Fakturace obědů
Potřebovala bych poradit. Jsme PO-škola s vlastní ŠJ, kam se chodí stravovat také zaměstnanci ZUŠ a ZVŠ, potřebovala bych vědět od kdy jim máme fakturovat plnou cenu obědů. Podle vyhlášky 84/2005 s platností od 1. 3. 2005 nebo podle Školského zákona od 1.1. 2005. Moc děkuji za odpověď.
Re: Fakturace obědů
Nebudu-li rozebírat to,co jste měli nebo neměli fakturovat vloni, potom bych Vám řekla, jak jsem to udělala já – na květen už mi zaměstnanci škol nezaplatili nic-škole za květen vystavím začátkem června kompletní fakturu za celou cenu u nás 58.50. Za období 1-4/05 jsem provedla vyúčtování-t.j. počet obědů x 58.50 mínus to, co zaměstnanci zaplatili osobně a mínus to, co mi školy zaplatily z FKSP- výsledek je doplatek na závodní stravování. Toto vyúčtování proto, že školy dostávají rozpočet na celý rok – tedy již od ledna a školám je to jedno, neboť to budou účtovat tak nebo tak stejným způsobem.
Re: Fakturace obědů
Kalkulovana cena obedu je ruzna pro ruzne skupiny stravniku podle rozsahu vyuzivanych sluzeb. Pro ucitele to vychazi z rozsahu poskytovane sluzby a z nakladu na hlavni cinnost v lonskem roce vcetne ocekavaneho navyseni jednotlivych nakladu-napr.mzdovy narust se zmenou tarifu od 1.1.2005:
naklady na potraviny 20.17, provozni 13.86, a mzdovou 15.13 = 49.16 a k tomu 19%DPH a jsem na 58.50….. Potraviny jsou jasne-ty jsou podle toho,co kdo dostane na talir, provozni naklady mame vyssi patrne proto, ze jsme nove zarizeni, mame velke odpisy majetku atp. a mzdova vychazi ze mzdoveho nakladu tak,jak byly mzdy v hlavni cinnosti vloni. Je to hodne? Je to malo? Ja odpovim jen-je to presne. Mimochodem komplet obed polevka, hlavni jidlo-vyber ze tri druhu, denne vyber ze dvou druhu salatu(pripadne ovoce, jogurty,moucniky) a napoj….v krasnem modernim prostredi?-rekla bych jeste cena nizka-nekalkuluji zisk dle rozhodnuti zrizovatele. Pri posuzovani vysledne ceny se nemuze „srovnavat“-ale musi se vychazet ze skutecnych nakladu kazdeho provozu a ty jsou u nas proste takove jake jsou.
Re: Fakturace obědů
A jeste podotykam, ze jsme z velkeho mesta a na ostatnich – jinych zarizenich jsou naklady i vyssi a to nejsou platci DPH – napriklad u materskych skolek. Jinak jsem moc rada, ze jsme pravni subjekt a ostatnim skolam vsechno fakturuji-tudiz se nemuze stat,ze by u me nekdo pracoval zadarmo – jako se to stava tam, kde jidelna je pod skolou(ale i tam je to nepripustne!). Samozrejme i ja jako zamestnavatel poskytuji zavodni stravovani svym zamestnancum-tedy i sobe, tam plati jiny rezim a jine uctovani. Na tohle mi v ONIV chybi cca 60 tis. na cely rok 2005, ale dnes jsem mluvila s hlavnim ekonomem z KÚ a snad uz je to s MŠMT v jednani, tak se ledy pohnou. Pry to dostaneme.Tak uvidime.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
Chtěla jsem se zeptat, mohou se desetihaléřové rozdíly zaokrouhlit na celé koruny?
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
Mohou se zaokrouhlit na desetihaléře, popřípadě na padesátihaléře-ale jde o to,co vlastně chcete zaohrouhlovat.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
I já mám mzdové a režijní náklady, které končí haléřovou částkou, celková částka za oběd je asi 46,37 Kč. Zatím jsme zaokrouhlili na 47,– Kč. Nebude případná kontrola považovat tento rozdíl za zisk?
