Cizrnová mouka
můžete mi prosím někdo potvrdit – cizrna je luštěnina, t.j. cizrnová mouka je též luštěnina. Jaký koeficient používáte do spotřebního koše? 1?
Re: Cizrnová mouka
Dobrý den, vyrábí jí EXTRUDO Bečice a nám ji dodává OZ z Biogeny, záleží asi odkud jste, ale pokud se nakontaktujete přes net na výrobce tak tam určitě něco zjistíte. Hezký den
Re: Cizrnová mouka
Firma Bonno gastro servis je též distribuje již 4 roky ji prodáváme a máme dobré zkušenosti.Oslovte svého obchodního zástupce nebo centárlu www.bonno.cz
Re: Cizrnová mouka
Používáme cizrnou celou, přidáváme do polévek, při hrachové polévce dáme místo 6 kg 5+1cizrná a použitím koeficientu 3 máme spotřebu pro spotřební koš 8 kg. Od té doby , co cizrnou používáme, nemáme problém s luštěninama.
Re: Cizrnová mouka
Děkuji,římský hrách = cizrnu znám,ale cizrnou ne,myslela jsem si,že jde o překlep,ale podle koeficientu 3 nevím,na obyčejnou cizrnu je koef.1 jako na každou jinou luštěninu, trojka se týká cizrnové mouky,takže jsem z toho trochu zmatená.S pozdravem Ivča
Autor: xxxx
Re: Cizrnová mouka
Ivčo, máš pravdu – správně ta cizrna, koef. 1 a cizrnová mouka koef. 3.
Autor: Marie
Re: Cizrnová mouka
Děkoji Lenče za informaci,už jsem si to sehnala
mají to snad všichni v nabídce potravin.Ale ta pálka.
No budiž,když mi to pomůže ve spotřebním koši.To je také výmysl.Každá vedoucí ví co chybí v jídelníčku.Hlavně že můžou nahoře něco sledovat.Pěkný den.
Re: Cizrnová mouka
Od dealera jsem se dozvěděla, že cizrnová mouka má koeficient 2,5 – luštěniny. Od té doby, co kromě polévek a luštěninových jídel přidáváme tuto mouku i do kynutého těsta luštěniny plníme! A navíc se i knedlíky staly „zdravým“ jídlem 🙂
Re: Cizrnová mouka
Cizrnová mouka se ve spotřebním koši samozřejmě počítá do luštěnin.
Určení koeficientu je těžší, výrobce ho na výrobku neuvádí. Dotazovala jsem se přímo distributora, ale ani od něj jsem nedostala přesnou odpověď. Domnívá se, že jde o extrudovaný výrobek a že by koeficient měl být nejdméně 5 a více, nebo dokonce posuzovat jako sušenou potravinu s koeficientem 10.
Asi by to šlo vyzkoušet, když se připraví kaše podle návodu, jak moc nabyde po přidání tekutiny a podle toho určit koeficient.
V každém případě není 1, protože je to upravený výrobek a na jeho výrobu se spotřebuje několikanásobek původní luštěniny.
Re: Cizrnová mouka
Mě by ale zajímalo kde berete všechny ty koeficienty, pokud si ve spotřebním koši klepnu na luštěniny tak se mi nabídne u všeho pouze koeficient 1 ? Přece si sami nemůžete měnit koeficient podle toho jak se komu hodí do koše ?
Re: Cizrnová mouka
V rámci zdravé výživy a dobré chuti jsme také koupili cizrnovou mouku a cizrnové muffiny (moc dobré-s kakaem a rozinkami), ale co se týká koeficientů – nevím si rady? Přece tam nemůžu plácnout 3 a hotovo, jedna paní povídala…Můžete proím poradit nebo na koho se v tomto směru obrátit.
