Přeskočit na obsah

Cook for life

  • Autor: Jungwirth

    Cook for life

    Podíváte-li se na téma farmářské trhy, tak ke příspěvku přezdívky chytrejzvodnan ze dne 26. 9. 2014 přidala dne 1. 10. 2014 svoji reakci přezdívka Jiří, která nyní vystupuje pod přezdívkou Cook for life. Jde o pana Jiřího Doksanského. Zmíněnou reakcí není odborný příspěvek do diskuze, ale zpochybnění odborné kvalifikace přezdívky chytrejzvodnan. Již samotný text reakce vypovídá o charakteru autora. Když pak zjistíte, že chytrejzvodnan si dovolil dne 30. 9. 2014 přidat svoji připomínku k tématu Pro zachování školní jídelny se vyvarujte firmy Cook for life, pak Vám bude charakter pana Jiřího Doksanského ještě jasnější. Pokud jde o odbornou stránku, pak se chytrejzvodnan (farmářské trhy) vyjadřoval ke skladování chlazeného masa. Pan Doksanský se těžko mohl vyjádřit po odborné stránce, když jeho zkušenosti ze školní jídelnou činí pouhých osm dní (tři dny, než byl vedoucí školní jídelny ze školní kuchyně vykázán pro nedodržování hygienických podmínek a pět dní, kdy mu ředitelka školy umožnila návrat do kuchyně v době pracovní neschopnosti vedoucí školní jídelny). Pokud jde o pravdomluvnost pana Doksanského, každý zájemce se o tomto může přesvědčit na stránkách obchodního rejstříku. Pan Doksanský tvrdí, že Cook for life s.r.o. zakládal, že je také jeho (naše společnost), dříve se vydával za jednatele společnosti. Jediným zakladatelem a společníkem je pan Sedlák. Pan Doksanský je společníkem Musta koira s.r.o., hodnocení jejich restaurace najdete třeba na nejezto.cz. Příspěvky pana Dolanského jsou založeny na rádoby zesměšňování druhých a uvádění nepravdivých tvrzení. Jeho hitem je tvrzení, že dříve se ve školní kuchyni, kterou on zachránil svojí přítomností, vařilo jen z prášků. Domnívá se, že stokrát opakovaná lež se stane pravdou. Jeho pomluv pak využívají „vstřícné“, ale nezištné osoby z vedení školy a městské části ke své argumentaci. Jeho nepravdy lze lehko vyvrátit příslušnými doklady školní jídelny.

    • Autor: Jungwirth

      Neznalost hygienického minima, používání jednoho nože na krájení všech surovin a snaha použít zbytků jídla z jednoho dne pro vaření druhý den (aby se ušetřilo) nedává dobrou vizitku těm vybraným kuchyním, kde oba kuchaři cook for life získávali své zkušenosti.
      A teď něco osobního. Pane Doksanský, nepoužívejte cizích slov, když jim nerozumíte. Já jsem napsal, že se dochucovadla používala na přání paní ředitelky a ne konvenience, jak se mi to snažíte podsunout. A pro vaší informaci, dochucovadla nejsou ve školních kuchyních zakázána.

      • Autor: Cook for life

        Co dodat pane Jungwirthe…jak hodnotit váš tragikomický výstup? Snad jen, minulý týden na ZŠ Generála Janouška byla hygienička a hodnotila nejen spotřební koš jako takový a samozřejmě hygienu, ale také způsob, jakým byl SK naplněn. S výsledky byla velice spokojená (nezapomeňte si to, moc vás prosím, ověřit). Dále proběhla školská rada. Projekt byl ohodnocen velice kladně a bude i nadále pokračovat. Předpokládám, že tyto lidi jsme také podplatili, že?:) Všem přeji pěkný den, i vám pane Jungwirthe.. Jiří Doksanský

        • Autor: Jungwirth

          Pane Doksanský, hygienička hodnotila jen tu situaci, která byla za její přítomnosti, ne vaše nehygienické jednání, za které jste byl ze školní kuchyně vykázán. Kdo je ve školské radě je známo, rozhodná je reakce dětí a jejich rodičů a ty rozhodně nemluví v prospěch vašeho projektu. Zaznamenal jsem i účelový odklon k chutnějšímu jídelníčku v poslední době, proč asi? O podplácení píšete vy, asi víte proč.

