Technologický postup
Jablka zbavíme jadřinců, rozkrojíme na čtvrtky a pečeme v troubě dozlatova. Filety ze sumečka nakrájíme na jednotlivé porce, ochutíme Podravka přísadou Asie a pečeme na vymazaném plechu cca 15 minut při 180 °C. nadobno nakrájemnou cibuli orestujeme spolu s nastrouhanou mrkví na rozehřátém oleji dozlatova. Podlijeme trochou vody,přidáme kurkumu, nakrájená pečená jablka a krátce společně podusíme. Na závěr omáčku zjemníme smetanou. V případě potřeby lze omáčku přihustit jíškou nebo moukou opečenou na sucho. Bulgurovou směs uvaříme v horké osolené vodě v poměru 2:1 (voda:bulgur) cca 20 – 25 minut. Směs můžeme připravit i v konvektomatu (na 1 kg bulguru použijeme 1,8 l vody) na páře po dobu cca 40 minut.Pečeného sumečka servírujem přelitého kari omáčkou a s bulgurovou směsí.
Poznámka
Alergeny: 1,4,7,9
Suroviny
Potravina | I. kategorie | II. kategorie | III. kategorie | |||
---|---|---|---|---|---|---|
(hmotnost v g) | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá | Hrubá | Čistá |
Jablka | 600 | 400 | 480 | 320 | 480 | 320 |
Filety ze sumečka afrického | 1000 | 1000 | 800 | 800 | 800 | 800 |
Podravka přísada do jídel Asie | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 8 |
Bulgur s quinoou a pohankou Lagris | 750 | 750 | 600 | 600 | 600 | 600 |
Cibule | 200 | 180 | 160 | 144 | 160 | 144 |
Mrkev | 100 | 90 | 80 | 72 | 80 | 72 |
Kurkuma | 6 | 6 | 5 | 5 | 5 | 5 |
Smetana | 200 | 200 | 160 | 160 | 160 | 160 |
Olej rostlinný | 50 | 50 | 40 | 40 | 40 | 40 |
Jíška instantní | 100 | 100 | 80 | 80 | 80 | 80 |
Diskuze