Přeskočit na obsah

další administrativní zátěž pro školní jídelny

  • Autor: janah

    další administrativní zátěž pro školní jídelny
    Od 1.1.2016 vstupuje v platnost zákon 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví. Co to znamená pro školní jídelny. Na každý čisticí prostředek mít bezpečností list,vést evidenci příjmu a výdeje jednotlivým pracovníkům.Pravidelně proškolovat pracovníky a při každém výdeji čisticího prostředku vést jeho historii až do úplné spotřeby. Evidenci je povinost uchovávat 5 let.

    • Autor: maty200

      Nemůžu novelizaci najít.

    • Autor: xxxxxxxxxx

      http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2000-258#cast1

    • Autor: hygienička

      Dobrý den,
      můžete mi sdělit z čeho jste čerpala tyto požadavky? Pro upřesnění zákon 258/2000 Sb., – novela platí od 1.12.2015.

      • Autor: maruš

        Počítám, že kolegyni školil nějaký „odborník“ co má živnost na Hacapy. Je to děs co za týpky se tímto přiživují a  matou hlavy svým zákazníkům různými nesmysly, které hlavně jdou nad rámec legislativy. Jako například značení datem otevření pytlíku s moukou, kořením apod. Vyhazujte je oknem a pamatujte, že jediným partnerem v tomto ohledu je pro vás hygienická stanice.

    • Autor: Marky

      Čistící prostředky – evidenci tak opravdu vedu, nemám s tím problém. Bezpečák po nás dokonce chtěl, ať ty bezpečnostní listy dodané dodavatelem čist. prostředků mají i razítko a podpis prodejny. Protože jsem přebírala jídelnu a dávala všechno toto do pořádku, měla jsem s tím hodně práce. Ale to jen tu prvotní, pak už jen výdejkovou a v pohodě. Tak se toho neděste 🙂
      Přeji Vám všem klidné a pohodové vánoční svátky a mnoho zdraví do nového roku 😀

    • Autor: Amálie

      Tak jsem koukla do těch zákonů pro lidi, nic nového tam není. Ostatně zákon 258/2000 platí už od roku 2000, ne? Bezpečnostní listy musíme mít již dlouhou dobu – jsou na netu, žádný problém vytisknout. Evidenci vedeme a pracovníky také musíme proškolovat a uchovávání evidence také platí již dávno. Ještě nějaké změny ?

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se