          • Autor: Cook for life

            Vážený pane Jungwirthe, pokud máte podezření na nějaké uplácení, měl by jste (dle svých slov) povolat činné orgány. Už jednou jste mi na můj pracovní email psal omluvu za to, že jste neprávem pošpinil mé jméno. Chovejte se tak, aby se to nemuselo opakovat a nedělal jste si z ostudy kabát (jak je vaším zvykem). Zastrašování a výhružky z vaší strany platí možná na dámy z kuchyně, které odmítají s vaší ženou pracovat, bohužel, na mne to neplatí, ale to vy moc dobře víte, že?

    • Autor: vedoucí 77

      Proč znovu a znovu otvíráte toto téma? Nebylo by lepší kdybyste se spojil s rodiči dalších strávníků vaší jídelny, zatlačili na ředitele nebo zřizovatele a jednali s vedením té firmy? Vedoucí škplních jídelen situaci u vás přece nemůžou ovlivnit

      • Autor: Jungwirth

        Jak jsem již informoval vedení redakce, nejde o osobní spor, ale o varování vedoucích školních a dalších jídelen před snahou jedné společnosti klamavým způsobem uspět ve svém podnikání. Bohužel, vedení školy a vedení radnice tuto společnost zajisté zcela bezzištně protlačují přes všechny indicie svědčící o nesolidnosti společnosti i lidí za ní stojící. Jestliže se o téma nezajímáte, nemusíte příspěvky číst. Strategie firmy je jasná. Pošpinit stávající stav, vyštvat vedení jídelny (najdeme Vám nového šéfkuchaře) a zajistit si falešné reference pro další expanzi. Jestli máte děti školou povinné, zkuste jít proti vedení školy, když víte, jak jsou tito lidé mstiví. Vystavíte dítě šikaně?

    • Autor: Bohumila.

      Proč tyto diskuse stále zastavujete. Je přece docela zajímavé, co se v jiných jídelnách děje. Někam se vecpe firma, vyhází personál. A Vás to vůbec nezajímá? Vždyť se může stát v kdejaké jídelně. Na bilbordech si teď jídelny, před volbami, bere do úst kde jaký politik, aniž by znal, jak to v nich chodí. Škoda, že se k této diskusi nepřipojí třeba paní kuchařky z výše uvedené jídelny.

      • Autor: Jungwirth

        Vedoucí kuchařka dala výpověď (po sedmnácti letech), od čerstvě povýšené kuchařky nemůžete očekávat, že půjde proti škole, zejména když vidí, jak se zachází s těmi, co na nekalost celé záležitosti poukazují. Jestliže to redakce připustí a bývalá vedoucí kuchařka bude svolná, pokusím se zajistit její vyjádření. Ani její obsáhlé objektivní zdůvodnění na situaci nic nezměnilo. stanovisko paní ředitelky a místostarostky: nechtělo se jí dělat.

        • Autor: Jungwirth

          Pro ty, kteří marně čekají na to, až jim pan Dolanský sdělí, kde pracoval. Pan Doksanský svým jednáním a svými dluhy prý zcela zruinoval restauraci Musta koira v Běchovicích. Najděte si restauraci Kudy kam a získejte si na pana Doksanského reference.

          • Autor: Jungwirth

            Omlouvám se všem za porušení Pravidel diskuze a za zveřejnění nepodložené informace. Doufám, že Pravidla platí pro všechny a že mi bude umožněno seznámení s podklady, na základě kterých donehostuje dřívější činnost školní jídelny ZŠ Generála Janouška přezdívka Jiří a cook for life.

          • Autor: Jungwirth

            Omlouvám se ještě jednou všem, redakci a zvlášť panu Jiřímu Doksanskému. Redakce má pravdu v tom, že by se neměly objevovat nepodložené informace. Já jsem zveřejnil nepodloženou dohadovou informaci o panu Jiřím Doksanském, která se ukázala jako nepravdivá. Jde jen o shodu jmen a oboru a přibližně stejný věk. Pan Jiří Doksanský cook for life nemá se společností Musta koira s.r.o. nic společného. Svoji mystifikaci beru zpět.

          • Autor: Cook for life

            To je v pořádku, pane Jungwirthe, jsme na váš způsob komunikace zvyklý:) Užijte si pěkný den, Cook for life.

          • Autor: chytrejzvodnan

            zvyklí :))

    • Autor: vedoucí 78

      Vypadá to že pan Jungwirh si na těchto stránkách léčí své poraněné ego. Nebylo by dobré se k danému tématu již nevyjadřovat?

