Přeskočit na obsah

Brynzové halušky

  • Autor: koncička

    Brynzové halušky
    Prosím, zda máte někdo vypracovanou normu a technologický postup na brynzové halušky pro dospělé strávníky. Děkuji a přeji hodně sil do nového školního roku.

    • Autor: majka1

      norma 10 porcí:
      olej …90
      bryndza … 550
      slanina … 200
      na oleji vyškvaříme kostičky slaniny(my dáváme anglickou), pak přidáme bryndzu a rozpustíme. Hotové zalušky zamícháme s tímto přelivem. Normu na halušky nepíšu, bereme podle návodu z firmy, která je dodává. Ale každý dělá halušky jinak, tak se řiďte zdravým rozumem :-). My používáme halušky s cizrnou od Lagrisu.

    • Autor: Leni

      Brynzové halušky
      Název suroviny Hm dospělí
      ———- —————————————- —
      Brambory loupané H 2,000
      Mouka hrubá H 0,550
      Mouka hladká t650 H 0,250
      Sůl H 0,030
      Sádlo škvařené H 0,100
      Bryndza H 0,600
      Slanina H 0,300
      Smetana zakysaná 18% H 0,300
      ———- —————————————- —
      Hmotnost porce 100%: 400 g
      90%: 360 g

    • Autor: Leni

      Dobrý den,
      tuto normu mám vyzkoušenou, jen mouky dáváme podle potřeby, těsto má být hustější. Zakysanou smetanu přidáváme podle rodinného receptu ze Slovenska a také halušky jsou potom méně slané, neb bryndza je slaná hodně.

    • Autor: Leni

      Ještě jsem nenapsala, že norma je na 10 dospělých porcí.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se