Přeskočit na obsah

Celozrnné knedlíky

  • Autor: Květa Z.

    Celozrnné knedlíky
    Dobrý den, můžete mi prosím někdo napsat recept na celozrnné knedlíky ? Chtěli bychom je zařadit na druhý výběr. Vzali jsme hotovou směs na vyzkoušení ,ale nebyli jsme moc spokojení.Děkuji Květa.

    • Autor: ewalina

      mně se osvědčila špaldová mouka, tch postup obvyklý.

      • Autor: Lída V

        My používáme hotovou směs, přidáváme kostky do knedlíkyů 100 g na 1 kg směsi a víc droždí používáme sušené dáváme 11 g na 1 kg mouky, tuhost upravíme podle toho jak jsme zvyklé. Knedlíky jsou oblíbené a vaříme je jako přílohu i na menu 1. Tuto směs používáme i na celozrnné pečivo k salátům, přidáme olej a těsto méně tuhé než na knedlíky. Hezký den.

    • Autor: Matějová

      Od kterých dodavatelů celozrnné knedlíky berete?

      • Autor: haris

        Cknedle nám dodá IDS,ale už jsou pro nás drahé,tak jen občas ,když ušetřím.K tmavším omáčkám,ke špenátu.Nejsou špatné.

      • Autor: Lída V

        Knedlíky bereme od firmy Gastro potraviny
        www.igastro.cz

    • Autor: Zita

      V okolí Prahy máte nějakého vyzkoušeného dodavatele zmiňovaných knedlíků ?

    • Autor: eny

      Celozrnné knedlíky si vyrábíme sami, dříve jsme je brávali od firmy Dobroty.

      • Autor: marcelag

        Dobrý den můžete mi prosím poslat recept + normu na celozrnné knedlíky? Děkuji moc Marcela

    • Autor: Míša N.

      Napište mi prosím recept.Díky.

      • Autor: pežotka

        Stejný recept jako na houskové knedlíky, stačí určitou část mouky hrubé nahradit moukou celozrnnou.

    • Autor: haris

      Jak už jsem psala výše o celozr.knedl,směsi která je pro nás drahá ,ale knedlíky chtějí vařit,tak dnes je děláme 3kg HM+3kgPHM+0,5kg rozdrcené ovesné vločky+7 vajec……jsou vzhledem jako ze směsi,ale lepší.hezký výkend!

    • Autor: dája

      Dobrý den,
      nám se osvědčila hotová směs od fy Lagris.
      Jen je třeba dát více droždí. Knedlíky jsou oblíbené i v MŠ.

    • Autor: adela

      Teď jsem knedlíky koupila – směs – poprvé.
      Poraďte k čemu je ještě dáváte mimo špenát –
      uvedeno výše.

      • Autor: eva2

        zdravím, výborné jsou k segedínskému guláši, ale hodí se k dalším omáčkám, jde jen o první moment při změně chuti – měla jsem zpočátku velké obavy, ale naše děti jsou skvělé, zbaští všechno…… zkrátka tam kde používáte běžně houskový knedlík, jej nahradíte celozrnným … hezký den

    • Autor: tara

      Mohl by mi někdo poslat poměr surovin na bavorské vdolečky, poslední dobou je máme takové na povrchu tvrdé a nevíme proč. Na 1 kg mouky dáváme 60 g droždí, 100 g másla, 3 žloutky, 100 g cukru. Děkuji

      • Autor: Andy1

        Jakou používáte mouku? Z domova jsem byla zvyklá na polohrubou, ale v normách byla hladká, což mě překvapilo, ale děláme z hladké mouky a jsou výborné. Také dáváme celé vejce ne jen žloutky. Ještě se zeptám kde je smažíte.

      • Autor: dadus

        1KG hladké mouky,5dkg čerstvého droždí,2 vejce,12dkg tuku/máslo nebo rama +olej /,cukr podle chuti.
        Borůvková marmeláda,tvaroh,šlehačka -oj,to je lahoda,
        Zdravím.

    • Autor: tara

      Používáme polohrubou, smažíme na oleji ve smažce.

    • Autor: HANČi

      Celozrnnéknedlíky jsme měli k seged. guláši, brávali jsme je z lagrisu a teď bereme od firmy Supremo, která se v regionu objevila. Strávníkům chutnají.

      • Autor: Janča Pha

        Celozrnné knedlíky jsme vzali před rokem od jedné firmy, ale nestály za nic. Nevíte, kdo je má ještě v nabídce, hlavně mi jde o to, aby byly vyzkoušené.

    • Autor: Adka

      Moje kuchárky nemajú moc radi zmeny, ale rada by som vyskúšala špaldový knedlík alebo ten celozrnný. Určite nechcem kupovať zmes, nemáme na to peniaze. Poradíte mi ako na to? Ideálne, kto by poskytol normu? Predpokladám, že bude treba viac droždia ako je obvyklé…Díky moc…

      • Autor: jeník

        Dobrý den, u nás potřebujeme na knedlíky cca 35 kg hrubé mouky, na ty špaldové dávám 30 kg hrubé a 5 kg špaldové mouky, u ostatních surovin zůstává poměr stejný. Myslím si, že to stačí, knedlíky jsou tmavší a mají trochu jinou chuť.

        • Autor: Adka

          Díky za recept, myslela som, že musí byť väčší pomer na to, aby som ich mohla označiť ako špaldové. V piatok ich vyskúšame 🙂

          • Autor: jeník

            Na jídelníček píšu houskový knedlík ze špaldové mouky.

          • Autor: Adka

            Jasné, napíšem to i ja tak. Díky a pekný víkend.

    • Autor: Terča

      Taky děláme knedlíky ze špaldové mouky,ale někdy přidáme kukuřičnou mouku.Knedlíky jsou dobré.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se