      • Autor: Jungwirth

        Moje ego? Podle sdělení ředitelky školy bude program firmy Cook for life s.r.o. povinně zaveden do všech školních jídelen spadajících pod městskou část Prahy 14 se všemi z toho vyplývajícími důsledky, změna šéfkuchaře, změna dodavatelů surovin a technologií, viz program cook for life. Budou-li protesty, přijde zrušení funkce vedoucí školní jídelny atd. podle již osvědčeného scénáře. Ještě že intriky snovají nepříliš schopní a bystří lidé. Já se zastávám dětí, ty nemají jinak mnoho možností obrany. Mé ego zůstává neporaněno, není co léčit, kromě negativních jevů v naší společnosti, a že těch je!

        • Autor: Cook for life

          :)) Pane Jungwirthe, myslím, že každému kdo se nad tím trošku zamyslí dojde, že hájíte jen svoje zájmy a hlavně lžete. Představa toho, že ředitelka školy toto prohlašuje o ostatních školách je zcela zcestná. Vedení školy i MČ P-14 posíláte urážlivé dopisy kde každého osočujete a urážíte. Snažíte se vyvolat pocit, že se děje něco nepravého, úplatky, komploty apod.Žádný rozumný člověk vás nemůže brát vážně a minimálně by si vaše argumenty měl prověřit.. Představa Vás, jako bodrého zastánce těch slabších je, promiňte, poněkud směšná :)))

          • Autor: 1234

            Proč si prosím vy dva nevyříkáte své problémy a názory mezi sebou třeba u piva či kávy? Myslím, že to nás ostatní už ani nezajímá. Co takhle vložit sem nějaký osvědčený recept, aby to bylo užitečné pro všechny. Děkuji

    • Autor: 4567

      Vzhledem k tomu, že se všude od firem (po neblahých zkušenostech) odstupuje a vrací se zpět klasické jídelny, tak je s podivem, proč se na Praze 14 firma ve škole firma zavádí!?!
      Rodiče a strávníky dotčených škol tato diskuse jistě zajímá.

      • Autor: Cook for life

        Máte pravdu, spousta strávníků i rodičů jsou nespokojeni, že u nich v jídelně vaří nadnárodní firmy. Jídlo vaří z konveniencí a většinou ho dováží a nebo není kvalitní, protože honí nejlepší cenu. My ale jídelnu nepřebíráme. Je to forma poradenství, kdy školíme dámy z kuchyně jak lépe procesovat chod jídelny. Aktivně s nimi vaří náš šéfkuchař a to zadarmo, po dobu 3 měsíců. Ani jsme neměnili dodavatele, 90% dodavatelů zůstala stejných. Je to tedy zcela jiný model než dělají velké firmy na jiných školách, nemyslíte? MČ P-14 na tento program přistoupila protože je zadarmo a protože se jim líbí náš program. Dělají některé firmy takové projekty zadarmo? Co se týče rodičů, čím více se budou zajímat o stravování svých dětí, tím lépe!

        • Autor: konečně

          Konečně jste nám to vysvětlili – vaše firma ZADARMO radí, jak vařit, nemá z toho ani korunu, ani nebude mít, kuchyně zůstanou tak jak jsou, váš šéfkuchař obejde všechny školy na Praze 14 a poradí kuchařkám, jak vařit, protože Praha 14 je asi zaostalá a nemá o správném vaření ani páru. Praha 14 má vlastně veliké štěstí, že jste si ji vybrali, její strávníci konečně budou jíst správně – a to prosím vše ZADARMO, protože vás leží na srdci zdraví těch dětí. Tak ještě tu o Karkulce a dobrou.

          • Autor: souhlas

            Také mi to připadá divné – jídelny nepřebíráte, jen zadarmo radíte po dobu tří měsíců – a co pak? Nebo je snad firma Cook for life nějaká charitativní organizace? Mohl by se k tomu vyjádřit někdo z jídelen na Praze 14 jak to probíhá a pokračuje?

          • Autor: Cook for life

            Na urážky tohoto typu reagovat nehodlám. Pokud chcete vědět jak probíhá vaření na P-14, konkrétně na škole Generála Janouška, můžete se tam přece stavit. Já tam sice nebudu, ale budou tam ženský z kuchyně a rádi vám řeknou jak ta spolupráce probíhá. Nemusíte se bavit s nikým z naší společnosti, ale jen se ženskýma z kuchyně. Nevyhovuje? S touto školou budeme nadále spolupracovat minimálně do jara 2015

          • Autor: chytrejzvodnan

            tak jednou jsou to pro vás „dámy z kuchyně“ a v následujícím příspěvku jsou to “ ženský z kuchyně“. Opravdu skvělý slovník. A ktomu probíranému ZADARMO – nic není ZADARMO!! Copak asi je napsáno ve smlouvě? 🙂 Jaképak závazky?