Autor: Olga
Re: Fakturace obědů
Nebudu-li rozebírat to,co jste měli nebo neměli fakturovat vloni, potom bych Vám řekla, jak jsem to udělala já – na květen už mi zaměstnanci škol nezaplatili nic-škole za květen vystavím začátkem června kompletní fakturu za celou cenu u nás 58.50. Za období 1-4/05 jsem provedla vyúčtování-t.j. počet obědů x 58.50 mínus to, co zaměstnanci zaplatili osobně a mínus to, co mi školy zaplatily z FKSP- výsledek je doplatek na závodní stravování. Toto vyúčtování proto, že školy dostávají rozpočet na celý rok – tedy již od ledna a školám je to jedno, neboť to budou účtovat tak nebo tak stejným způsobem.
Re: Fakturace obědů
Kalkulovana cena obedu je ruzna pro ruzne skupiny stravniku podle rozsahu vyuzivanych sluzeb. Pro ucitele to vychazi z rozsahu poskytovane sluzby a z nakladu na hlavni cinnost v lonskem roce vcetne ocekavaneho navyseni jednotlivych nakladu-napr.mzdovy narust se zmenou tarifu od 1.1.2005:
naklady na potraviny 20.17, provozni 13.86, a mzdovou 15.13 = 49.16 a k tomu 19%DPH a jsem na 58.50….. Potraviny jsou jasne-ty jsou podle toho,co kdo dostane na talir, provozni naklady mame vyssi patrne proto, ze jsme nove zarizeni, mame velke odpisy majetku atp. a mzdova vychazi ze mzdoveho nakladu tak,jak byly mzdy v hlavni cinnosti vloni. Je to hodne? Je to malo? Ja odpovim jen-je to presne. Mimochodem komplet obed polevka, hlavni jidlo-vyber ze tri druhu, denne vyber ze dvou druhu salatu(pripadne ovoce, jogurty,moucniky) a napoj….v krasnem modernim prostredi?-rekla bych jeste cena nizka-nekalkuluji zisk dle rozhodnuti zrizovatele. Pri posuzovani vysledne ceny se nemuze „srovnavat“-ale musi se vychazet ze skutecnych nakladu kazdeho provozu a ty jsou u nas proste takove jake jsou.
Re: Fakturace obědů
A jeste podotykam, ze jsme z velkeho mesta a na ostatnich – jinych zarizenich jsou naklady i vyssi a to nejsou platci DPH – napriklad u materskych skolek. Jinak jsem moc rada, ze jsme pravni subjekt a ostatnim skolam vsechno fakturuji-tudiz se nemuze stat,ze by u me nekdo pracoval zadarmo – jako se to stava tam, kde jidelna je pod skolou(ale i tam je to nepripustne!). Samozrejme i ja jako zamestnavatel poskytuji zavodni stravovani svym zamestnancum-tedy i sobe, tam plati jiny rezim a jine uctovani. Na tohle mi v ONIV chybi cca 60 tis. na cely rok 2005, ale dnes jsem mluvila s hlavnim ekonomem z KÚ a snad uz je to s MŠMT v jednani, tak se ledy pohnou. Pry to dostaneme.Tak uvidime.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
Chtěla jsem se zeptat, mohou se desetihaléřové rozdíly zaokrouhlit na celé koruny?
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
Mohou se zaokrouhlit na desetihaléře, popřípadě na padesátihaléře-ale jde o to,co vlastně chcete zaohrouhlovat.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
I já mám mzdové a režijní náklady, které končí haléřovou částkou, celková částka za oběd je asi 46,37 Kč. Zatím jsme zaokrouhlili na 47,– Kč. Nebude případná kontrola považovat tento rozdíl za zisk?
