Technologický postup
Penne uvaříme dle návodu. Polovinu uvařených těstovin smícháme s vejci a rozprostřeme do předem vymazaného plechu.Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku a česnek, přidáme na kostičku nakrájené filety ze sumečka a mírně orestujeme. Přidáme pasírovaná rajčata a Podravka přísadu. Podle potřeby podlijeme vodou a zahustíme moukou. Připravenou směs navršíme rovnoměrně na těstoviny. Na tuto směs rozprostřeme druhou polovinu těstovin a vše zalijeme bešamelem, který připravíme následovně: mouku opečeme nasucho v kastrolu a necháme ji částečně zchládnout. Poté přilijeme mléko a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu (není potřeba dlouze vařit, budeme ještě zapékat). Takto připravený bešamel zjemníme máslem, dochutíme muškátovým květem,Podravka přísadou a polovinou nastrouhaného sýra.Pečeme na 165 ° cca 25 minut.Při podávání můžeme dozdobit sekanou bylinkou.
Poznámka
Alergeny: 1,3,4,7,9
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Penne Podravka | 1200 | 1200 | 960 | 960 | 960 | 960 |
Vejce (ks) | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 |
Olej | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Cibule | 300 | 275 | 240 | 220 | 240 | 220 |
Česnek | 60 | 55 | 48 | 44 | 48 | 44 |
Filety ze sumečka afrického | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Rajčata pasírovaná ochucená Podravka | 600 | 600 | 480 | 480 | 480 | 480 |
Podravka přísada do jídel Středomořská | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Mouka hladká | 120 | 120 | 96 | 96 | 96 | 96 |
Mléko | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Máslo | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Muškátový květ | 1 | 1 | 0,8 | 0,8 | 0,8 | 0,8 |
Strouhaný sýr (nejlépe parmezán) | 300 | 300 | 240 | 240 | 240 | 240 |
Diskuze