Přeskočit na obsah

chlazení

  • Autor: Janav.

    chlazení
    Paní hygieničko,
    prosím o uveřejnění předpisu týkající se zchlazení. Když mi zbývá příloha a do 4 hod. od uvaření ji zchladím na 4 stupně v šokéru,udržuji při 4 stupních, do kdy jí mohu zregenerovat a znovu vydávat? 48 hod?Řeší některý předpis tuto problematiku?Děkuji

    • Autor: hygienička

      Re: chlazení
      Oficiálně žádný, doporučuji najít původní Vyhlášku č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a dle §§ 29,31,32 postupovat. S výjimkou v §31 odst.2, kde n e d o p o r u č u j i použitelnost do 5 dnů,ale max. do 3 dnů (mohlo by se stát, že hygienik by po vás vyžadoval laborator. doklad o kvalitě – mikrobiol. vyš. např.).Měla byste mít toto i zapracováno do HACCP – to už záleží na vás (jako na provozovateli strav. zařízen) jak si to nastavíte – hlavně to musíte umět zdůvodnit při kontrole.Pokud máte šokér jsem mile překvapena – to často nevidím,tak pěkný den.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se