Aktualizace HACCP
Dobrý den, jsem nová vedoucí ŠJ a procházím a aktualizuji HACCP. Celkem všechno chápu – ale jak máte prosím zavedeno (hlavně teploty):
– krutony do polévky
– vejce (např. k čočce nebo do pomazánek)
– vejce vytlučené
– nakládání masa (den předem)
– tepelně opracované maso např. na pomazánku
– zelenina k dalšímu tepelnému opracování
– zelenina bez dalšího tepelného opracování (např. saláty) Moc děkuji přeji hezký den… –
krutony – běžná teplota, vlastní výroba spotřeba po dohotovení, vejce loupaná vařená – jako studená kuchyně, vejce vytlučená – rozpracovaná surovina, uchovávaná samostatně v lednic max den, nakládané maso – rozpracovaná surovina, uloženo v lednici dle příslušné receptury. Tepelně upravené maso na pomazánku a ostatní suroviny teploty studené kuchyně.
Dobrý den, máte někdo zkušenosti z firmami, co nabízí vypracování HACCP na míru? Jsem začínající vedoucí ŠJ pro dvě mateřské školky a chtěla bych to mít v pořádku. Děkuji za info a rady.
Firmy si neberte. Jsou to zbytečně vyhozené peníze. HACCP musíte pochopit vy sama a pak sí vypracujete pár jednoduchých stránek, které budou pasovat na váš provoz. Mrkněte se také někam do vedlejší školy či školky, jak to tam mají. Firma vám za desetitisíce vypracuje tlusté šanony, které nepotřebujete a nebudete ani chtít obhospodařovat. Když Haccp začal, tak si ho jídelny nechávaly udělat třeba za padesát tisíc. Já si ho dělala sama a u hygieny prošel. Doporučuji začít tím, že si najdete na webu dobré stránky, kde je HACCP dobře vysvětlen a pak to na váš provoz napasujete snadno.
Mně vypracovala firma kdysi dávno HACCP pro čtyři MŠ, jedna kombinovaná se ZŠ, za 8000 Kč. Aktualizace jsem si dělala sama. Teď jsem vše předávala asi za 14000 a věřím, že nová vedoucí má také na delší dobu klid. A to jsem jenom chtěla, aby bylo vše v pořádku a zaktualizované.
DW Hygiena – můžu doporučit, udělá HACCP, pravidelné školení i audit provozu. A fakt se snaží aby HACCP seděl na váš provoz a nebyla to tuna zbytečných papírů
Dobrý den, potřebuji vědět kdo může provádět ověření nastavených pravidel a jejich dodržování (má to být externí osoba) a kdo provádí školení při nástupu nové osoby – může to být stávající zaměstnanec? jedná se o dětskou skupinu
Aktualizace HACCP
Autor: morava
Aktualizace HACCP
Dobrý den, jsem nová vedoucí ŠJ a procházím a aktualizuji HACCP. Celkem všechno chápu – ale jak máte prosím zavedeno (hlavně teploty):
– krutony do polévky
– vejce (např. k čočce nebo do pomazánek)
– vejce vytlučené
– nakládání masa (den předem)
– tepelně opracované maso např. na pomazánku
– zelenina k dalšímu tepelnému opracování
– zelenina bez dalšího tepelného opracování (např. saláty) Moc děkuji přeji hezký den… –
Autor: ivka6
krutony – běžná teplota, vlastní výroba spotřeba po dohotovení, vejce loupaná vařená – jako studená kuchyně, vejce vytlučená – rozpracovaná surovina, uchovávaná samostatně v lednic max den, nakládané maso – rozpracovaná surovina, uloženo v lednici dle příslušné receptury. Tepelně upravené maso na pomazánku a ostatní suroviny teploty studené kuchyně.
Autor: sever
Dobrý den, jsem nový vedoucí školní jídelny a potřeboval bych poradit ohledně HACCP co vše tam má být děkuji
Autor: morava
Děkuju moc 🙂
Autor: zuja
Dobrý den, máte někdo zkušenosti z firmami, co nabízí vypracování HACCP na míru? Jsem začínající vedoucí ŠJ pro dvě mateřské školky a chtěla bych to mít v pořádku. Děkuji za info a rady.
Autor: Moni
Firmy si neberte. Jsou to zbytečně vyhozené peníze. HACCP musíte pochopit vy sama a pak sí vypracujete pár jednoduchých stránek, které budou pasovat na váš provoz. Mrkněte se také někam do vedlejší školy či školky, jak to tam mají. Firma vám za desetitisíce vypracuje tlusté šanony, které nepotřebujete a nebudete ani chtít obhospodařovat. Když Haccp začal, tak si ho jídelny nechávaly udělat třeba za padesát tisíc. Já si ho dělala sama a u hygieny prošel. Doporučuji začít tím, že si najdete na webu dobré stránky, kde je HACCP dobře vysvětlen a pak to na váš provoz napasujete snadno.
Autor: Radkaa
Mně vypracovala firma kdysi dávno HACCP pro čtyři MŠ, jedna kombinovaná se ZŠ, za 8000 Kč. Aktualizace jsem si dělala sama. Teď jsem vše předávala asi za 14000 a věřím, že nová vedoucí má také na delší dobu klid. A to jsem jenom chtěla, aby bylo vše v pořádku a zaktualizované.
Autor: Denisa
Dobrý den, vřele doporučuji Ing. Hana Svobodová, poradenství HACCP, je skvělá, dělá nám i audit:)
Autor: honzyk
DW Hygiena – můžu doporučit, udělá HACCP, pravidelné školení i audit provozu. A fakt se snaží aby HACCP seděl na váš provoz a nebyla to tuna zbytečných papírů
Autor: Ilča
Dobrý den, mám dotaz ohledně vnitřního auditu, kdo Vám ho dělá, jak často a jestli máte formulář, kde ho případně získat. Moc děkuji
Autor: janAA
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit jaké náležitosti má mít předpis týkající se zůstatku na konci kalendářního roku.
Děkuji Jana
Autor: Vlast
Dobrý den, potřebuji vědět kdo může provádět ověření nastavených pravidel a jejich dodržování (má to být externí osoba) a kdo provádí školení při nástupu nové osoby – může to být stávající zaměstnanec? jedná se o dětskou skupinu