Děkuji
Re: Cizrnová mouka
Zkuste podle složení výrobku uvedeného výrobcem. Podle % obsahu cizrny zjistíte koeficient. Takhle si počítáme koeficient například u tuku v pomazánkových máslech, ovoce v koncentrátech pro výrobu nápojů, v kompotech a pod. Je-li například ve 100 g výrobku 60 g cizrny, je koeficient 0,6. Jiné řešení nás nenapadlo. Děláte to někdo jinak?
Re: Cizrnová mouka
Děkuji za odpověď. Od dodavatele jsem dnes dostala papír, kde je napsané pouze to, že bramborové knedlíky s cizrnou obsahují 10% cizrny. Víc o složení tam nebylo.
Já mám vždycky problém s tím, že výrobci neuvádějí složení. Třeba, když jsem objednala hotový bramborový salát, nebylo tam napsáno kolik procent obsahuje brambor a kolik zeleniny. Když jsem tam volala tak mi řekli, že to je výrobní tajemství. Takže smůla…
Re: Cizrnová mouka
A proč si objednáváte hotový bramborový salát? Od toho máte přece kuchařky, aby navařily, a ne brát hotová jádla odněkud z výrobny a kuchařky budou jen vydávat? No to teda koukám! To se ty vaše kuchařky teda mají! A k tomu vemete odněkud i třeba smažený řízek? No to je hezké!!!
Re: Cizrnová mouka
Dobře – tak zařadím např.ty cizrnové muffins do luštěnin s koef.přepočtu např.(podle obsahu)0,6?
Pomazánkové máslo má v mléčných výrobcích, mám na to nějaké potvrzení, které mi býv.paní vedoucí předala, že mám opatrovat jako oko v hlavě, abych nemusila pom.máslo řadit do tuků. Co vy na to?
Děkuji.
Dáša
Re: Cizrnová mouka
Nemáte na mysli náhodou cizrnové měšce od Knuspi? Jsou se sýrem a se špenátem. Tam by měl být koeficient 0,5 do luštěnin a pak něco ještě do mléčných výrobků a špenát do zeleniny.Špenát, který je v měšci se připravuje špenát – smetana – česnek (bylo nám to řečeno na poradě vedoucích) Ale poměr náplně nevím.
O cizrnových mufinách jsem ještě neslyšela.
Re: Cizrnová mouka
Cizrnové měšce jsme koupili mražené od Nowaka, máme je se sýrem a zítra je budeme testovat, jaké budou, jelikož dělám vedoucí ŠJ od září, nevím, jak nové položky zařazovat -takže jsem jej zařadila jako mražený špenát, což mám určitě špatně. A s těmi koef.také nevím, kde se to přesně uvádí, když zakládám novou sklad.kartu uvádím MJ a koef. přepočtu MJ.Takže to bude asi v hodnotách pro Spotř.koš,že? Viděli jste nový článek o zařazování potravin do spotř.koše od p.A.Packové?
Jinak cizrnové muffiny jsou novinka, podívám se zítra na výrobce. Zatím pěkný den.
Dáša
Re: Cizrnová mouka
To jsou ty, o kterých jsem psala. Prodává to taky Nowaco. Já bych je zařadila do luštěnin s koeficientem 0,5 a do mléčných výrobků 0,5. (sýrová náplň nejspíš nebude celých 0,5 ale když to tam neuvádějí, tak nevím. Možná by jste mohla oslovit vašeho dodavatele, nebo obchoďáka a zeptat se kolik procent náplně tvoří sýr (mléčný výrobek).
Jaký máte program? Těžko se radí, když nevím jaký máte program. Pokud od VISu, tak to bych věděla.
Článek od paní Packové jsem četla a měla pár otázek. Zatím neodpověděla.
Autor: Dáša
Re: Cizrnová mouka
Cizrnové muffins mám normálně z velkoobchodu BICOS, ale výrobce se podívatm až příští týden…
Jinak mám program VIS, jestli mi můžete Andry poradit, stačí i na mail:uhlajzi@seznam.cz.
Pěkný víkend.
