Muškátový květ 1 1 0,8 0,8 0,8 0,8
Strouhaný sýr (nejlépe parmezán) 300 300 240 240 240 240

Diskuze

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se