Cizí strávníci
Prosím , kdo poradí co je potřeba zařídit ,pokud chceme stravovat cizí strávníky. u nás jsou to konkrétně řemeslníci , jedná se asi o jeden týden stravování. Domnívám se že je potřeba mít živnostenský list .
Děkuji za radu Jarka
Re: Cizí strávníci
Živnostenský list mít nemusíte, ale měl by Vám to povolit zřizovatel písemně a tito strávníci musí platit plné náklady/ potraviny + režie/, ale bez zisku.
Re: Cizí strávníci
Je lepší mít živnostenský list na hostinskou činnost. Pak si můžete počítat i zisk, ale hlavně je to v souladu se živnostenským zákonem. Jirka
Re: Cizí strávníci
Vřizovat si živnostenský list na týden stravování cizích je dost náročné pokud nechcete dál pokračovat v této činnosti.Jde li o vyjímku na tak krátkou dobu, myslím, že i zbytečné.V souladu s živnostenský zákonem je i tato možnost stravování bez zisku.
Re: Cizí strávníci
Vareni pro kohokoliv z“venku“ je nutné podložit živnostenským listem a vařit pro ně se ziskovou přirážkou! Jinak to není možné!
Můj názor: Vyběhejte si po souhlasu vašeho zřizovatele živnost.list na hostinskou činnost na dobu neurčitou a můžete kdykoliv pro kohokoliv za pravidel, která určíte ve školním řádu, vařit pro cizí strávníky. Ovšem, nezapomeňte k ceně oběda přičíst i ziskouvou přirážku, může být i pouze 0,50Kč a nikdo vám to nemůže napadnout.Cena oběda se skládá z ceny potravin, režijních nákladů,nákladů na mzdy a konečně ze ziskové přirážky. Na výši RN a MN musíte mít vyhotovenou kalkulaci, zisk si určíte sama, sám. Chápu, že kvůli týdnu vaření se toto jeví jako šílenost, ale jestliže budete vařit jen tak, bez zisku, jedná se o nekalou konkurenci, vzhledem k restauracím. A potom,zřizovateli by se to taky nelíbilo. A konečně, proč byste měl,měla vařit pro někoho bez zisku? Nejsme zaopatřovacím ústavem! Bez ZPvařím pouze těm, kteří spadají do sociál.progr,ten určí zřizovatel.
Cizí strávníci
Autor: Jarka
Cizí strávníci
Prosím , kdo poradí co je potřeba zařídit ,pokud chceme stravovat cizí strávníky. u nás jsou to konkrétně řemeslníci , jedná se asi o jeden týden stravování. Domnívám se že je potřeba mít živnostenský list .
Děkuji za radu Jarka
Autor: MHNA
Re: Cizí strávníci
Živnostenský list mít nemusíte, ale měl by Vám to povolit zřizovatel písemně a tito strávníci musí platit plné náklady/ potraviny + režie/, ale bez zisku.
Autor: Jirka
Re: Cizí strávníci
Je lepší mít živnostenský list na hostinskou činnost. Pak si můžete počítat i zisk, ale hlavně je to v souladu se živnostenským zákonem. Jirka
Autor: MHNA
Re: Cizí strávníci
Vřizovat si živnostenský list na týden stravování cizích je dost náročné pokud nechcete dál pokračovat v této činnosti.Jde li o vyjímku na tak krátkou dobu, myslím, že i zbytečné.V souladu s živnostenský zákonem je i tato možnost stravování bez zisku.
Autor: Lenča
Re: Cizí strávníci
Vareni pro kohokoliv z“venku“ je nutné podložit živnostenským listem a vařit pro ně se ziskovou přirážkou! Jinak to není možné!
Můj názor: Vyběhejte si po souhlasu vašeho zřizovatele živnost.list na hostinskou činnost na dobu neurčitou a můžete kdykoliv pro kohokoliv za pravidel, která určíte ve školním řádu, vařit pro cizí strávníky. Ovšem, nezapomeňte k ceně oběda přičíst i ziskouvou přirážku, může být i pouze 0,50Kč a nikdo vám to nemůže napadnout.Cena oběda se skládá z ceny potravin, režijních nákladů,nákladů na mzdy a konečně ze ziskové přirážky. Na výši RN a MN musíte mít vyhotovenou kalkulaci, zisk si určíte sama, sám. Chápu, že kvůli týdnu vaření se toto jeví jako šílenost, ale jestliže budete vařit jen tak, bez zisku, jedná se o nekalou konkurenci, vzhledem k restauracím. A potom,zřizovateli by se to taky nelíbilo. A konečně, proč byste měl,měla vařit pro někoho bez zisku? Nejsme zaopatřovacím ústavem! Bez ZPvařím pouze těm, kteří spadají do sociál.progr,ten určí zřizovatel.