Přeskočit na obsah

DOCHUCOVADLA

  • Autor: Moruška

    DOCHUCOVADLA
    Dobrý den, mám se vracet po MD na pozici vedoucí stravování, ale předešlá vedoucí stravování dovolila paní kuchařce vařit s dochucovadly-kuchárek atd. což jsou dochucovadla se solí pokud se nepletu. Nevíte náhodou zdali existuje nějaká vyhláška, zdali se dochucovadla nesmí používat? Než jsem nastoupila na MD paní hygieničky nám dochucovadla právě díky soli zakázala používat. Předem děkuji za odpověď

    • Autor: Handula

      Milá Moruško, jediný zákaz ve ŠJ platí pro používání alkoholu. Jinak jsou pouze „doporučení“. Dochucovadla, by neměla hrát prim. Ale drobné dochucení, např. Vývarů není na závadu. Sleduji složení, bez glutamatů a  podíl soli nejlépe do 25 procent. Lze sehnat, dokonce mam dodavatele s kořením pro děti, bez soli! Hodně zdaru a spokojenych strávníků. 🙂

    • Autor: Pavel Ludvík

      Paní hygienička vám může zavřít jídelnu, ale nemůže vám „zakazovat“ používání takových potravin. A vy se jí v této věci nemusíte podřizovat. Maximálně vám to může nedoporučovat. Dochucovadla ale skutečně nejsou „in“, například kvůli obsahu soli. Přesně jak píše Handula. Když už je použijete, tak zkuste snížit množství soli, kterou do pokrmu přidáváte.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se