Přeskočit na obsah

Brambory v konvektomatu

  • Autor: Střelcová Petra

    Brambory v konvektomatu
    Dobrý den. Dřív jsme vařili brambory v kotli, teď jsme po rekonstrukci a vaříme brambory v konvektomatu. Dáváme je děrovaných gastronádob, prosolime. Ale během vareni všechna voda sůl spláchne. Nemáte prosím radu, aby byly brambory po uvaření slané? Děkuji

    • Autor: Eliška

      Bohužel to je úděl konvektomatu, brambory vaříme jen v kotli, v konvektomatu budou sice krásné ale neslané 🙂

    • Autor: Jidelna123

      My vaříme brambory v konvektomatu mnoho let. Vařené v páře jsou mnohem chutnější. Hodně solíme, na jeden koš plnou hrst soli a kmín a dobře promíchat. Nebojte se, budou slané akorát.

    • Autor: ivka6

      Myslím si, že vaření v páře je šetrnější k dané surovině, a tak jak píše paní Petra, prosolit, promíchat. Navíc je žádoucí moc nesolit. My někdy dáváme k vařeným bramborům do mističky ještě jogurtový bylinkový dip, který je výraznější a chuť brambor pak podtrhne i bez soli.

    • Autor: zdenouš

      Také vaříme brambory v konvektomatu a jinak bych je už nevařila. Stalo se mi, že kuchařka vytáčela vodu z kotle s bramborami a opařila se, takže, za mě je konvektomat i bezpečnější a ohledně soli není žádný problém a to solíme opravdu málo.

    • Autor: líída

      u nás jsme se také vrátili od konvektomatu zpět s vařením brambor ve vodě, bylo to jak u vás brambory neslané, a strávníci je nejedli, vraceli je, tak jsme se rozhodli se vrátit ke starému způsobu vaření. a u strávníků opět spokojenost, a brambory si zase přidávájí

    • Autor: Manka

      U nás vaříme brambory v konvektomatu jen na kaši, ta se potom dosolí. Vařený brambor jako přílohu vaří kuchařka v kotli – jsou chutnější.

    • Autor: zdenouš

      Děláte někdo hovězí maso v konvektomatu na nízkoteplotní úpravu. Jedná se o kusy hovězího asi 1,3kg.Zajímá mě, jak dlouho a při jaké teplotě připravujete. Děkuji

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se