Zaujímavý článok, stravovanie je komplexná záležitosť. Kiež by sa to vláde podarilo, včetne kvalitnej výuky žiakov a kľudne od 1. triedy a skutočné ocenenie práce kuchárok. Plat je ohromná motivácia. No zatiaľ nám len berú úväzky, čo je demotivujúce a podporujúce používanie polotovarov a dochucovadiel. Len je na zamyslenie, prečo zdarma obedy len pre deti do 3 triedy…
Dobrý den, prosím o radu! Jsou suroviny, jako je červená řepa steril., okurky kyselé steril. a česneková pasta bez soli nevhodné pro děti ve školní jídelně? Vaříme 650 porcí denně a stále se nemohu dohodnout s paní učitelkou,která vyžaduje čerstvý česnek loupat. Děkuji Vám mnohokrát.
Má snad paní učitelka papír, který zakazuje používání těchto surovin?Nemá, protože to není zakázáno. V rámci dodržování HACCP (vyloučení rizika kontaminace při čištění česneku a červené řepy) a sešněrovaných pracovních úvazků v kuchyni si toto určitě obhájíte. Jediný kdo by možná mohl něco namítat, je kontrola z KHS nebo ČŠI. Ale nevím, že by jim to kdy vadilo. Vy paní učitelce taky nemluvíte do učení. Paní dačvo17, nic si z toho nedělejte, všude se čas od času najde nějaký ,,chytrolín“.
Dobrý den,
přesně tak, kecá do toho kde kdo. Mám zkušenosti s maminkou, která má připomínky k různým surovinám, dítě nesmí jíst nikde jinde než doma a pak si bez problémů vezme dítě k sobě za volant a odveze si ho přes půl vesnice domů :).
článek v A2
Autor: fifule
článek v A2
zdravím, v časopisu A2 vyšel pěkný článek o jídelnách http://a2larm.cz/2015/11/komunismus-ve-skolnich-jidelnach
Autor: jana.iva
Ačkoli nadpis je trošku zarážející, tak obsah článku je moc pěkný, opravdu doporučuji si ho přečíst.
Autor: Adka
Zaujímavý článok, stravovanie je komplexná záležitosť. Kiež by sa to vláde podarilo, včetne kvalitnej výuky žiakov a kľudne od 1. triedy a skutočné ocenenie práce kuchárok. Plat je ohromná motivácia. No zatiaľ nám len berú úväzky, čo je demotivujúce a podporujúce používanie polotovarov a dochucovadiel. Len je na zamyslenie, prečo zdarma obedy len pre deti do 3 triedy…
Autor: danča17
Dobrý den, prosím o radu! Jsou suroviny, jako je červená řepa steril., okurky kyselé steril. a česneková pasta bez soli nevhodné pro děti ve školní jídelně? Vaříme 650 porcí denně a stále se nemohu dohodnout s paní učitelkou,která vyžaduje čerstvý česnek loupat. Děkuji Vám mnohokrát.
Autor: marcik
Má snad paní učitelka papír, který zakazuje používání těchto surovin?Nemá, protože to není zakázáno. V rámci dodržování HACCP (vyloučení rizika kontaminace při čištění česneku a červené řepy) a sešněrovaných pracovních úvazků v kuchyni si toto určitě obhájíte. Jediný kdo by možná mohl něco namítat, je kontrola z KHS nebo ČŠI. Ale nevím, že by jim to kdy vadilo. Vy paní učitelce taky nemluvíte do učení. Paní dačvo17, nic si z toho nedělejte, všude se čas od času najde nějaký ,,chytrolín“.
Autor: danča17
To jsem ráda, zastávám stejný názor, děkuji Vám.Hezký den
Autor: none
Zůstaňte v klidu, děláte to dobře!
U nás je spousta chytrolínů. Do školního stravování kecá dnes kdekdo.
Autor: mumian
Dobrý den,
přesně tak, kecá do toho kde kdo. Mám zkušenosti s maminkou, která má připomínky k různým surovinám, dítě nesmí jíst nikde jinde než doma a pak si bez problémů vezme dítě k sobě za volant a odveze si ho přes půl vesnice domů :).