Kontrolovat mohou jestli je návaznost na účetní dokumentaci se skutečným stavem zásob. Také se dívají na záruční lhůty, ale to většinou kontroluje hygiena společně s podmínkami ve skladu, vlhkost, temno, kontaminace. Bezpečák zase ještě k tomu nosnost skladových polic a zvedání břemen, když jsme v kuchyni samé ženy.
Skladové zásoby nikdy nekontrolovali. Kontrolují příjemky, výdejky, přihlášky na stravování. Nejvíce řešili spotřební koš a to zejména zelenina, ovoce. Mléko je téměř nezajímalo.
Nedávno jsme měli kontrolu z ČŠI, kontrolovali dle jídelního lístku příjemky, výdejky (dle počtu strávníků toho aktuálního dne), hodně se řešil spotřební koš – přesně ovoce a zelenina, jak tu někdo píše. Musela jsem doplnit v řádu školní jídelny a výdejny „Práva a povinnosti žáků, pravidla vzájemných vztahů mezi žáky, zákonnými zástupci a pedagogickými pracovníky“.
Pak se ptali na zařazování „zdravých potravin“ a na vaření bezmasých slaných jídel (jak často). To je tak zhruba všechno, sklad nikdo nekontroloval.
ČŠI
Autor: Hanaanna
ČŠI
Dobrý den, co Vám všechno kontrolovala Česká školní inspekce a na co se zaměřovali v kuchyni? Děkuji.
Autor: ivka6
To je tady na webu:https://jidelny.cz/show.aspx?id=2013
Autor: Miruna
taky nás to čeká v nejbližším období. Je součástí kontroly ČŠI i fyzická kontrola skladových zásob?
Autor: ivka6
Kontrolovat mohou jestli je návaznost na účetní dokumentaci se skutečným stavem zásob. Také se dívají na záruční lhůty, ale to většinou kontroluje hygiena společně s podmínkami ve skladu, vlhkost, temno, kontaminace. Bezpečák zase ještě k tomu nosnost skladových polic a zvedání břemen, když jsme v kuchyni samé ženy.
Autor: Hanaanna
takže kontrolují i skladové zásoby?
Autor: marie47
Skladové zásoby nikdy nekontrolovali. Kontrolují příjemky, výdejky, přihlášky na stravování. Nejvíce řešili spotřební koš a to zejména zelenina, ovoce. Mléko je téměř nezajímalo.
Autor: Lubka72
Nedávno jsme měli kontrolu z ČŠI, kontrolovali dle jídelního lístku příjemky, výdejky (dle počtu strávníků toho aktuálního dne), hodně se řešil spotřební koš – přesně ovoce a zelenina, jak tu někdo píše. Musela jsem doplnit v řádu školní jídelny a výdejny „Práva a povinnosti žáků, pravidla vzájemných vztahů mezi žáky, zákonnými zástupci a pedagogickými pracovníky“.
Pak se ptali na zařazování „zdravých potravin“ a na vaření bezmasých slaných jídel (jak často). To je tak zhruba všechno, sklad nikdo nekontroloval.
Autor: Hanaanna
děkuji a z kterého jste kraje, prosím?
Autor: Lubka72
Z královéhradeckého, okres Trutnov 🙂