Dobrý den,
mám na Vás dotaz na tvaroh. Používala jsem tvaroh zabalený v papíru (klasické kostky 250 g), kde je 16 procent bílkovin. Potom jsem zjistila, že když koupím 20 kg tohoto tvarohu, čistá váha z toho je 16,5 kg (chybí mi 3,5 kg x cca 150,- Kč), tak jsem začala kupovat tvaroh v kýblech, ale bohužel žádný nemá bílkoviny 16 procent (bohužel ani ne 10 procent). Proč se pro školní jídelny nevyrábí kvalitní tvaroh, když chceme, aby se děti jedly zdravě?
Nebo mi můžete nějaký doporučit?
Děkuji za odpověď.
Nevím bílkoviny v tvarohu jsem nikdy nezkoumala. Tvaroh beru tučný, nikoliv polotučný. A záleží na co tvaroh používám, pokud jde do buchet beru kostky, na dezerty do misky beru tvaroh ve vaničce.
bílkoviny v tvarohu
Autor: Marie Veselá
Dobrý den,
mám na Vás dotaz na tvaroh. Používala jsem tvaroh zabalený v papíru (klasické kostky 250 g), kde je 16 procent bílkovin. Potom jsem zjistila, že když koupím 20 kg tohoto tvarohu, čistá váha z toho je 16,5 kg (chybí mi 3,5 kg x cca 150,- Kč), tak jsem začala kupovat tvaroh v kýblech, ale bohužel žádný nemá bílkoviny 16 procent (bohužel ani ne 10 procent). Proč se pro školní jídelny nevyrábí kvalitní tvaroh, když chceme, aby se děti jedly zdravě?
Nebo mi můžete nějaký doporučit?
Děkuji za odpověď.
Autor: Marie Kobourková
Nevím bílkoviny v tvarohu jsem nikdy nezkoumala. Tvaroh beru tučný, nikoliv polotučný. A záleží na co tvaroh používám, pokud jde do buchet beru kostky, na dezerty do misky beru tvaroh ve vaničce.