Dobrý den, obracím se na vás s dotazem, jak je to s používáním česnekové pasty a restované cibulky.
Pracuji na pozici vedoucí školní jídelny v mš od ledna 2025 a kuchařky obojí neustále používají. Není lepší používat čerstvý česnek a cibulku smažit?
Vy jste šéf. Pokud jim česnekové pasty a restované cibulky nekoupíte, tak je nebudou používat :). Vždy je lepší použít čerstvou surovinu, než polotovar.
Přesně tak, to za prvé. Za druhé tyhle šmakulády nemají ve školní jídelně co dělat a už vůbec ne ve školce. Už dávno to měli naši političtí potentáti zakázat. Ale to by se některé firmy ocitly na pokraji krachu a jejich loby je velmi silné. Vaše kuchařky určitě nemají tolik práce aby nestihly oloupat česnek a osmažit čerstvou cibuli.
Dobrý den, mám dotaz k česneku. Docela mě překvapilo, jak jste to tady smetly ze stolu.
Vaříme kolem 1000 jídel denně. Chodí k nám žáci gymnázia a my jsme střední škola, převážně chlapci. To jenom o strávnících.
Já osobně nevidím nic špatného na šuseném česneku… já jsem dostala minulý rok a taky jsem si ho nasušila…proč by sušený česnek byl špatný? Dobře pasty… to neříkám, ale šušený?
Já sobě vařím a dala bych si česnek snad všude, kam bych mohla…
Děkuji za odpovědi, názory.
Česneková pasta a restovaná cibulka
Autor: Markéta Bryndová
Dobrý den, obracím se na vás s dotazem, jak je to s používáním česnekové pasty a restované cibulky.
Pracuji na pozici vedoucí školní jídelny v mš od ledna 2025 a kuchařky obojí neustále používají. Není lepší používat čerstvý česnek a cibulku smažit?
Autor: Monika Křtěnská
Vy jste šéf. Pokud jim česnekové pasty a restované cibulky nekoupíte, tak je nebudou používat :). Vždy je lepší použít čerstvou surovinu, než polotovar.
Autor: Marie Kobourková
Přesně tak, to za prvé. Za druhé tyhle šmakulády nemají ve školní jídelně co dělat a už vůbec ne ve školce. Už dávno to měli naši političtí potentáti zakázat. Ale to by se některé firmy ocitly na pokraji krachu a jejich loby je velmi silné. Vaše kuchařky určitě nemají tolik práce aby nestihly oloupat česnek a osmažit čerstvou cibuli.
Autor: Anna Váňová
Dobrý den, mám dotaz k česneku. Docela mě překvapilo, jak jste to tady smetly ze stolu.
Vaříme kolem 1000 jídel denně. Chodí k nám žáci gymnázia a my jsme střední škola, převážně chlapci. To jenom o strávnících.
Já osobně nevidím nic špatného na šuseném česneku… já jsem dostala minulý rok a taky jsem si ho nasušila…proč by sušený česnek byl špatný? Dobře pasty… to neříkám, ale šušený?
Já sobě vařím a dala bych si česnek snad všude, kam bych mohla…
Děkuji za odpovědi, názory.