Přeskočit na obsah

Dovoz obědů do ZŠ z jiné kuchy

  • Autor: Ráďa

    Dovoz obědů do ZŠ z jiné kuchy
    Je stanoveno vyhláškou ,za jakých podmínek lze převážet obědy z jedné kuchyně do druhé, když jsou od sebe vzdáleny jen asi 300 m. Byl by možný dovoz v termoportech ale na káře? Jedná se asi o 50 obědů.
    Předem děkuji.

    • Autor: Martina

      Re: Dovoz obědů do ZŠ z jiné kuchy
      Máme podobnou vzdálenost od naší ŠJ do blízké MŠ, která je vlastně naší výdejnou. Obědy a svačiny se dovážejí v termoportech na vozíku a hygiena to tolerovala. Hlavně když dodržíte teploty. Letos se ale sdružíme a jsem tomu opravdu ráda.

      • Autor: L.Věříšová

        Re: Dovoz obědů do ZŠ z jiné kuchy
        Podmínky rozvozu řeší § 25 vyhlášky č.137/2004 Sb. Musí být dodržena teplota +65 stupňú C, vydáno do max. 4 hod po dokončení tepelné úpravy. Při rozvozu musí být produkty chráněny před mikrobiální kontaminací, znečištěním nebo jiným narušením zdravotní nezávadnosti. To vše byste měli a mohli zajistit. Dále můžete využít § 27 odst. 2 a 3, kde se říká, že k rozvozu lze použít jen vyčleněné a vhodně upravené dopravní prostředky ( není řečeno, že by tímto prostředkem nemohla být i kára) s omyvatelnou a dezinfikovatelnou ložnou plochou, která chrání produkty před narušením jejich nazávadnosti a před klimatickými vlivy. Musí však být zajištěno dodržení minimální stanovené teploty. Podle odst. 3 je, pokud je nezbytné použití dopravního prostředku určeného pro jiné účely, nutné zajistit řádné čištění a dezinfekce tohoto prostředku.
        Podle mne by tedy při zajištění všech těchto podmínek bylo možné použít na krátkou vzdálenost i vhodně upravenou kárku. Rozhodující slovo však bude mít příslušný hygienik a raději to s ním konzultujte.

    • Autor: Martina

      Re: Dovoz obědů do ZŠ z jiné kuchy
      Máme podobnou vzdálenost od naší ŠJ do blízké MŠ, která je vlastně naší výdejnou. Obědy a svačiny se dovážejí v termoportech na vozíku a hygiena to tolerovala. Hlavně když dodržíte teploty. Letos se ale sdružíme a jsem tomu opravdu ráda.

      • Autor: L.Věříšová

        Re: Dovoz obědů do ZŠ z jiné kuchy
        Podmínky rozvozu řeší § 25 vyhlášky č.137/2004 Sb. Musí být dodržena teplota +65 stupňú C, vydáno do max. 4 hod po dokončení tepelné úpravy. Při rozvozu musí být produkty chráněny před mikrobiální kontaminací, znečištěním nebo jiným narušením zdravotní nezávadnosti. To vše byste měli a mohli zajistit. Dále můžete využít § 27 odst. 2 a 3, kde se říká, že k rozvozu lze použít jen vyčleněné a vhodně upravené dopravní prostředky ( není řečeno, že by tímto prostředkem nemohla být i kára) s omyvatelnou a dezinfikovatelnou ložnou plochou, která chrání produkty před narušením jejich nazávadnosti a před klimatickými vlivy. Musí však být zajištěno dodržení minimální stanovené teploty. Podle odst. 3 je, pokud je nezbytné použití dopravního prostředku určeného pro jiné účely, nutné zajistit řádné čištění a dezinfekce tohoto prostředku.
        Podle mne by tedy při zajištění všech těchto podmínek bylo možné použít na krátkou vzdálenost i vhodně upravenou kárku. Rozhodující slovo však bude mít příslušný hygienik a raději to s ním konzultujte.

    • Autor: Martina

      Re: Dovoz obědů do ZŠ z jiné kuchy
      Máme podobnou vzdálenost od naší ŠJ do blízké MŠ, která je vlastně naší výdejnou. Obědy a svačiny se dovážejí v termoportech na vozíku a hygiena to tolerovala. Hlavně když dodržíte teploty. Letos se ale sdružíme a jsem tomu opravdu ráda.

      • Autor: L.Věříšová

        Re: Dovoz obědů do ZŠ z jiné kuchy
        Podmínky rozvozu řeší § 25 vyhlášky č.137/2004 Sb. Musí být dodržena teplota +65 stupňú C, vydáno do max. 4 hod po dokončení tepelné úpravy. Při rozvozu musí být produkty chráněny před mikrobiální kontaminací, znečištěním nebo jiným narušením zdravotní nezávadnosti. To vše byste měli a mohli zajistit. Dále můžete využít § 27 odst. 2 a 3, kde se říká, že k rozvozu lze použít jen vyčleněné a vhodně upravené dopravní prostředky ( není řečeno, že by tímto prostředkem nemohla být i kára) s omyvatelnou a dezinfikovatelnou ložnou plochou, která chrání produkty před narušením jejich nazávadnosti a před klimatickými vlivy. Musí však být zajištěno dodržení minimální stanovené teploty. Podle odst. 3 je, pokud je nezbytné použití dopravního prostředku určeného pro jiné účely, nutné zajistit řádné čištění a dezinfekce tohoto prostředku.
        Podle mne by tedy při zajištění všech těchto podmínek bylo možné použít na krátkou vzdálenost i vhodně upravenou kárku. Rozhodující slovo však bude mít příslušný hygienik a raději to s ním konzultujte.

Pro přidání komentáře se nejprve přihlaste.

Přihlásit se