Brynzové halušky
Prosím, zda máte někdo vypracovanou normu a technologický postup na brynzové halušky pro dospělé strávníky. Děkuji a přeji hodně sil do nového školního roku.
norma 10 porcí:
olej …90
bryndza … 550
slanina … 200
na oleji vyškvaříme kostičky slaniny(my dáváme anglickou), pak přidáme bryndzu a rozpustíme. Hotové zalušky zamícháme s tímto přelivem. Normu na halušky nepíšu, bereme podle návodu z firmy, která je dodává. Ale každý dělá halušky jinak, tak se řiďte zdravým rozumem :-). My používáme halušky s cizrnou od Lagrisu.
Brynzové halušky
Název suroviny Hm dospělí
———- —————————————- —
Brambory loupané H 2,000
Mouka hrubá H 0,550
Mouka hladká t650 H 0,250
Sůl H 0,030
Sádlo škvařené H 0,100
Bryndza H 0,600
Slanina H 0,300
Smetana zakysaná 18% H 0,300
———- —————————————- —
Hmotnost porce 100%: 400 g
90%: 360 g
Dobrý den,
tuto normu mám vyzkoušenou, jen mouky dáváme podle potřeby, těsto má být hustější. Zakysanou smetanu přidáváme podle rodinného receptu ze Slovenska a také halušky jsou potom méně slané, neb bryndza je slaná hodně.
Brynzové halušky
Autor: koncička
Brynzové halušky
Prosím, zda máte někdo vypracovanou normu a technologický postup na brynzové halušky pro dospělé strávníky. Děkuji a přeji hodně sil do nového školního roku.
Autor: majka1
norma 10 porcí:
olej …90
bryndza … 550
slanina … 200
na oleji vyškvaříme kostičky slaniny(my dáváme anglickou), pak přidáme bryndzu a rozpustíme. Hotové zalušky zamícháme s tímto přelivem. Normu na halušky nepíšu, bereme podle návodu z firmy, která je dodává. Ale každý dělá halušky jinak, tak se řiďte zdravým rozumem :-). My používáme halušky s cizrnou od Lagrisu.
Autor: Leni
Brynzové halušky
Název suroviny Hm dospělí
———- —————————————- —
Brambory loupané H 2,000
Mouka hrubá H 0,550
Mouka hladká t650 H 0,250
Sůl H 0,030
Sádlo škvařené H 0,100
Bryndza H 0,600
Slanina H 0,300
Smetana zakysaná 18% H 0,300
———- —————————————- —
Hmotnost porce 100%: 400 g
90%: 360 g
Autor: Leni
Dobrý den,
tuto normu mám vyzkoušenou, jen mouky dáváme podle potřeby, těsto má být hustější. Zakysanou smetanu přidáváme podle rodinného receptu ze Slovenska a také halušky jsou potom méně slané, neb bryndza je slaná hodně.
Autor: Leni
Ještě jsem nenapsala, že norma je na 10 dospělých porcí.