Analýza nebezpečí
Dobrý den, chci se zeptat, zda v analýze nebezpečí máte podrobně popsaný každý možný případ nebezpečí a jeho případné odstranění. Příklad: rozbije se vám jediný mrazák, který máte. Máte popsanou tuto možnost a její nápravu, např. neotvírat mrazák do zakoupení nového, eventuálně přesunutí potravin do jiného zařízení, kde zboží ponecháte do zakoupení nového? Nebo např. rozbije se baterie u umyvadla, kde si kuchařky myjí ruce, máte to popsané jako nebezpečí takto konkrétně a u každého jeho případné odstranění?
já bych teda v žádném případě takhle nepitvala. Čím víc tam toho budete mít, tím víc si na sebe pletete bič. Nemůžete postihnout co všechno se může přihodit. Je třeba spoustu věcí řešit operativně. ( to byste mohla řešit i problémy typu- dojdou papírové ručníky, nepoteče teplá voda hodinu, půldne, den, přestane fungovat vzduchotechnika, ucpe se záchod atd atd)
Právě proto to sem píšu. Naše p. hygienička to chce. Já si nejsem jistá, zda to vůbec může takto chtít. A abych pravdu řekla, ani nevím, co vše bych tam měla rozpitvávat, takový odborník zase nejsem, abych si byla jistá, zda tam mám vše. Její představa je, že by měl být na provozovně náhradní mrazák, pro tento případ. Já budu ráda, když ho splaším ještě ten den, jestli mi ho vedení a zřizovatel dovolí.
Vaše hygienička na to nemá právo. Hacapy si zpracováváte vy a ona jenom zkontroluje jestli je máte zpracované, aktuální a jestli vedete evidenci. Požadovat náhradní mrazák je totální úchylný nesmysl. Pokud to po vás chce, tak požadujte aby to napsala do protokolu, protože do protokolu musí napsat i podle jakého konkrétního předpisu a §. Vsadím boty že vám to tam nedá. A když tam bude psát další nesmysly, tak máte možnost do 15 dnů podat písemné námitky proti protokolu a řešit to bude ředitel KHS. Nebojte se a nenechávejte si věšet bulíky na nos.
Můžete napsat, která kolegyně hygienička to chce – alespoň kraj. Jinak paní/slečna Maruš má pravdu, chtějte vysvětlení proč to tak musí být a kde je to uvedeno. Mne samotnou by mě to zajímalo.
Děkuji všem za ujištění, že si myslím, že to dělám správně. Občas je mi z ní do pláče, co vše na nás vybalí. Asi nejsme nikdo stoprocentní, ale u ní občas člověk nevychází z údivu, co po nás chce.
Analýza nebezpečí
Autor: spaky2
Analýza nebezpečí
Dobrý den, chci se zeptat, zda v analýze nebezpečí máte podrobně popsaný každý možný případ nebezpečí a jeho případné odstranění. Příklad: rozbije se vám jediný mrazák, který máte. Máte popsanou tuto možnost a její nápravu, např. neotvírat mrazák do zakoupení nového, eventuálně přesunutí potravin do jiného zařízení, kde zboží ponecháte do zakoupení nového? Nebo např. rozbije se baterie u umyvadla, kde si kuchařky myjí ruce, máte to popsané jako nebezpečí takto konkrétně a u každého jeho případné odstranění?
Autor: maruš
já bych teda v žádném případě takhle nepitvala. Čím víc tam toho budete mít, tím víc si na sebe pletete bič. Nemůžete postihnout co všechno se může přihodit. Je třeba spoustu věcí řešit operativně. ( to byste mohla řešit i problémy typu- dojdou papírové ručníky, nepoteče teplá voda hodinu, půldne, den, přestane fungovat vzduchotechnika, ucpe se záchod atd atd)
Autor: spaky2
Právě proto to sem píšu. Naše p. hygienička to chce. Já si nejsem jistá, zda to vůbec může takto chtít. A abych pravdu řekla, ani nevím, co vše bych tam měla rozpitvávat, takový odborník zase nejsem, abych si byla jistá, zda tam mám vše. Její představa je, že by měl být na provozovně náhradní mrazák, pro tento případ. Já budu ráda, když ho splaším ještě ten den, jestli mi ho vedení a zřizovatel dovolí.
Autor: tristanka
Tak ať Vám ukáže zákon, nebo předpis, na základě kterého to po Vás požaduje..
Autor: maruš
edit: to by po Vás mohla klidně už chtít celou náhradní kuchyň 🙂
Autor: maruš
Vaše hygienička na to nemá právo. Hacapy si zpracováváte vy a ona jenom zkontroluje jestli je máte zpracované, aktuální a jestli vedete evidenci. Požadovat náhradní mrazák je totální úchylný nesmysl. Pokud to po vás chce, tak požadujte aby to napsala do protokolu, protože do protokolu musí napsat i podle jakého konkrétního předpisu a §. Vsadím boty že vám to tam nedá. A když tam bude psát další nesmysly, tak máte možnost do 15 dnů podat písemné námitky proti protokolu a řešit to bude ředitel KHS. Nebojte se a nenechávejte si věšet bulíky na nos.
Autor: hygienička
Můžete napsat, která kolegyně hygienička to chce – alespoň kraj. Jinak paní/slečna Maruš má pravdu, chtějte vysvětlení proč to tak musí být a kde je to uvedeno. Mne samotnou by mě to zajímalo.
Autor: spaky2
Plzeňský kraj.
Autor: Valentýna
Doporučovala bych také náhradní hygieničku! Co kdyby?!?
Autor: none
Jsem šokována, co je všechno možné na nás vymyslet . To už snad překračuje všechny meze!
Autor: spaky2
Děkuji všem za ujištění, že si myslím, že to dělám správně. Občas je mi z ní do pláče, co vše na nás vybalí. Asi nejsme nikdo stoprocentní, ale u ní občas člověk nevychází z údivu, co po nás chce.
Autor: Stepa
Dobrý den, však asi máte v Haccp popsáno, že kritická mez u skladování v mrazáku krátkodobě je do -12C. Pak urychlená spotřeba nebo likvidace.