čistota nádobí
Zdravím všechny.Prosím,můžete se se mnou podělit o zkušenosti s čistotou talířů,misek a sklenic? Jaký používáte mycí a oplachovací přípravek do myčky a za jak dlouho je potřeba nádobí očistit ručně?V našem zařízení vydrží bílé nádobí bez ručního čištění pouze 5 dnů.běžně myjeme v myčce.po 5ti dnech již okraje nádobí „zdobí “ usazeniny .Odstraňujeme budˇpískováním,nebo namočením v sodě.Jak je to ve Vaší jídelně?A kdo zodpovídá za čistotu nádobí? Děkuji předem za každou odpověď.
Zdravím,každý týden musíme nádobí přejet realem,sklo do octové vody a pak opláchnout.Usazeniny se objeví cca po těch 7 dnech.Používáme průmyslové přípravky.A za čistotu nádobí zodpovídá ve finále vedoucí.Tak hezký den:-)
Milá Jájo, proč by to bylo nereálné. Zvedněte se ze židle a běžte se podívat, jak vypadá Vás talíř, příbor, sklenička, tác, stůl v jídelně … Máte vše na 100% čisté. Pokud ano, tak jste dobří. My ne.
Máme přes 700 strávníků a každé pondělí děláme v podstatě totéž.
Používáme přípravky Purex do myček. Dříve jsme myli v prostředcích od Ekolabu a nebylo to lepší. Stále jezdili nastavovat množství a výsledek také nebyl valný.
Tácy namáčíme do sava nebo domestosu přes noc a pak myjeme ručně.
Nemusím se zvedat ze židle, jsem v jídelně každý den. Proto vím, kolik je práce a jestli je to reálné.
Autor: haris
To v podstatě nehraje roli kolik je talířů,musí být čisté i kdybych je měla jít umývat o sobotách.Mám ráda čisté lesklé.a po pár dnech ať je prostředek do myčky jaký chce,udělá se film.Tak že ručně.Přes to vlak nejede.Hezký den.
Somat Tauchreiniger
Práškový mycí přípravek určený k odstraňování
zbytků škrobů a bílkovin z nádobí ponorným
způsobem. Působí rychle a intenzivně a zajistí čisté
a zářivě lesklé nádobí.
kbelík 8 kg.
Používáme ho už dlouho a nádobí máme pěkné.
Dobrý den,
může mi někdo z diskutujících objasnit, proč se v ŠJ na talířích z myčky dělá povlak a u myčky doma toto nemám? Myslela jsem, že máme v ŠJ špatnou myčku, nebo špatně zvolený mycí prostředek a koukám, že problémy s filmem na talířích máte i jinde. Jak tady píšete o Somat Tauchreiniger – přidává se do myčky?
My děláme lázeň,je tam uvedena teplota 60 °C +-:o), nasypeme dle dávkování a množství vody a pak už jen vkládáme a vytahujeme, pak přemýváme myčkou…je to vhodné i na nerez příbory a veškerý nerez, jen hliník v tom černá..na ten to není :o)
čistota nádobí
Autor: awelina
čistota nádobí
Zdravím všechny.Prosím,můžete se se mnou podělit o zkušenosti s čistotou talířů,misek a sklenic? Jaký používáte mycí a oplachovací přípravek do myčky a za jak dlouho je potřeba nádobí očistit ručně?V našem zařízení vydrží bílé nádobí bez ručního čištění pouze 5 dnů.běžně myjeme v myčce.po 5ti dnech již okraje nádobí „zdobí “ usazeniny .Odstraňujeme budˇpískováním,nebo namočením v sodě.Jak je to ve Vaší jídelně?A kdo zodpovídá za čistotu nádobí? Děkuji předem za každou odpověď.
Autor: haris
Zdravím,každý týden musíme nádobí přejet realem,sklo do octové vody a pak opláchnout.Usazeniny se objeví cca po těch 7 dnech.Používáme průmyslové přípravky.A za čistotu nádobí zodpovídá ve finále vedoucí.Tak hezký den:-)
Autor: jája2
A kolik máte dětí? Zdá se mi to nereálné, každý týden při cca 400 strávnících.
Autor: knedlík celozrnný
Milá Jájo, proč by to bylo nereálné. Zvedněte se ze židle a běžte se podívat, jak vypadá Vás talíř, příbor, sklenička, tác, stůl v jídelně … Máte vše na 100% čisté. Pokud ano, tak jste dobří. My ne.
Máme přes 700 strávníků a každé pondělí děláme v podstatě totéž.
Používáme přípravky Purex do myček. Dříve jsme myli v prostředcích od Ekolabu a nebylo to lepší. Stále jezdili nastavovat množství a výsledek také nebyl valný.
Tácy namáčíme do sava nebo domestosu přes noc a pak myjeme ručně.
Autor: jája2
Nemusím se zvedat ze židle, jsem v jídelně každý den. Proto vím, kolik je práce a jestli je to reálné.
Autor: haris
To v podstatě nehraje roli kolik je talířů,musí být čisté i kdybych je měla jít umývat o sobotách.Mám ráda čisté lesklé.a po pár dnech ať je prostředek do myčky jaký chce,udělá se film.Tak že ručně.Přes to vlak nejede.Hezký den.
Autor: anda
Somat Tauchreiniger
Práškový mycí přípravek určený k odstraňování
zbytků škrobů a bílkovin z nádobí ponorným
způsobem. Působí rychle a intenzivně a zajistí čisté
a zářivě lesklé nádobí.
kbelík 8 kg.
Používáme ho už dlouho a nádobí máme pěkné.
Autor: tristanka
Také používáme, je to super,krásně se vše smyje a šetříme ruce..je sice dražší,ale dlouho vydrží, opravdu stojí za to koupit:o)).
Autor: Písnička
Ando,
prosím, a jak práškový Somat dávkujete do profi myčky?
Děkuji
Autor: Anda
Používáme tekuté nepěnivé přípravky: Topmatic Promagic a Somat S. Kanystry jsou propojeny dávkovači s myčkou.
Autor: jája2
Od koho berete?
Autor: Sartuna
Dobrý den,
může mi někdo z diskutujících objasnit, proč se v ŠJ na talířích z myčky dělá povlak a u myčky doma toto nemám? Myslela jsem, že máme v ŠJ špatnou myčku, nebo špatně zvolený mycí prostředek a koukám, že problémy s filmem na talířích máte i jinde. Jak tady píšete o Somat Tauchreiniger – přidává se do myčky?
Autor: tristanka
My děláme lázeň,je tam uvedena teplota 60 °C +-:o), nasypeme dle dávkování a množství vody a pak už jen vkládáme a vytahujeme, pak přemýváme myčkou…je to vhodné i na nerez příbory a veškerý nerez, jen hliník v tom černá..na ten to není :o)