Přeskočit na obsah

Dotaz

  • Autor: Honza

    Dotaz
    Kolegyně a kolegové, můžete mi prosím poradit, když při technologické přípravě smažení, spotřebuji na 300 porcí cca 1L tuku, jestli je to dle spotřebního koše v pořádku? Nebo mi budou tuky následně chybět?

    • Autor: ludmi

      Re: Dotaz
      Poraďte, jak se dá 300 porcí usmažit na 1lt tuku. Pokud se nejedná o konvektomat se smažícím programem.

      • Autor: Honza

        Re: Dotaz
        Děkuji za odpověď.
        Konveniencí v konvektomatu, nebo lze i v troubě na GN. Stříknete GN, položíte surovinu a stříknete ještě jednou. A je to jedno, jestli je to maso, nebo zelenina, či ryby. Sýr jsem nedělal.

    • Autor: ivča

      Re: Dotaz
      Snižování tuků je žádoucí,takže určitě po Vás nebude nikdo chtít plnění na 100%,spíš naopak.U tuků a cukrů určitě nebude nikomu vadit i méně než hranice 75%.S pozdravem Ivča

    • Autor: Sonča

      Re: Dotaz
      Chtěla bych vidět ,pokud nesmažíte v konvektomatu,jak vypadá ta 250tá až 300stá porce na 1 l tuku. To musí být chuťovka – asi bych to nejedla.Snižování tuků je záslužné a potřebné ,ale taky jenom do určitých mezí.Prosím mějte rozum.

    • Autor: Olina

      Re: Dotaz
      Pokud překročím ve sp. koši tuky, tak vypisuji kolik oleje jsem spotřebovala navíc při smažení. Vaříme asi 450 obědů a pokud smažíme řízky spotřebuji oleje jednou tolik, než je norma. Naše paní hygienička je s tím seznámena a zatím mě to toleruje. Smažené jídlo zařazuji tak dvakrát do měsíce a občas tuky překročím, ale podle mě je to menší zlo než smažit dětem na přepáleném tuku.

    • Autor: lenča

      Re: Dotaz
      Já si nemyslím, že by Honza smažil na přepáleném tuku, ale že, tak jak vlastně sám uvádí, jen potře GN a dá do trouby nebo konvektomatu. Já to tak dělám i doma, protože nemáme rádi mastná jídla, tak jen potřu nádobu i řízek, nebo stříknu, jak kdo chce nebo používám kombinaci horkého vzduchu.
      A určitě nejíme nic přepáleného!

      • Autor: Olina

        Re: Dotaz
        Já jsem chtěla jen říci, že když smažíme v panvi je lepší spotřebovat více oleje, než dělat na přepáleném. Nic proti Honzovi.

        • Autor: Honza

          Re: Dotaz
          Souhlasím s názorem že jídlo na přepáleném tuku (jak kolikrát je cítit na smažených jídlech restauraci) se nedá jíst…. Nedělám to tímto způsobem. Používám výrobek určený k tomuto způsobu technoligické přípravy. Jen jsem se chtěl zeptat, jestli při malé spotřebě (výrazně) nebudu mít problém. 🙂 Jak jste mi potvrdili mojí doměnku-nebudu.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se