    • Autor: zatím vedoucí

      Cook for life

    • Autor: zatím vedoucí

      Pracuji zatím, ještě tři dny jako vedoucí školní jídelny ZŠ Generála janouška. Již celý měsíc nesmím na své pracoviště ve šj, důvody jsou r ůzné-mimořádná zdravotní prohlídka, vzápětí kontrola ČŠI, mnoho práce administrativní pracovnice na stravném atd. Nejprve jsem dostala dva nesmyslné vytýkací dopisy a v zápětí dvě vypovědi. Moje vedoucí kuchařka se nejprve zhroutila a později dala výpověď z důvodu šikany pana Doksanského. Je zajímavé, že firma převzala veškeré moje povinnosti, změnila dodavatele a setrvává sama ve školní jídelně i po pracovní době. Do dnešního dne je mnoho nespokojených rodičů, ale to nikoho nezajímá, projekt musí být úspěšný za každou cenu. Jsou pozměňovány i zápisy ze školní rady.
      Pracovníci šj- kuchařka postoupila na post ved. kuchařka, pomocná síla se základním vzděláním
      je nyní kuchařka a pomocným sílám se zvedl pracovní úvazek – takže současný kolektiv ŠJ mluvit určitě nebude. Vyhazuje se více odpadu a je odhlášena spousta strávníků.

      • Autor: Cook for life

        A můžete nám tedy paní vedoucí vysvětlit, proč celý kolektiv vaší kuchyně, tedy 5 ženských z 5, s vámi odmítli nadále spolupracovat. Jak je možné, pokud jste tak skvělá a jde vám hlavně o děti, že s vámi odmítli pracovat? Za to asi také můžeme my že?:)

        • Autor: zatím vedoucí

          Pane Doksanský, předpokládám, že mluvíte o lživém papíru, který byl pracovnicím předložen. Na jehož závěru je uvedeno: Podepisuji bez nátlaku společnosti CFL nebo vedení ZŠ? Mnohé z nich ani nevědí, co přesně podepsaly. Celých 11 let jsme pracovaly bez jakýchkoliv problémů a sama p.ředitelka na červnovém jednání, kterému jste byl přítomen, říkala, že nedopustí, aby tak skvělý kolektiv chce určitě zachovat. Děvčata (já jim tak opravdu říkám) jsou mnohdy před důchodem, bez vzdělání… takže mají strach o práci. Ale tento dokument byl také opravdu „přes čáru“.

          • Autor: Cook for life

            Nedělejte z nich takové chudáčky, před důchodem, bez vzdělání.. Oni se mohou a chtějí vyjadřovat sami, i proto a z vlastní vůle podepsali prohlášení, že s vámi nechtějí pracovat. Tvrdíte, že nevěděli co podepisují, ale ony vám to řekli do očí. Že už s vaší osobou nechtějí NIKDY spolupracovat. Chcete říct že to se nestalo? To je to že z lidí děláte „ty hloupé, co nic nevědí“ a pak to takhle dopadá.. Měla jste se ke svému personálu chovat lidsky a tohle by se nestalo..

    • Autor: zatím vedoucí

      Je asi 40 odhlášených strávníků od září, velká část rodičů je velmi nespokojena, ale Cook for life, vedení ZŠ i úřad MČ tyto informace slyšet nechce. Firma slibovala, že bude vařit z čerstvých potravin, ale fofu, robi maso, sój.maso asi nebude úplně čerstvé? Kritizovali např. vaření polévek z mraž.zeleniny a nutili kuchařky krájet cibuli i veškerou další zeleninu ručně (přesto, že máme stroj). Jelikož se nedalo stihnout, chtěli krájet „čerstvou“ zeleninu a brambory den předem. Zpočátku jim neříkali nic hygienické předpisy. Na tyto a jiné nedostatky jsem upozorňovala a proto jsem byla odejita. Kritizuje naše předešlé vaření, byť ČŠI, hygiena i metodička šk.stravování vždy hodotily kladně. Stávající výpověď je pro nadbytečnost, ŠJ s 450 vařenými jídly nepotřebuje vedoucí ŠJ! Moji práci (sklad, objednávky, normování…..) má dělat ved.kuchařka (je v tuto chvíli jedinou kvalifikovanou kuchařkou), ve skutečnosti ji dělá Cook for life, která měla ve škole působit jen 9-10/2014. Co dodat?

