Čerstvá zelenina
Mám dotaz, používáte do polévek čerstvou zeleninu, nebo mraženou? Popřípadě, že čerstvou, kolik máte v kuchyni pracovnic a kolik vaříte porcí? Děkuji
Dobrý den, my používáme čerstvou i na například dýňovou polévku, mraženou bereme spíše jen na doplnění pro větší pestrost. Vaříme 350 porcí a je v kuchyni celkem5 děvčat.
Irka: prosím jakou máte normu na dýňovou polévku? resp. přímo na dýni č.hm. nebo hr.hm., je mým snem ji zařadit do jídelníčku, ze strany kuchařek panuje jistá nevole, tak bych ráda měla v ruce recepturu, která „sedí“. Děkuji
Bohužel, když jsem nastoupila jako vedoucí, používala se výhradně mražená zelenina a ve velkém i sterilovaná, postupně a nenápadně se snažím zařazovat čerstvou. No, zrovna například dnes děláme smažený květák – nakoupeno 36ks čerstvého, máme 180strávníků 2-90let.
Norma na dýňovou krémovou polévku na 10 dětí
brambory 500,olej 40ml,dýně 700g,smetana 150ml,sůl,cibule 70g,muškátový oříšek,petržel,může být i kari,cibulku osmažím na oleji,přidám nakrájenou dýni a očištěné nakousky nakrájené brambory,zaliji vodou,můžete pokud děláte zalít i zeleninovým vývarem,osolím a vařím doměkka.Poté rozmixuji do hladka,přidám smetanu a koření,dosolím.Používám dýni dle sezony,jednak čerstvou ale i mraženou.U nás děti polévku jedí velmi špatně,takže normu neustále snižuji.Můžete do ní dát na ozdobu zakysanou smetanu,nebo opražená dýňová semínka,to už záleží na vás.Tak hezké velikonoce
Čerstvá zelenina
Autor: siska
Čerstvá zelenina
Mám dotaz, používáte do polévek čerstvou zeleninu, nebo mraženou? Popřípadě, že čerstvou, kolik máte v kuchyni pracovnic a kolik vaříte porcí? Děkuji
Autor: pepik
mrkev a celer čerstvé, ostatní mražené. Jsme vesnice a květák, kapusta a pórek se brzy kazí. Musela bych mít zase ještě jednu lednici na zeleninu.
Autor: ajka
Všechnu zeleninu používáme pouze čerstvou. Máme 110 strávníků, 1kuchařku a 1 pomocnou.
Autor: irka
Dobrý den, my používáme čerstvou i na například dýňovou polévku, mraženou bereme spíše jen na doplnění pro větší pestrost. Vaříme 350 porcí a je v kuchyni celkem5 děvčat.
Autor: If
Irka: prosím jakou máte normu na dýňovou polévku? resp. přímo na dýni č.hm. nebo hr.hm., je mým snem ji zařadit do jídelníčku, ze strany kuchařek panuje jistá nevole, tak bych ráda měla v ruce recepturu, která „sedí“. Děkuji
Bohužel, když jsem nastoupila jako vedoucí, používala se výhradně mražená zelenina a ve velkém i sterilovaná, postupně a nenápadně se snažím zařazovat čerstvou. No, zrovna například dnes děláme smažený květák – nakoupeno 36ks čerstvého, máme 180strávníků 2-90let.
Autor: Moňula
Dobrý den, vaříme pro zhruba 200 strávníků a čerstvou dýni na polévku jsem brala 25 kg, polévka byla výborná 🙂
Autor: Zdenouš
Norma na dýňovou krémovou polévku na 10 dětí
brambory 500,olej 40ml,dýně 700g,smetana 150ml,sůl,cibule 70g,muškátový oříšek,petržel,může být i kari,cibulku osmažím na oleji,přidám nakrájenou dýni a očištěné nakousky nakrájené brambory,zaliji vodou,můžete pokud děláte zalít i zeleninovým vývarem,osolím a vařím doměkka.Poté rozmixuji do hladka,přidám smetanu a koření,dosolím.Používám dýni dle sezony,jednak čerstvou ale i mraženou.U nás děti polévku jedí velmi špatně,takže normu neustále snižuji.Můžete do ní dát na ozdobu zakysanou smetanu,nebo opražená dýňová semínka,to už záleží na vás.Tak hezké velikonoce
Autor: If
Díky 🙂