Autor: Pavel Ludvík, Jídelny.cz
Re: Cizrnová mouka
Diskuse po článkem je určena pro výměnu názorů mezi čtenáři. Autoři (zejména externí) obvykle příspěvky pod svými články nesledují.
Autor: jaňulka
Re: Cizrnová mouka
od koho berete cizrnové muffiny.to je nějaká novinka? co to je taky moučník, nebo co? s tím špenáítem jsem zmatená.
Re: Cizrnová mouka
já jsem taky zmatená :-), musím to opravit, ale fakt nevím, kam tento polotovar zařadit, protože nic takového jsme ještě neměli. Cizrnové muff.jsou výborné, kakaové s rozinkami, není tam poznat ta ciz.mouka, spíš jako oříškové.Je to směs, lije se to do papír.kornoutků klasicky jako mufffins.Zjistím výrobce.
Re: Cizrnová mouka
dobrý den, dívala jsem se na cizr.muff. a zjistila jsem, že výrobce není uveden (!) jen vyrobeno pro GASTRO Potraviny Louny. Obsahují 20% cizrn.mouky,15%rozinek,kakao,suš.vejce,aroma čokol.atd.
Pěkný den!
Cizrnová mouka
Autor: Andrea
Cizrnová mouka
můžete mi prosím někdo potvrdit – cizrna je luštěnina, t.j. cizrnová mouka je též luštěnina. Jaký koeficient používáte do spotřebního koše? 1?
Autor: Anonymní
Re: Cizrnová mouka
hm
Autor: 3w
Re: Cizrnová mouka
Ano, luštěnina. Používám koeficient 1,3.
Autor: Anonymní
Re: Cizrnová mouka
No, větší koeficient než 1 asi bejt nemůže!
Autor: paja
Re: Cizrnová mouka
cizrnovou mouku – je instantní – přepočítáváme koef. 3 – bylo nám řečeno na poradě.
Autor: Andrea
Re: Cizrnová mouka
tak to je zajímavé, jak si mám z toho vybrat? Chctělo by to nejaký podklad. Ale díky za reakce.
Autor: Marie
Re: Cizrnová mouka
Zdravim všechny vedoucí z branže,prosím kde se objednává Cizrnová mouka
Autor: Lenča
Re: Cizrnová mouka
Dobrý den, vyrábí jí EXTRUDO Bečice a nám ji dodává OZ z Biogeny, záleží asi odkud jste, ale pokud se nakontaktujete přes net na výrobce tak tam určitě něco zjistíte. Hezký den
Autor: Jiřina
Re: Cizrnová mouka
Firma Bonno gastro servis je též distribuje již 4 roky ji prodáváme a máme dobré zkušenosti.Oslovte svého obchodního zástupce nebo centárlu www.bonno.cz
Autor: Marie
Re: Cizrnová mouka
Používáme cizrnou celou, přidáváme do polévek, při hrachové polévce dáme místo 6 kg 5+1cizrná a použitím koeficientu 3 máme spotřebu pro spotřební koš 8 kg. Od té doby , co cizrnou používáme, nemáme problém s luštěninama.
Autor: ivča
Re: Cizrnová mouka
Můžete mi napsat,co je cizrná celá?Děkuji,Ivča
Autor: LiliE
Re: Cizrnová mouka
= „římský hrách“ – luštěnina
Autor: ivča
Re: Cizrnová mouka
Děkuji,římský hrách = cizrnu znám,ale cizrnou ne,myslela jsem si,že jde o překlep,ale podle koeficientu 3 nevím,na obyčejnou cizrnu je koef.1 jako na každou jinou luštěninu, trojka se týká cizrnové mouky,takže jsem z toho trochu zmatená.S pozdravem Ivča
Autor: xxxx
Re: Cizrnová mouka
Ivčo, máš pravdu – správně ta cizrna, koef. 1 a cizrnová mouka koef. 3.