      • Autor: Cook for life

        :)) paní vedoucí, to je právě to, co asi nikdy nepochopíte.. vaření bez prášků, konveniencí a polotovarů neznamená, že nebudete používat tofu (ne fofu) nebo robi maso, ale že upustíte od vašich oblíbených prášků a všemožných polotovarů a objednáte čerstvou zeleninu. Píšete, že ženský nutíme do více práce tedy jim ubližujeme, je to tak?:) Proč s nimi tedy vycházíme, s polovinou si tykáme, chodíme na pivo apod? Neměla by jste takhle lhát paní vedoucí. Na slušné chování není nikdy pozdě, paní vedoucí..

    • Autor: zatím vedoucí

      Každý normální čověk si udělá obrázek.
      Je pravda, že jsme používaly některé druhy dochucovadel, není ovšem pravda, že jsme používaly polotovary. Pokud já vím, tak robi maso, které se objevuje na vašem jídelníčku je tepelně upravený polotovar. ČŠI, která naší školu před nedávnem navštívila nic proti dochucovadlům např. Podravka nenamítala.

      • Autor: jojojo

        Nechcete si ty vaše problémy, řešit někde u piva. Vyříkat si to pěkně z oka do oka. Nás už to tady unavuje !

      • Autor: Cook for life

        Neodbočujte paní vedoucí a odpovězte proč s Vámi nechtějí (nikdo bez vyjímky) pracovat? Když vy jste ta hodná a staráte se o „děvčata“ a my jsme ti špatní a nutíme je do práce kterou by (podle vás) dělat neměly. Chodíte po škole a rozhlašujete že si to s nima vyřídíte, že je váš pan manžel právník požene k soudu, „vaše“ děvčata. Není to pravda, paní vedoucí?

        • Autor: hellerova

          Jmenuji se Eva Hellerová a jsem hlavní kuchařka na ZŠ Generála Janouška. Nechci se zapojovat do debaty, ale dost mi vadí argumentace, jako bychom byly podplacené a nebo uplně neschopné. Ráda jsem přistoupila na nové způsoby vaření, které nám denně ukazuje pan Sedlák a ani s ním, ani s panem Doksanským jsme doteď neměli jediný problém, naopak. Jestli někdo považuje školení nových postupů za šikanu, mně a ostatním to nevadí a rádi se přiučíme. Nedávno jsem byla na školení kde nám metodička paní Packová říkala, že takové vaření je moderní a vhodné a dávala naší školu za příklad. Jestli si někdo myslí, že se u nás vaří tak špatně, přijdte na oběd, ale těch pomluv a očernování naší jídelny bylo dost. Víc se k tomu nebudu vyjadřovat.

    • Autor: hellerova

      Jmenuji se Eva Hellerová a jsem hlavní kuchařka na ZŠ Generála Janouška. Nechci se zapojovat do debaty, ale dost mi vadí argumentace, jako bychom byly podplacené a nebo uplně neschopné. Ráda jsem přistoupila na nové způsoby vaření, které nám denně ukazuje pan Sedlák a ani s ním, ani s panem Doksanským jsme doteď neměli jediný problém, naopak. Jestli někdo považuje školení nových postupů za šikanu, mně a ostatním to nevadí a rádi se přiučíme. Nedávno jsem byla na školení kde nám metodička paní Packová říkala, že takové vaření je moderní a vhodné a dávala naší školu za příklad. Jestli si někdo myslí, že se u nás vaří tak špatně, přijdte na oběd, ale těch pomluv a očernování naší jídelny bylo dost. Víc se k tomu nebudu vyjadřovat.

    • Autor: Jungwirth

      Vzhledem k požadavku redakce se já ani moje žena, zatím vedoucí, nebudeme nadále v diskuzi vyjadřovat. Protože z mé strany nejde o osobní spor, nerad bych, aby se diskuze ukončovala, ale rád bych ty, kdo se o věc zajímají, seznámil s konečným výsledkem. K tomu může dojít třeba i za rok, ale nějaký výsledek určitě bude. Pokud se někdo setká s obdobnou situací na své škole a chtěl by to řešit, e-mailová adresa na mne je v redakci.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se