Přeskočit na obsah

ČERNÉ HDPE/LDPE pytle

  • Autor: Josef

    ČERNÉ HDPE/LDPE pytle
    Dobrý den, prosím existují ČERNÉ HDPE/LDPE pytle na vydávání tepelně zpracovaných potravin? Naše kuchařka horké uvařené těstoviny vydává z nich, místo z hrnce či nerez mísy. Děkuji.

    • Autor: exitkaaa

      Příjemné pondělní ráno. Já nějak nepobírám to, že někdo vydává horké jídlo z pytle. Upřímně, já si nedokážu představit, že budu čekat na jídlo a někdo bude nabírat těstoviny z pytle….jen to čtu a zní to hrozně. žijeme ve 21. století. Obědváme ve školní jídelně ne nikde v poušti. Jaký má kuchařka důvod vydávat z pytle? Hygiena nic neříkala? Upřímně, já jako vedoucí bych toto nedovolila. Ale zajímal by mě důvod, proč vydává z pytle. Tímto se omlouvám, že neodpovídám na vaši otázku. Ale já si pořád představuji, jak stojí u výdejního pultu, na stoličce má černej pytel na odpad a z toho vytahuje špagety….Upřímně? Hrozny… 🙁

    • Autor: ivka6

      Domnívám se, že „černé pytel“ jsou jako transportní obal nebo vhodné pro hřev, vydávání pormů bych jako kolegyně v diskusi upřednostnila z výdejního pultu z gastronádob. Maso připravované přes noc v sáčcích, ve foliích v holdomatech, konvektomatech také nepodáváme tak, ale z gastronádob. To je něco podobného jako saláty na vyhřívaný talíř rovnou k hlavnímu jídlu, to také nepatří k výkvětu servisu pokrmů.

      • Autor: ivka6

        Doplnuji informace k podání stravy v černých pytlech. Obdobným případem se teď zabývají média. V jedné z mateřských škol podávaly jídlo z pytlů na odpadky hezky dlouho. Mají info z hygieny, že pytle na odpad nejsou vhodné pro potraviny, nejsou vhodné ani na ohřev a výdej. Speciální sáčky pro přípravu, transport a úchovu musí splňovat podmínku pro styk s potraoisů. Odpovědnost by měla nést ředitelka školy a vedoucí jídelny.

    • Autor: Ardilla

      Dobrý den, musela jsem si to přečíst 2x, nechápu. Jaký má k tomu důvod? Pochybuji, že by to prošlo u hygieny. My máme všechno nerez. Pytle používáme jen na odpad.

      • Autor: exitkaaa

        ivka6 …. já myslím, že je to pořád jeden a ten případ. Jen teď už je to veřejné info. 😉

    • Autor: Manka

      Já myslela že je to žert 🙂

    • Autor: zdenouš

      Bohužel i v dnešní době jsou kuchyně a výdejny, které pamatují krále klacka.Ne všude má zřizovatel peníze na obnovu zařízení.A další věc,záleží VELMI na tom ,jak se zaměstnanci o zařízení starají.Ale vydávat jídlo z pytle,to je i na mě trochu moc.Hezký den.

    • Autor: janAA

      Už mi to nedá také něco nenapsat.
      Jako jediný důvod vidím, že se nemyjí GN a pytel vyhodí.
      Což není omluva ale důvody proč to paní takto dělá začínají být zajímavé. Asi jsem moc zvědavá. Přeji hezký den Jana

    • Autor: Zalka

      Tak snad ty pytle jsou určeny pro styk s potravinami, protože pokud se jedná o ty běžné na odpad, tak si koledují o problém s hygienou

    • Autor: exitkaaa

      Nevím Josefe, zda jste zrovna z mateřské školky…kdy zrovna včera na Nově o této problematice mluvili. A v dané MŠ se tak už děje 10 let. Neskutečné. https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/465099-detem-ve-skolce-serviruji-jidlo-z-odpadkovych-pytlu-tvrdi-rodice Nechápu, ze toto procházelo i u hygieny.

    • Autor: Mia

      Dobrý den, černé pytle jsou na odpad! Já tady kontroluji denně vše, aby odpovídalo hygienickým normám a vy vydáváte z pytle? A proč?

    • Autor: Juráš

      Myslím si, že existovat nebudou. Kdybych se však mýlil, tak jsou zde tři roviny.
      1. Pokud chce někdo podobné pytle používat, měly by to být pytle určené pro styk s potravinami. Zjistí u prodejce nebo výrobce. Podloží dokumenty.
      2. Nechápu použití pytlů, vždyť se ty těstoviny okamžitě zapaří a rozvaří. Takže jakost pokrmu nula nic.
      3. Jak už tady někdo psal, vydávání v 21. století z pytlů je nepochopitelné selským rozumem. Paní kuchařka by se měla poohlédnout po jiné práci a vedoucí kuchyně by se měla přeškolit.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se