Autor: Marie
Re: Cizrnová mouka
Děkoji Lenče za informaci,už jsem si to sehnala
mají to snad všichni v nabídce potravin.Ale ta pálka.
No budiž,když mi to pomůže ve spotřebním koši.To je také výmysl.Každá vedoucí ví co chybí v jídelníčku.Hlavně že můžou nahoře něco sledovat.Pěkný den.
Autor: Jankha
Re: Cizrnová mouka
Od dealera jsem se dozvěděla, že cizrnová mouka má koeficient 2,5 – luštěniny. Od té doby, co kromě polévek a luštěninových jídel přidáváme tuto mouku i do kynutého těsta luštěniny plníme! A navíc se i knedlíky staly „zdravým“ jídlem 🙂
Autor: emmo
Re: Cizrnová mouka
Cizrnová mouka se ve spotřebním koši samozřejmě počítá do luštěnin.
Určení koeficientu je těžší, výrobce ho na výrobku neuvádí. Dotazovala jsem se přímo distributora, ale ani od něj jsem nedostala přesnou odpověď. Domnívá se, že jde o extrudovaný výrobek a že by koeficient měl být nejdméně 5 a více, nebo dokonce posuzovat jako sušenou potravinu s koeficientem 10.
Asi by to šlo vyzkoušet, když se připraví kaše podle návodu, jak moc nabyde po přidání tekutiny a podle toho určit koeficient.
V každém případě není 1, protože je to upravený výrobek a na jeho výrobu se spotřebuje několikanásobek původní luštěniny.
Autor: ivvo
Re: Cizrnová mouka
Mě by ale zajímalo kde berete všechny ty koeficienty, pokud si ve spotřebním koši klepnu na luštěniny tak se mi nabídne u všeho pouze koeficient 1 ? Přece si sami nemůžete měnit koeficient podle toho jak se komu hodí do koše ?
Autor: Andrea
Re: Cizrnová mouka
Nevíte někdo jaký je koeficient na bramborové knedlíky s cizrnou od Varea? Na obale není napsaný podíl cizrny.
Autor: Dáša
Re: Cizrnová mouka
V rámci zdravé výživy a dobré chuti jsme také koupili cizrnovou mouku a cizrnové muffiny (moc dobré-s kakaem a rozinkami), ale co se týká koeficientů – nevím si rady? Přece tam nemůžu plácnout 3 a hotovo, jedna paní povídala…Můžete proím poradit nebo na koho se v tomto směru obrátit.
Děkuji
Autor: Mir.
Re: Cizrnová mouka
Zkuste podle složení výrobku uvedeného výrobcem. Podle % obsahu cizrny zjistíte koeficient. Takhle si počítáme koeficient například u tuku v pomazánkových máslech, ovoce v koncentrátech pro výrobu nápojů, v kompotech a pod. Je-li například ve 100 g výrobku 60 g cizrny, je koeficient 0,6. Jiné řešení nás nenapadlo. Děláte to někdo jinak?
Autor: Andrea
Re: Cizrnová mouka
Děkuji za odpověď. Od dodavatele jsem dnes dostala papír, kde je napsané pouze to, že bramborové knedlíky s cizrnou obsahují 10% cizrny. Víc o složení tam nebylo.
Já mám vždycky problém s tím, že výrobci neuvádějí složení. Třeba, když jsem objednala hotový bramborový salát, nebylo tam napsáno kolik procent obsahuje brambor a kolik zeleniny. Když jsem tam volala tak mi řekli, že to je výrobní tajemství. Takže smůla…
Autor: Jitka
Re: Cizrnová mouka
A proč si objednáváte hotový bramborový salát? Od toho máte přece kuchařky, aby navařily, a ne brát hotová jádla odněkud z výrobny a kuchařky budou jen vydávat? No to teda koukám! To se ty vaše kuchařky teda mají! A k tomu vemete odněkud i třeba smažený řízek? No to je hezké!!!