Autor: Olga
Re: Fakturace obědů
Nebudu-li rozebírat to,co jste měli nebo neměli fakturovat vloni, potom bych Vám řekla, jak jsem to udělala já – na květen už mi zaměstnanci škol nezaplatili nic-škole za květen vystavím začátkem června kompletní fakturu za celou cenu u nás 58.50. Za období 1-4/05 jsem provedla vyúčtování-t.j. počet obědů x 58.50 mínus to, co zaměstnanci zaplatili osobně a mínus to, co mi školy zaplatily z FKSP- výsledek je doplatek na závodní stravování. Toto vyúčtování proto, že školy dostávají rozpočet na celý rok – tedy již od ledna a školám je to jedno, neboť to budou účtovat tak nebo tak stejným způsobem.
Re: Fakturace obědů
Kalkulovana cena obedu je ruzna pro ruzne skupiny stravniku podle rozsahu vyuzivanych sluzeb. Pro ucitele to vychazi z rozsahu poskytovane sluzby a z nakladu na hlavni cinnost v lonskem roce vcetne ocekavaneho navyseni jednotlivych nakladu-napr.mzdovy narust se zmenou tarifu od 1.1.2005:
naklady na potraviny 20.17, provozni 13.86, a mzdovou 15.13 = 49.16 a k tomu 19%DPH a jsem na 58.50….. Potraviny jsou jasne-ty jsou podle toho,co kdo dostane na talir, provozni naklady mame vyssi patrne proto, ze jsme nove zarizeni, mame velke odpisy majetku atp. a mzdova vychazi ze mzdoveho nakladu tak,jak byly mzdy v hlavni cinnosti vloni. Je to hodne? Je to malo? Ja odpovim jen-je to presne. Mimochodem komplet obed polevka, hlavni jidlo-vyber ze tri druhu, denne vyber ze dvou druhu salatu(pripadne ovoce, jogurty,moucniky) a napoj….v krasnem modernim prostredi?-rekla bych jeste cena nizka-nekalkuluji zisk dle rozhodnuti zrizovatele. Pri posuzovani vysledne ceny se nemuze „srovnavat“-ale musi se vychazet ze skutecnych nakladu kazdeho provozu a ty jsou u nas proste takove jake jsou.
Re: Fakturace obědů
A jeste podotykam, ze jsme z velkeho mesta a na ostatnich – jinych zarizenich jsou naklady i vyssi a to nejsou platci DPH – napriklad u materskych skolek. Jinak jsem moc rada, ze jsme pravni subjekt a ostatnim skolam vsechno fakturuji-tudiz se nemuze stat,ze by u me nekdo pracoval zadarmo – jako se to stava tam, kde jidelna je pod skolou(ale i tam je to nepripustne!). Samozrejme i ja jako zamestnavatel poskytuji zavodni stravovani svym zamestnancum-tedy i sobe, tam plati jiny rezim a jine uctovani. Na tohle mi v ONIV chybi cca 60 tis. na cely rok 2005, ale dnes jsem mluvila s hlavnim ekonomem z KÚ a snad uz je to s MŠMT v jednani, tak se ledy pohnou. Pry to dostaneme.Tak uvidime.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
Chtěla jsem se zeptat, mohou se desetihaléřové rozdíly zaokrouhlit na celé koruny?
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
Mohou se zaokrouhlit na desetihaléře, popřípadě na padesátihaléře-ale jde o to,co vlastně chcete zaohrouhlovat.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
I já mám mzdové a režijní náklady, které končí haléřovou částkou, celková částka za oběd je asi 46,37 Kč. Zatím jsme zaokrouhlili na 47,– Kč. Nebude případná kontrola považovat tento rozdíl za zisk?
Fakturace obědů
Autor: Lucka
Fakturace obědů
Potřebovala bych poradit. Jsme PO-škola s vlastní ŠJ, kam se chodí stravovat také zaměstnanci ZUŠ a ZVŠ, potřebovala bych vědět od kdy jim máme fakturovat plnou cenu obědů. Podle vyhlášky 84/2005 s platností od 1. 3. 2005 nebo podle Školského zákona od 1.1. 2005. Moc děkuji za odpověď.
Autor: Alena
Re: Fakturace obědů
A vy jste jim ji dříve nefakturovali?
Autor: Alena
Re: Fakturace obědů
A vy jste jim ji dříve nefakturovali?
