Přeskočit na obsah

Desinfekce kuchyně

  • Autor: Sylva Čechovičová

    Desinfekce kuchyně
    Dobrý den měla bych dotaz ohledně desinfekce kuchyně a přilehlých prostor. Chtěla bych se zeptat jestli se někde dočtu kdy se má před otevřením MŠ desinfikovat kompletně kuchyň a přilehlé prostory. Jedná se o to když byla provozovna zavřená

    • Autor: Aninka

      Zatím nikde nic. Už mě to fakt štve. Řeší se pořád jen vše ostatní ale co se týká děti ve škole a jak to bude s jidelnou a jídlem pro ně, to ještě neřekli. Snad prý zítra. Ale počítám s tím, že asi někdo musí přijet a vydezinfikovat nám to, jak jsem viděla ve zprávách.

    • Autor: Zalka

      Dobrý den, já si myslím, že to zvládnete sami, máte snad sanitační řád a jeho součástí je i pravidelná desinfekce hlavně rizikových částí (madla, kliky, ovládací panely, vypínače atd. pak také pracovní plochy, nářadí). Při výběru desinfekce se řiďte tím, aby byla určena pro potravinářský provoz, nejlépe i proti virům. V případě, že si to objednáte a přijde Vám to někdo udělat, dejte pozor na to, aby to bylo vhodné do prostor potravinářských a může to být také předražené.

    • Autor: tevka

      Počítám s tím, že v týdnu před 25.květnem provedeme větší úklid v kuchyni. Skontrolujeme datum spotřeby u potravin, přemyjeme nádobí…. Generální úklid máme za sebou po uzavření jídelny. Rozhodně nebudeme utrácet za desinfekci prostor firmou, to mi připadá zbytečné. Uvítala ale bych už pokyny k provozu…počet dětí v jednom okamžiku v jídelně, pravidla pro výdej do jídlonosičů pro cizí strávníky. Zda mateřinka může do jídelny se školáky, nebo se jim bude nosit jídlo do prostor školky….Zda budeme vařit klasiku, zaregistrovala jsem před časem informaci, že vaření bude omezené na „studený bufet“….To snad ale nebude třeba..

    • Autor: tevka

      Počítám s tím, že v týdnu před 25.květnem provedeme větší úklid v kuchyni. Skontrolujeme datum spotřeby u potravin, přemyjeme nádobí…. Generální úklid máme za sebou po uzavření jídelny. Rozhodně nebudeme utrácet za desinfekci prostor firmou, to mi připadá zbytečné. Uvítala ale bych už pokyny k provozu…počet dětí v jednom okamžiku v jídelně, pravidla pro výdej do jídlonosičů pro cizí strávníky. Zda mateřinka může do jídelny se školáky, nebo se jim bude nosit jídlo do prostor školky….Zda budeme vařit klasiku, zaregistrovala jsem před časem informaci, že vaření bude omezené na „studený bufet“….To snad ale nebude třeba..

    • Autor: Sylva Čechovičová

      Dobrý den to já chápu, že před otevřením se musí udělat kompletní desinfekce, ale u nás vedoucí školky nás nutí udělat desinfekci kuchyně a nádobí už od 20.4. což jsi myslím jako vedoucí kuchyně MŠ, že je zbytečné, protože ještě nikdo nám neřekl kdy se bude otevírat, a pak co se týče dezinfekce si myslím, že je to zbytečné plýtvání , protože chápu že všechno se bude muset udělat až před otevřením a dále nám budou zaslány pokyny jak se máme řídit při provozu.

    • Autor: Ingrid

      V pondělí by měli ředitelé škol dostat do datových schránek metodický manuál.

    • Autor: Radkaa

      Tady je včerejší manuál z MŠMT:
      http://www.msmt.cz/soubor-hygienickych-pokynu-pro-ms-zs-a-ss?fbclid=IwAR2f_GlSfzv1iadPUxcXL82qpQW6yGAT7riXG8N2d8lAYq5DrwCNcrUfvQA

      • Autor: Ementál

        Díky za manuál Vyplývá z toho, že kuchařky musí vařit v rouškách. To budou mít radost.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se