Přeskočit na obsah

Dochucovadla

  • Autor: Badina

    Dochucovadla
    Devcata,mohu se zeptat z ceho delate vyvary?Delate je z kosti,masa nebo pouzivate vyvar z krabice.Dekuji za uprimne odpovedi.A je nejaky zakaz varit pouze z te krabice?

    • Autor: nototo

      Pokud používáte vývary, doporučuji tekuté bez glutamátu a jen na dochucení, jinak raději maso nebo přidat masový vývar z opracovaného masa/které kuchařky vykrájí při opracování / a dochutit bylinkami/ čerstvými nebo mraženými/

    • Autor: Valentýna

      Vývary děláme z kostí a masa. Od té doby, co jsme se přidali k iniciativě „Skutečně zdravá škola“. Je to znát. My i strávníci jsme spokojenější s chutí i kvalitou polévek. Výsledek je nesrovnatelný a hlavně – levnější :). A něco z časopisu DTest:
      „Podstata bujónu:
      Zatímco k přípravě ideálního domácího vývaru potřebujete hovězí maso, hovězí kosti, kořenovou zeleninu, sůl, bylinky, velký hrnec a několik hodin času, na „vývar“ z kostky není potřeba ani jedna z vyjmenovaných ingrediencí. Bujónová kostka je tvarovaná pasta složená z tuhého tuku, který funguje jako tmel držící sůl a další ochucující složky pohromadě. Tukový podíl tvoří v průměru okolo 20?% hmotnosti celé kostky. Hovězí lůj však na jeho místě raději nečekejte. Tukovou část totiž tvoří hlavně rostlinné oleje.
      Velmi často výrobci do bujónů používají levný palmový tuk, jehož rozšiřující se produkce má devastující dopad na životní prostředí. Pokud se palmovému tuku chcete vyhnout, vybavte se lupou a čtěte etikety.“

    • Autor: Zdenouš

      Vývar máme pouze pokud vaříme maso na rajskou,koprovku,houbovou omáčku.Jinak vývary nemáme,nepoužívám ani žádná chemická dochucovadla.

    • Autor: janav.

      A jak likvidujete kosti? Je to nebezpečný odpad, ne? Do kontejneru se to nesmí, do bio kontejneru už vůbec, tak co s tím děláte?

    • Autor: Míla 1

      Plně souhlasím s Janav. Používáme hovězí vývar “ zlatý „, který opravdu nemá chybu. Je dražší, ale kvalitní. Do vývaru jen a jen čerstvou zeleninu. Spokojenost. Zase tak často se polévka pouze vývarová nepřipravuje.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se