Autor: Alena
Re: Fakturace obědů
A vy jste jim ji dříve nefakturovali?
Autor: Olga
Re: Fakturace obědů
Nebudu-li rozebírat to,co jste měli nebo neměli fakturovat vloni, potom bych Vám řekla, jak jsem to udělala já – na květen už mi zaměstnanci škol nezaplatili nic-škole za květen vystavím začátkem června kompletní fakturu za celou cenu u nás 58.50. Za období 1-4/05 jsem provedla vyúčtování-t.j. počet obědů x 58.50 mínus to, co zaměstnanci zaplatili osobně a mínus to, co mi školy zaplatily z FKSP- výsledek je doplatek na závodní stravování. Toto vyúčtování proto, že školy dostávají rozpočet na celý rok – tedy již od ledna a školám je to jedno, neboť to budou účtovat tak nebo tak stejným způsobem.
Autor: ivča
Re: Fakturace obědů
Paní Olgo,celkem mě překvapila Vaše cena oběda,my máme 1 oběd za 39,- Kč.Můžu vědět,jakou máte kalkulaci?Já mám potraviny 19,-,věcnou režii 7,- a mzdovou režii 13,- Kč.Zdraví Ivča
Autor: Olga
Re: Fakturace obědů
Kalkulovana cena obedu je ruzna pro ruzne skupiny stravniku podle rozsahu vyuzivanych sluzeb. Pro ucitele to vychazi z rozsahu poskytovane sluzby a z nakladu na hlavni cinnost v lonskem roce vcetne ocekavaneho navyseni jednotlivych nakladu-napr.mzdovy narust se zmenou tarifu od 1.1.2005:
naklady na potraviny 20.17, provozni 13.86, a mzdovou 15.13 = 49.16 a k tomu 19%DPH a jsem na 58.50….. Potraviny jsou jasne-ty jsou podle toho,co kdo dostane na talir, provozni naklady mame vyssi patrne proto, ze jsme nove zarizeni, mame velke odpisy majetku atp. a mzdova vychazi ze mzdoveho nakladu tak,jak byly mzdy v hlavni cinnosti vloni. Je to hodne? Je to malo? Ja odpovim jen-je to presne. Mimochodem komplet obed polevka, hlavni jidlo-vyber ze tri druhu, denne vyber ze dvou druhu salatu(pripadne ovoce, jogurty,moucniky) a napoj….v krasnem modernim prostredi?-rekla bych jeste cena nizka-nekalkuluji zisk dle rozhodnuti zrizovatele. Pri posuzovani vysledne ceny se nemuze „srovnavat“-ale musi se vychazet ze skutecnych nakladu kazdeho provozu a ty jsou u nas proste takove jake jsou.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
A jeste podotykam, ze jsme z velkeho mesta a na ostatnich – jinych zarizenich jsou naklady i vyssi a to nejsou platci DPH – napriklad u materskych skolek. Jinak jsem moc rada, ze jsme pravni subjekt a ostatnim skolam vsechno fakturuji-tudiz se nemuze stat,ze by u me nekdo pracoval zadarmo – jako se to stava tam, kde jidelna je pod skolou(ale i tam je to nepripustne!). Samozrejme i ja jako zamestnavatel poskytuji zavodni stravovani svym zamestnancum-tedy i sobe, tam plati jiny rezim a jine uctovani. Na tohle mi v ONIV chybi cca 60 tis. na cely rok 2005, ale dnes jsem mluvila s hlavnim ekonomem z KÚ a snad uz je to s MŠMT v jednani, tak se ledy pohnou. Pry to dostaneme.Tak uvidime.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
Chtěla jsem se zeptat, mohou se desetihaléřové rozdíly zaokrouhlit na celé koruny?
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
Mohou se zaokrouhlit na desetihaléře, popřípadě na padesátihaléře-ale jde o to,co vlastně chcete zaohrouhlovat.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
I já mám mzdové a režijní náklady, které končí haléřovou částkou, celková částka za oběd je asi 46,37 Kč. Zatím jsme zaokrouhlili na 47,– Kč. Nebude případná kontrola považovat tento rozdíl za zisk?