Autor: Dáša
Re: Cizrnová mouka
Dobře – tak zařadím např.ty cizrnové muffins do luštěnin s koef.přepočtu např.(podle obsahu)0,6?
Pomazánkové máslo má v mléčných výrobcích, mám na to nějaké potvrzení, které mi býv.paní vedoucí předala, že mám opatrovat jako oko v hlavě, abych nemusila pom.máslo řadit do tuků. Co vy na to?
Děkuji.
Dáša
Autor: Andrea
Re: Cizrnová mouka
Nemáte na mysli náhodou cizrnové měšce od Knuspi? Jsou se sýrem a se špenátem. Tam by měl být koeficient 0,5 do luštěnin a pak něco ještě do mléčných výrobků a špenát do zeleniny.Špenát, který je v měšci se připravuje špenát – smetana – česnek (bylo nám to řečeno na poradě vedoucích) Ale poměr náplně nevím.
O cizrnových mufinách jsem ještě neslyšela.
Autor: dáša
Re: Cizrnová mouka
Cizrnové měšce jsme koupili mražené od Nowaka, máme je se sýrem a zítra je budeme testovat, jaké budou, jelikož dělám vedoucí ŠJ od září, nevím, jak nové položky zařazovat -takže jsem jej zařadila jako mražený špenát, což mám určitě špatně. A s těmi koef.také nevím, kde se to přesně uvádí, když zakládám novou sklad.kartu uvádím MJ a koef. přepočtu MJ.Takže to bude asi v hodnotách pro Spotř.koš,že? Viděli jste nový článek o zařazování potravin do spotř.koše od p.A.Packové?
Jinak cizrnové muffiny jsou novinka, podívám se zítra na výrobce. Zatím pěkný den.
Dáša
Autor: Andrea
Re: Cizrnová mouka
To jsou ty, o kterých jsem psala. Prodává to taky Nowaco. Já bych je zařadila do luštěnin s koeficientem 0,5 a do mléčných výrobků 0,5. (sýrová náplň nejspíš nebude celých 0,5 ale když to tam neuvádějí, tak nevím. Možná by jste mohla oslovit vašeho dodavatele, nebo obchoďáka a zeptat se kolik procent náplně tvoří sýr (mléčný výrobek).
Jaký máte program? Těžko se radí, když nevím jaký máte program. Pokud od VISu, tak to bych věděla.
Článek od paní Packové jsem četla a měla pár otázek. Zatím neodpověděla.
Autor: Dáša
Re: Cizrnová mouka
Cizrnové muffins mám normálně z velkoobchodu BICOS, ale výrobce se podívatm až příští týden…
Jinak mám program VIS, jestli mi můžete Andry poradit, stačí i na mail:uhlajzi@seznam.cz.
Pěkný víkend.
Autor: Pavel Ludvík, Jídelny.cz
Re: Cizrnová mouka
Diskuse po článkem je určena pro výměnu názorů mezi čtenáři. Autoři (zejména externí) obvykle příspěvky pod svými články nesledují.
Autor: jaňulka
Re: Cizrnová mouka
od koho berete cizrnové muffiny.to je nějaká novinka? co to je taky moučník, nebo co? s tím špenáítem jsem zmatená.
Autor: Dáša
Re: Cizrnová mouka
já jsem taky zmatená :-), musím to opravit, ale fakt nevím, kam tento polotovar zařadit, protože nic takového jsme ještě neměli. Cizrnové muff.jsou výborné, kakaové s rozinkami, není tam poznat ta ciz.mouka, spíš jako oříškové.Je to směs, lije se to do papír.kornoutků klasicky jako mufffins.Zjistím výrobce.
Autor: dáša
Re: Cizrnová mouka
dobrý den, dívala jsem se na cizr.muff. a zjistila jsem, že výrobce není uveden (!) jen vyrobeno pro GASTRO Potraviny Louny. Obsahují 20% cizrn.mouky,15%rozinek,kakao,suš.vejce,aroma čokol.atd.
Pěkný den!