Přeskočit na obsah

Česneková pasta a restovaná cibulka

  • Autor: Markéta Bryndová

    Dobrý den, obracím se na vás s dotazem, jak je to s používáním česnekové pasty a restované cibulky.
    Pracuji na pozici vedoucí školní jídelny v mš od ledna 2025 a kuchařky obojí neustále používají. Není lepší používat čerstvý česnek a cibulku smažit?

  • Autor: Monika Křtěnská

    Vy jste šéf. Pokud jim česnekové pasty a restované cibulky nekoupíte, tak je nebudou používat :). Vždy je lepší použít čerstvou surovinu, než polotovar.

  • Autor: Marie Kobourková

    Přesně tak, to za prvé. Za druhé tyhle šmakulády nemají ve školní jídelně co dělat a už vůbec ne ve školce. Už dávno to měli naši političtí potentáti zakázat. Ale to by se některé firmy ocitly na pokraji krachu a jejich loby je velmi silné. Vaše kuchařky určitě nemají tolik práce aby nestihly oloupat česnek a osmažit čerstvou cibuli.

  • Autor: Anna Váňová

    Dobrý den, mám dotaz k česneku. Docela mě překvapilo, jak jste to tady smetly ze stolu.
    Vaříme kolem 1000 jídel denně. Chodí k nám žáci gymnázia a my jsme střední škola, převážně chlapci. To jenom o strávnících.
    Já osobně nevidím nic špatného na šuseném česneku… já jsem dostala minulý rok a taky jsem si ho nasušila…proč by sušený česnek byl špatný? Dobře pasty… to neříkám, ale šušený?
    Já sobě vařím a dala bych si česnek snad všude, kam bych mohla…
    Děkuji za odpovědi, názory.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se