Autor: Olga
Re: Fakturace obědů
Nebudu-li rozebírat to,co jste měli nebo neměli fakturovat vloni, potom bych Vám řekla, jak jsem to udělala já – na květen už mi zaměstnanci škol nezaplatili nic-škole za květen vystavím začátkem června kompletní fakturu za celou cenu u nás 58.50. Za období 1-4/05 jsem provedla vyúčtování-t.j. počet obědů x 58.50 mínus to, co zaměstnanci zaplatili osobně a mínus to, co mi školy zaplatily z FKSP- výsledek je doplatek na závodní stravování. Toto vyúčtování proto, že školy dostávají rozpočet na celý rok – tedy již od ledna a školám je to jedno, neboť to budou účtovat tak nebo tak stejným způsobem.
Autor: ivča
Re: Fakturace obědů
Paní Olgo,celkem mě překvapila Vaše cena oběda,my máme 1 oběd za 39,- Kč.Můžu vědět,jakou máte kalkulaci?Já mám potraviny 19,-,věcnou režii 7,- a mzdovou režii 13,- Kč.Zdraví Ivča
Autor: Olga
Re: Fakturace obědů
Kalkulovana cena obedu je ruzna pro ruzne skupiny stravniku podle rozsahu vyuzivanych sluzeb. Pro ucitele to vychazi z rozsahu poskytovane sluzby a z nakladu na hlavni cinnost v lonskem roce vcetne ocekavaneho navyseni jednotlivych nakladu-napr.mzdovy narust se zmenou tarifu od 1.1.2005:
naklady na potraviny 20.17, provozni 13.86, a mzdovou 15.13 = 49.16 a k tomu 19%DPH a jsem na 58.50….. Potraviny jsou jasne-ty jsou podle toho,co kdo dostane na talir, provozni naklady mame vyssi patrne proto, ze jsme nove zarizeni, mame velke odpisy majetku atp. a mzdova vychazi ze mzdoveho nakladu tak,jak byly mzdy v hlavni cinnosti vloni. Je to hodne? Je to malo? Ja odpovim jen-je to presne. Mimochodem komplet obed polevka, hlavni jidlo-vyber ze tri druhu, denne vyber ze dvou druhu salatu(pripadne ovoce, jogurty,moucniky) a napoj….v krasnem modernim prostredi?-rekla bych jeste cena nizka-nekalkuluji zisk dle rozhodnuti zrizovatele. Pri posuzovani vysledne ceny se nemuze „srovnavat“-ale musi se vychazet ze skutecnych nakladu kazdeho provozu a ty jsou u nas proste takove jake jsou.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
A jeste podotykam, ze jsme z velkeho mesta a na ostatnich – jinych zarizenich jsou naklady i vyssi a to nejsou platci DPH – napriklad u materskych skolek. Jinak jsem moc rada, ze jsme pravni subjekt a ostatnim skolam vsechno fakturuji-tudiz se nemuze stat,ze by u me nekdo pracoval zadarmo – jako se to stava tam, kde jidelna je pod skolou(ale i tam je to nepripustne!). Samozrejme i ja jako zamestnavatel poskytuji zavodni stravovani svym zamestnancum-tedy i sobe, tam plati jiny rezim a jine uctovani. Na tohle mi v ONIV chybi cca 60 tis. na cely rok 2005, ale dnes jsem mluvila s hlavnim ekonomem z KÚ a snad uz je to s MŠMT v jednani, tak se ledy pohnou. Pry to dostaneme.Tak uvidime.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
Chtěla jsem se zeptat, mohou se desetihaléřové rozdíly zaokrouhlit na celé koruny?
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
Mohou se zaokrouhlit na desetihaléře, popřípadě na padesátihaléře-ale jde o to,co vlastně chcete zaohrouhlovat.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
I já mám mzdové a režijní náklady, které končí haléřovou částkou, celková částka za oběd je asi 46,37 Kč. Zatím jsme zaokrouhlili na 47,– Kč. Nebude případná kontrola považovat tento rozdíl za zisk?
