Přeskočit na obsah

bezmasé zeleninové pokrmy

  • Autor: janah

    bezmasé zeleninové pokrmy
    Ve školní jídelně jsou bezmasé zeleninové pokrmy velmi špatně přijímány. Přesto,že mnozí strávníci nejí maso a vracejí je,dávají raději přednost konzumovat přílohu se štávou nebo omáčkou. V naší školní jídelně kde stravujeme ZŠ i SŠ ocení bezmasé zeleninové pokrmy část dívek 15 a více letých a část zaměstnanců.
    Z bezmasých zeleninových pokrmů je oblíben všemi věkovými kategoriemi pouze obalovaný květák.Oblíbené polévky u strávníků jdou také generacemi zpět. Je to gulášová,s játrovými knedlíčky,rajská a bramborová.Přesto je nutné nabízet bezmasá zeleninová jídla a pokud některé budou přijaty je to úspěch.

    • Autor: Adka

      Možem doporučiť recept Zdravá školní jídelna http://www.zdravaskolnijidelna.cz/recepty/zelny-list-plneny-cervenou-cockou-balkanskym-syrem-zeleninou?kategorie=9 je tam síce slanina, ale pre zmenu je to skvelé jedlo. Mali sme to na dvojku, takže deti nemali odvahu, zato dospelí si pochutnali. Inak je tam spústa receptov vhodných práve na jaro leto…pečená zelenina, plněné papriky so zaujímavými náplňami. Deti asi neohúrime, ale nabízíme…čo je tiež doležité…

    • Autor: lend

      Dobrý den, mým skromným názorem je, že nic nejde okamžitě, vůbec ne jídla, kde je hodně zeleniny. Musíme nabízet a opakovat jídla i když se nám zdá, že nemají úspěch. Máme v nabídce asi 3 bezmasá jídla, kdy se počty objednávek pomaličku zvyšují. Píši o dětských objednávkách, dospělí mají celkem radost z každého nového zařazeného bezmasého jídla. Ale bezmasé jídlo mám v nabídce každý den (vaříme 3 druhy jídla).

    • Autor: ir.ca

      Dobrý den, prosím o doporučení bezmasých jídel. Jsme školka a vaříme zhruba 300 jídel, většina jde do várnic na odvoz. Ať zařadím cokoli, skoro nic dětem nechutná. Jak zeleninová, tak luštěninová jídla. Paní učitelky mi píší hodnocení a jak je tam například zeleninové rizoto, nebo bulgur nebo tarhoňa se zeleninou, mám v hodnocení děti nejedly. Přímo v naší školce je taky dost zbytků.
      Z luštěnin ještě tak čočku na kyselo, jak ji připravíme jinak, je to špatně. Bramborový guláš s fazolemi, chuťově výborný, ale fazole vybírají. Hodnocení špatné. Těstoviny zapečené se zeleninou taky moc nejedí a paní učitelky si to užívají, že mohou napsat záporné hodnocení. Pak to řeším s paní ředitelkou, kde mi je vyčítáno, že nedokážeme mít jídelníček bez připomínek. Kdyby jste mi napsaly, co mají děti rády, byla bych vděčná a zkusila to zařadit i u nás.
      Předem moc děkuji.

      • Autor: marcik11

        Je sice krásné,že máte rádo by zpětnou vazbu, jak dětem chutná. Stravování hodnotí především hygiena, jejíž hodnocení má určitě větší váhu než od pedagogů, kteří jsou k tomuto naprosto nekompetentní. To je, jako byste opačně vy hodnotily výsledky práce učitelek. To, že děti určitý pokrm nebudou jíst víme už předem, ale bohužel musíme vařit podle určitých nařízení, tak jako ony musí vzdělávat děti podle určitých metodických pokynů. Paní ředitelka by si měla uvědomit co chce – kladná hodnocení učitelek versus špatného hodnocení hygienou? Přeji vám pevné nervy.

