Přeskočit na obsah

Kurz je zaměřen na získání znalostí, které jsou nutné pro pracovníky výdejen a dětských skupin v oblasti hygieny.


Oživíte si povinnosti z příslušné legislativy a znalosti, které musí stravovací provoz dodržet. Podrobně seznamuje se základy osobní hygieny (zejména péče o ruce) a provozní hygieny (skladování potravin, čisticích prostředků a dalších předmětů, sanitace). Významná část školení je věnována tomu, jak se bránit onemocnění z potravin. Kurz seznamuje s příčinami vzniku zdravotních nebezpečí, s primární a sekundární kontaminací, s fyzikálními, chemickými a biologickými nebezpečími a se zásadami, jak těmto nebezpečím předcházet.


V případě úspěšného absolvování kurzu získá účastník osvědčení prokazující, že rozsah jeho znalostí odpovídá požadavkům vyhlášky č. 490/2000.

Součástí kurzu: video, studijní materiál, certifikát za absolvování kurzu

Délka videa: 110 min.

Kurz je přístupný po dobu 20 dnů od přijetí účastnického poplatku