Autor: Olga
Re: Fakturace obědů
Nebudu-li rozebírat to,co jste měli nebo neměli fakturovat vloni, potom bych Vám řekla, jak jsem to udělala já – na květen už mi zaměstnanci škol nezaplatili nic-škole za květen vystavím začátkem června kompletní fakturu za celou cenu u nás 58.50. Za období 1-4/05 jsem provedla vyúčtování-t.j. počet obědů x 58.50 mínus to, co zaměstnanci zaplatili osobně a mínus to, co mi školy zaplatily z FKSP- výsledek je doplatek na závodní stravování. Toto vyúčtování proto, že školy dostávají rozpočet na celý rok – tedy již od ledna a školám je to jedno, neboť to budou účtovat tak nebo tak stejným způsobem.
Autor: ivča
Re: Fakturace obědů
Paní Olgo,celkem mě překvapila Vaše cena oběda,my máme 1 oběd za 39,- Kč.Můžu vědět,jakou máte kalkulaci?Já mám potraviny 19,-,věcnou režii 7,- a mzdovou režii 13,- Kč.Zdraví Ivča
Autor: Olga
Re: Fakturace obědů
Kalkulovana cena obedu je ruzna pro ruzne skupiny stravniku podle rozsahu vyuzivanych sluzeb. Pro ucitele to vychazi z rozsahu poskytovane sluzby a z nakladu na hlavni cinnost v lonskem roce vcetne ocekavaneho navyseni jednotlivych nakladu-napr.mzdovy narust se zmenou tarifu od 1.1.2005:
naklady na potraviny 20.17, provozni 13.86, a mzdovou 15.13 = 49.16 a k tomu 19%DPH a jsem na 58.50….. Potraviny jsou jasne-ty jsou podle toho,co kdo dostane na talir, provozni naklady mame vyssi patrne proto, ze jsme nove zarizeni, mame velke odpisy majetku atp. a mzdova vychazi ze mzdoveho nakladu tak,jak byly mzdy v hlavni cinnosti vloni. Je to hodne? Je to malo? Ja odpovim jen-je to presne. Mimochodem komplet obed polevka, hlavni jidlo-vyber ze tri druhu, denne vyber ze dvou druhu salatu(pripadne ovoce, jogurty,moucniky) a napoj….v krasnem modernim prostredi?-rekla bych jeste cena nizka-nekalkuluji zisk dle rozhodnuti zrizovatele. Pri posuzovani vysledne ceny se nemuze „srovnavat“-ale musi se vychazet ze skutecnych nakladu kazdeho provozu a ty jsou u nas proste takove jake jsou.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
A jeste podotykam, ze jsme z velkeho mesta a na ostatnich – jinych zarizenich jsou naklady i vyssi a to nejsou platci DPH – napriklad u materskych skolek. Jinak jsem moc rada, ze jsme pravni subjekt a ostatnim skolam vsechno fakturuji-tudiz se nemuze stat,ze by u me nekdo pracoval zadarmo – jako se to stava tam, kde jidelna je pod skolou(ale i tam je to nepripustne!). Samozrejme i ja jako zamestnavatel poskytuji zavodni stravovani svym zamestnancum-tedy i sobe, tam plati jiny rezim a jine uctovani. Na tohle mi v ONIV chybi cca 60 tis. na cely rok 2005, ale dnes jsem mluvila s hlavnim ekonomem z KÚ a snad uz je to s MŠMT v jednani, tak se ledy pohnou. Pry to dostaneme.Tak uvidime.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
Chtěla jsem se zeptat, mohou se desetihaléřové rozdíly zaokrouhlit na celé koruny?
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
Mohou se zaokrouhlit na desetihaléře, popřípadě na padesátihaléře-ale jde o to,co vlastně chcete zaohrouhlovat.
Autor: Anonymní
Re: Fakturace obědů
I já mám mzdové a režijní náklady, které končí haléřovou částkou, celková částka za oběd je asi 46,37 Kč. Zatím jsme zaokrouhlili na 47,– Kč. Nebude případná kontrola považovat tento rozdíl za zisk?