Přeskočit na obsah

časový rozvrh

  • Autor: Mirka

    časový rozvrh
    Prosím o radu, mam ve šk. jídelně mat. školky kuchařku, která nedodržuje časový rozvrh s tím, že je vše strašně pracné. Chtěla bych vědět, jestli existuje nějaká příručka podle kterého se dá stanovovat jak dlouhou dobu má např. na vyhotovení odp. svačinky, nebo na mytí nádobí pro určitý počet strávníků. Stále mě napadá, že má moc práce a  zdržuje provoz ve školce.Pracuje si svým tempem(pomalým) a chtěla by proplácet tu dobu, kterou tam tráví. Sdělila mi, že byla u právníka a ten jí doporučil, aby si vykazovala tu dobu, kterou tam je(např. kvůli úrazu).Má na to právo?

    • Autor: Jarmila

      Re: časový rozvrh
      Kraj Vám stanoví počet stravníků na počet pracovníků.Ten je dle mého názoru směrodatný a kuchařka nemá v tom případě nárok na přesčas nebo odměnu.Pokud její pracivní úvazek strávníci převyšují má nárok na to co požaduje.Ředitelka by Vám měla říci jaký normativ byl stanoven nebo Vám jistě pomůže Vaše krajská inspektorka.

    • Autor: Jarmila

      Re: časový rozvrh
      Kraj Vám stanoví počet stravníků na počet pracovníků.Ten je dle mého názoru směrodatný a kuchařka nemá v tom případě nárok na přesčas nebo odměnu.Pokud její pracivní úvazek strávníci převyšují má nárok na to co požaduje.Ředitelka by Vám měla říci jaký normativ byl stanoven nebo Vám jistě pomůže Vaše krajská inspektorka.

    • Autor: Jarmila

      Re: časový rozvrh
      Kraj Vám stanoví počet stravníků na počet pracovníků.Ten je dle mého názoru směrodatný a kuchařka nemá v tom případě nárok na přesčas nebo odměnu.Pokud její pracivní úvazek strávníci převyšují má nárok na to co požaduje.Ředitelka by Vám měla říci jaký normativ byl stanoven nebo Vám jistě pomůže Vaše krajská inspektorka.

    • Autor: L.Věříšová

      Re: časový rozvrh
      O takové příručce, jakou si představujete, nevím. Dá se vycházet z normativních počtů strávníků na jednoho pracovníka. Průměrný počet dětských strávníků v celostátním průměru byl cca 33. To zn., že 1 kuchařka by měla připravit 33 porcí obědů a 66 porcí svačin a přesnídávek a tento počet se musí ještě zvýšit o cca 15 % na dospělé strávníky. U malých školek je tento počet trochu nižší. To by mohlo sloužit jako orientační vodítko pro Vás jako vedoucího pracovníka. Pořádek na pracovišti si budete muset udělat sama. Možná, že některá Vaše kolegyně z praxe Vám ještě poradí.

    • Autor: L.Věříšová

      Re: časový rozvrh
      O takové příručce, jakou si představujete, nevím. Dá se vycházet z normativních počtů strávníků na jednoho pracovníka. Průměrný počet dětských strávníků v celostátním průměru byl cca 33. To zn., že 1 kuchařka by měla připravit 33 porcí obědů a 66 porcí svačin a přesnídávek a tento počet se musí ještě zvýšit o cca 15 % na dospělé strávníky. U malých školek je tento počet trochu nižší. To by mohlo sloužit jako orientační vodítko pro Vás jako vedoucího pracovníka. Pořádek na pracovišti si budete muset udělat sama. Možná, že některá Vaše kolegyně z praxe Vám ještě poradí.

    • Autor: L.Věříšová

      Re: časový rozvrh
      O takové příručce, jakou si představujete, nevím. Dá se vycházet z normativních počtů strávníků na jednoho pracovníka. Průměrný počet dětských strávníků v celostátním průměru byl cca 33. To zn., že 1 kuchařka by měla připravit 33 porcí obědů a 66 porcí svačin a přesnídávek a tento počet se musí ještě zvýšit o cca 15 % na dospělé strávníky. U malých školek je tento počet trochu nižší. To by mohlo sloužit jako orientační vodítko pro Vás jako vedoucího pracovníka. Pořádek na pracovišti si budete muset udělat sama. Možná, že některá Vaše kolegyně z praxe Vám ještě poradí.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se