        • Autor: heši

          Dobrý den milá kolegyně,
          držím palce a nenechte se znechutit. Za 33 let praxe ve školství, kdy jsem prošla pár MŠ, ZŠ i Domov mládeže, tak jednoznačně mohu říct, že vždy nejhorší hodnocení a připomínky na stravu byli od paní učitelek v MŠ.
          Od rána neřeší nic jiného než co je na jídelním lístku , co by si daly atd. Nevím sice jak teď , protože už 10 let pracuji na DM , ale před tím to tak bylo. Prošla jsem 3 MŠ .
          A to vím, že spousta z nich doma neuvaří nic. Ještě dnes po tolika letech se mi vybavují ty boje. Neříkám, že jinde je to úplně skvělé, ale mohu říct, že pedagogové na vyšších stupních už si uvědomují, že zelenina, luštěniny a ryby nejsou v JL proto, aby jim zkazila den . Tak hodně zdaru!

      • Autor: úterý

        Milá ir.co, hodnocení nebude dobré nikdy. Děti fazole, zeleninu, více méně také bulgur, či veškeré nové suroviny často odmítají. S tím nic nenaděláte. Jídelny mají vařit zdravě, tak to činí. Děti však, s prominutím, mají hubu na řízek a špagety. Hlavně se s tím netrapte. Paní učitelky ať si hodnocení píší pro sebe, být vámi, tak ho ani nepřebírám. Co z toho. Víte to.

    • Autor: ryba95

      U nás si děti docela oblíbili květákové placičky s cuketou a k tomu buď brambory nebo bramborovou kaše. Když jsme to dělali naposledy chodili si i přidat, že prý to masíčko je moc dobrý. 😀 V oblibě u nás mají i brokolicový nákyp. 🙂 Z luštěninových pokrmů u nás sklízí úspěch indiánská čočka a k tomu rýže. Ze začátku jsme s tím bojovali ,ale dnes už je to
      u nás celkem úspěšné jídlo. 🙂

    • Autor: Janca

      Prosba. Můžete napsat recept na indianskou čočku taky bychom to zkusily. Dekuji

      • Autor: bubu313

        Dobrý večer,
        také se připojuji k žádosti o indiánskou rýži s čočkou. Zní to dobře.

    • Autor: zdenouš

      A nejsou tam paní učitelky právě proto ,aby děti například zábavnou formou naučily jídlo, které dostanou jíst?U nás je to naprosto to samé,jenom bez hodnocení.Jinak bezmasých receptů mám plno,ale nemohu vám zaručit,že budou u dětí oblíbené.

      • Autor: bubu313

        Dobrý večer,
        prosím, zašlete mi nějaké bezmasé recepty. Určitě ráda vyzkoušíme. A pak sdělím, co mělo úspěch. U nás zatím má úspěch zeleninové bulguretto s čočkou a quinooou.

    • Autor: kuchařinka

      Také mi to přijde divné jaképak hodnocení ze stran učitelek, jsou to právě ony, které mají dětem vysvětlit a naučit je nový pokrm několikrát ochutnat a sníst a ne hodnotit zbytky…

    • Autor: Babča Danča

      Jsem kuchařka v malé školce,uvařila jsem čevabčiči bez masa z červených fazolí ,vloček,nastrouhaného sýra,vajec a koření do ml.masa .Děti si chodily přidávat a chutnalo i dospělým.

    • Autor: Babča Danča

      Čevabčiči z fazolí:červené fazole steril.0,8,žampióny 0,2,oves.vločky0,2,vejce 3ks,sýr cihla strouh.0,1,cibule 0,1,česnek,sůl,koření na mleté maso,majoranka,olej na pečení.Fazole a žampióny namlít,promícháme s ostatními přísadami,vytvoříme těsto,podle potřeby dotáhneme strouhankou ,tvarujeme čevabčiči a pečeme v konvektomatu na pomaštěném plechu.

    • Autor: Erika

      Děkujeme

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se